Auris 2014 Búchanie od nápravy

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Misssel
Člen Týmu

Auris 2014 Búchanie od nápravy

Příspěvek od Misssel »

Zdravím Vás Aurisáci :)
Vlastním toto úžasné autíčko a neviem si ho vynachváliť. Úžasný podvozok,skvelý motor,ktorý ide do otáčiek.Len sadnúť a voziť sa nonstop.
Ale je tu jedna vec,ktorá ma trápi. Skôr ako mi napíšete,že auto je v záruke,prečo to neriešim so servisom,tak odpoveď je,že riešil, ale ...
Preto sa chcem spýtať, či ste si všimli aj vy u svojich aurisiek modelový rok 2014 pred príchodom faceliftu 2015,či po prechode nerovnosťou,takou tvrdšou počujete buchod ako keby niečoho uvoľneného od nápravy prednej.Alebo keď prejdete cez spomalovák ,tak to buchne ako keby boli tyčky ,alebo capy vymlátené.

Vďaka za odpovede ;)
jjara
Navigátor

Re: Auris 2014 Búchanie od nápravy

Příspěvek od jjara »

U mně nic nebouchá.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Běž do autorizovaného servisu, nalož Toyotou školeného servisního technika, přejeď přes zpomalovák, ať slyší bouchání a reklamuj. Pokud se dovíš, že je to vlastnost vozidla požádej o jízdu předváděčkou a tu zkus na zpomalováku taky. Pokud to nebude bouchat, reklamuj. Když by dělali s reklamací problémy obrať se se stížností na importéra. Pokud budeš hodně vytočenej, napiš stížnost rovnou do jejich centrály Brusselu.
PS. Hlavě zkontroluj, zda nemáš nějaký předmět v kastlíku u spolujezdce (nebo ve dveřích v bočních kapsách), který by mohl bouchat. :D
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Misssel
Člen Týmu

Příspěvek od Misssel »

Čepo
V autorizáku som bol s tým,že mi tam volačo búcha. Zobrali auto do servisu,kde bolo cca 15-20 minút.
Potom prišiel s autom späť,že všetko na náprave je pevné ,čo sa týka nápravy,čapov,tyčiek. Ale že to búchajú strmene,
že to je tak nastavené od výroby,že oni s tým nespravia nič. Povedal ešte toľko,že keď to chytí ešte hrdzu,že to prestane,že sa stratí ta vôľa :D Jednoducho sa ma snažil presvedčiť,že to je vlastnosť všetkých aurisiek,nie len tej mojej..
Preto som sa tu spýtal,či sa s tým niekto tiež stretol,alebo si zo mňa robia **** :)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Řekni jim, že trváš na reklamaci, když to dělají dle nich třmeny ať je vymění a když neví čím je bouchání způsobeno ať požádají importéra o technickou pomoc. Toyota má v Brusselu celý team techniků a při řešení problému radí autorizovaným servisům. Dále argumentuj tím, že příručce pro uživatele není nic takového uvedeno, že třmeny mohou bouchat. Požádej o posouzení technikem importéra (TMCZ je i pro Slovensko). Ako hovorí kamárat, keď sa necháš poslať do miesta odkiaľ si prišiel na svet (a nemyslí tým cisársky rez), tak budú s tebou kývať ako sa im zachce.
Mám s Toyotou určité zkušenosti s řešením problému technického charakteru. Dále přes SZ.
Jinak k tomu bouchání. Charakteristický zvuk vydává kontrola systémů ABS a VSC. Po nastartování a vyjetí při rychlosti cca 20 km/hod se ozve klapavý zvuk, který po 1-2 sec zmizne. To je normální jev a je popsán v příručce pro uživatele pro můj Auris (viz podpis)
Brunozbruna
Člen Týmu

Příspěvek od Brunozbruna »

Ahoj,

bouchaní dělá i mě a myslím, že od začátku to nebylo. :( Nicméně jelikož reklamuji, výfuk, zrcátko a řídící jednotku k ABS tak jsem řekl i o tomto. Mechanik jel se mnou a říkal že jeho Avensis se 150k km tak nehlučí. :D po prohlídce mi řekli že je vůle v uložení brzd... jinak nic na nápravě nenašli. Jestli se to zlepší po opravě uložení brzd nevím auto ještě leží v servise... :roll:

Pak dám vědět.
Misssel
Člen Týmu

Příspěvek od Misssel »

No,takže bol som opäť v servise s tým,že trvám na vyriešení,kedže sa to stupňovalo. Strmene dokonca strpali pri buchnutí rokou do kolesa. Čiže hrkot bol dostatočný na to,aby som presvedčil prijímacieho technika o vyriešenie problému,aj keď sa ma zase snažil odbiť zo začiatku,že to tak má byť. Medzi tým tam mal nový auris vystavený kde vyskúšal strmene,neviem či chcel dokázať,že aj tam budú mať vôlu,ale bohužial tam skoro žiadna vôľa nebola,čiže zobral si klúče od auta so slovami,bude to telefonicky overovať s niekym priamo z toyoty,čo to môže byť.Mohlo to byt plieškom čo držia napnuté obloženia,alebo pri montáži nedostatok vazelíny v tom uchytení strmeňa. Takže dotlačili vazelínu kam mali,podľa mňa jej tam bolo málo od výroby,kedže po doplnení je všetko tak,ako má byť. Dúfam,že to po čase nezačne opäť robiť,aby som tam nemusel znova ísť,aj keď mi už povedal,že objednajú hneď nové strmene a vymenia ich :)
Uvidíme po čase :) škoda len toho prístupu zo začiatku,že to tak všetko má byť,aj keď to tak nemalo byť :)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Když jsi zmínil vaselinu v uchycení třmene, tak jsem si vzpomenul na obdobný problém popisovaný ve vláknu Avensis http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... %C5%99meny
Misssel
Člen Týmu

Příspěvek od Misssel »

Ano spomínal ten technik aj tento problém,že sa s tým stretli pri avensiske. Že to tiež riešili novými strmeňmi,alebo tou vazelínou :)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Promazání bude pravděpodobně jenom dočasné řešení. :(
Misssel
Člen Týmu

Příspěvek od Misssel »

Uvidíme časom :) Potom už jedine výmena strmeňov :)
Brunozbruna
Člen Týmu

Příspěvek od Brunozbruna »

Přesně promazání je jen dočasné. U mě došlo k opravě dle zakázkového listu "PIN KIT, DISK BRAKE" a závada je odstraněna. Uvidíme taky na jak dlouho, ale teď je to mega rozdíl...
Odpovědět

Zpět na „Auris“