Cudny zvuk v prevodovke
Cudny zvuk v prevodovke
Zdravím, som novým majitelom RAV4 2,2 Diesel rok 2009. Mám najzdených 1000 km a začal som mať pocit, že sa niečo deje so spojkou, alebo s prevodovkou. 1, Prvá vec je , že keď zmačknem spojku tak sa smení zvuk motora. 2, keď prehadzujem z 1ky na 2jku tak ako keby niečo zahrkotalo v prevodovke. Neprejavuje sa to stale, ale mám pocit, iba keď je auto studene. V servise mi povedali, že je to normál. Nemám , ale dobrý pocit so servisáka. Neviete mi poradit ?
Re: Cudny zvuk v prevodovke
Ahoj, jsem taky majitelem RAV4 2,2D,rok2008. Již několikrát jsem byl v servisu a upozorňoval technika na divné zvuky a chod řadící páky mezi 1 a 2 rychlostní stupněm. Pocit, že tam ta dvojka nejde a v zimě je to ještě horší.Po třetí neuznané reklamaci převodovky si na mě pozvali hlavniho technika pro Českou republiku. A ten namistrovanej blb dělal,že vůbec nerozumí co mu vysvětluju,docela dost jsem se tam vytočil ale k ničemu protože podle něho je auto i převodovka v pořádku.Dokonce se mě ptal proč jsem si kupoval auto když mám pocit , že špatně řadí.Mě se zdálo,že spojka málo vypíná a proto tam ta dvojka jde špatně.Ale oni mi řikali, že je všechno nastaveno dobře a spojka se nedá seřizovat.Já jsem ale přišel na to že se dá seřidit pod pedálem spojky delka táhla co ovládá hydraulický váleček.To táhlo jsem prodloužil vyšroubováním o dva závity a od té doby je řazení bezproblémové.dsimo píše:Zdravím, som novým majitelom RAV4 2,2 Diesel rok 2009. Mám najzdených 1000 km a začal som mať pocit, že sa niečo deje so spojkou, alebo s prevodovkou. 1, Prvá vec je , že keď zmačknem spojku tak sa smení zvuk motora. 2, keď prehadzujem z 1ky na 2jku tak ako keby niečo zahrkotalo v prevodovke. Neprejavuje sa to stale, ale mám pocit, iba keď je auto studene. V servise mi povedali, že je to normál. Nemám , ale dobrý pocit so servisáka. Neviete mi poradit ?
no zeby byli tak nechapavi jelita? ale aj to je mozny a co navstivit jinej servis popr i neznackovej co si o tom mysli?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Re: Cudny zvuk v prevodovke
Já jsem ale přišel na to že se dá seřidit pod pedálem spojky delka táhla co ovládá hydraulický váleček.To táhlo jsem prodloužil vyšroubováním o dva závity a od té doby je řazení bezproblémové.[/quote]
Watom-Dobrá rada. Pomohlo.Díky moc
Watom-Dobrá rada. Pomohlo.Díky moc