Hybrid vs. benzín
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Hybrid vs. benzín
Ano, pokud to bude psat idiot jako ty, pak to presne tak vzdycky bude.
Kazde male dite vi, ze kdyz je dobry produkt(baterky), pak uz jen zalezi na vyrobci, jak to zvladne implementovat do auta. Pokud uz je spatny produkt, nebo presneji receno zastaraly, pak ani nejlepsi vyrobce neudela vubec nic.
Kazde male dite vi, ze kdyz je dobry produkt(baterky), pak uz jen zalezi na vyrobci, jak to zvladne implementovat do auta. Pokud uz je spatny produkt, nebo presneji receno zastaraly, pak ani nejlepsi vyrobce neudela vubec nic.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

A vidis to.. zrovna tohle z tebe dela super experta... Bohuzel pracuji pro firmu, ktera vyrabi a dodava prevaznou vetsinu elektronickych pasivnich komponent do automobiloveho prumyslu... :-/ A mohu ti pomerne zodpovedne rici, ze zadny soucasny vyrobce automobilu nepouziva "dobre" nebo dokonce "nejlepsi" technologicke komponenty zatim ani do nejnovejsich designu aut. Je tudis "zatim" pomerne jasne, proc davaji i technologie, ktere jsou zdanlive "zastarale" v ocich expertu na pouze uzkou skupinu produktu.
Back in Czech.
a jak to je kdyz baterky odejdou? hodi auto nouzak a musi se vymenit nebo se s tim da jezdit jako s normalnim benzinem?
RAV4 HSD FWD
Zalezi na tom ktera z baterek a jak "odejde"..
Pokud ta provozni 12V, tak s tim nehnes ani benzinem. Pokud ta vysokonapetova ztrati kapacitu tesne nad uroven, ze stale jde trosicku nabit, tak se to chova "stejne", tedy jedes vice na benzin a baterie mnohem mene pomaha. Pokud klesne kapacita baterie pod tuto uroven nebo dojde k jine zavade na vysokonapetove baterii, system odmitne odjet jen na benzin a je nutne sjednat napravu (jde napriklad identifikovat a vymenit pouze clanek v baterii, vymenit nektery z ridicich prvku baterie ci nabijeni atp). O reseni s odstranenim nutnosti mit baterii v systemu jsem zatim neslysel, ale v bujne fantazii jiste take prichazi v uvahu s nejakym simulatorem baterie.

Back in Czech.
Od pondelka sa snáď stanem majiteľom aurisa hsd 2012 - starý model. Vybral som si ho celkom jednoducho a voľba je logická - potrebujem automat - nie robotizovanú prevodovku, benzín, jazdenka,prevádzka mesto plus okolie. Postavím vedľa seba dve autá ktoré toto splňajú a jedno bude klasika 4-5 st. automat resp. CVT a to druhé HSD. Za rovnakú cenu beriem HSD. Voľba je to jasná. Ak niekto automat nechce - nepotrebuje, nejazdí veľa v meste, nevie si zvyknúť na ten prejav CVT - pre neho hybrid nieje a nemá zmysel porovnávať s klasickým autom či sa oplatí - no neoplatí v zmysle "ušetrím" kopec peňazí na prevádzke....
Takže sa teším na toto forum, keby bolo možné nejaké extra pre aurisa hsd ale na druhej strane je to technika Priusa 1.8 predpokladám - ide mi o základný servis - oleje a kvapaliny....
Inak zdravím rejpala z Litomyšle, nejaký čas som tam pracoval, krásne mesto, milí ľudia...
Takže sa teším na toto forum, keby bolo možné nejaké extra pre aurisa hsd ale na druhej strane je to technika Priusa 1.8 predpokladám - ide mi o základný servis - oleje a kvapaliny....
Inak zdravím rejpala z Litomyšle, nejaký čas som tam pracoval, krásne mesto, milí ľudia...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Mám Auris 1.6 TS s CVT virtuální 7st. a naprostá spokojenost.Neměnil bych.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Ale nebude mít v hybridu žádné CVT s nějakými virtuálními sedmi stupni jako ty, on bude mít eCVT v synergydrive, a nikdy dopředu žádný rychlostní stupeň krom D a B nezařadí. A bude šťastný, funguje to skvěle. Akorát se od té doby dohadujene s přítelkyní kdo bude řídit, neb jí se SynergyDrive moc líbí 

Prius II 2007
.... k CVT môžem niečo napísať... mám Nissana a Punto s CVT japonská Jatco ktorá robí asi najviac CVT na svete.... autíčka majú cez 140 000km, poctivé výmeny olejov a filtrov, bežia dobre ale visí nad nimi otáznik koľko vydržia.... problém je v tom že menič sa dá vymeniť-opraviť ale až sa to rozseká vnútri koniec.... potom buď hľadať nejakú staršiu s nejasnou historiou a budúcnosťou alebo odviesť auto do šrotu..... a to nehovorím že mám mechanika na prevodovky poruke čo tiež nieje pravidlom.
Olej doporučujem a 60 000km plus filter...
Ako som písal - ak mám vybrať eCVT a CVT beriem eCVT a ani nerozmýšľam...
Zajtra chlapci....
Olej doporučujem a 60 000km plus filter...
Ako som písal - ak mám vybrať eCVT a CVT beriem eCVT a ani nerozmýšľam...
Zajtra chlapci....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Můj bratranec má Corollu Verso 2004 CVT 5 stupňů najeto-skoro 200k a bez problémů 

Nemali toyoty v minulých modeloch robotizované prevodovky? Ak ak sa aj CVT dožije 200 000km otázka je koľko z desiatich... Videl som Primeru cvt s 300 000km ale aj takú čo po 150 000km pošla...
ale podstatné je že auto je na dvore, ide to veľmi kultivovane, servisné ma poctivo, vymením zatiaľ vzduch filter a potom olej v prevodovke... spotrebu zatiaľ neriešim, išiel som s priečnikmi na streche, deflektormi a 4x zimné pneu plus disky plus dojazdovka a celkom svižne okresky.... riadenie ma milo prekvapilo, čakal som viac umelé preposilované než je....
ale podstatné je že auto je na dvore, ide to veľmi kultivovane, servisné ma poctivo, vymením zatiaľ vzduch filter a potom olej v prevodovke... spotrebu zatiaľ neriešim, išiel som s priečnikmi na streche, deflektormi a 4x zimné pneu plus disky plus dojazdovka a celkom svižne okresky.... riadenie ma milo prekvapilo, čakal som viac umelé preposilované než je....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ahoj.
Mozna se vratim k zakladnimu tematu. Jdu kupovat Aurise. To je jasne. Co ale mam nerozhodnuto, je 1.6 s automatem, nebo 1.8 Hybrid. Cena rozdit cca 70K. Zatim mam najezd rocne cca 15K km. Umysl mam jezdit po vyletech, tedy i dalnice a to 300-500 KM na vylet po dalnici. 1-2x mesicne. PROSIM pomozte mi. +/- jinak je to jen mesto.
Dekuji. Musim se jiz rozhodnout, potrebuji jiz objednat. Dekuji
Mozna se vratim k zakladnimu tematu. Jdu kupovat Aurise. To je jasne. Co ale mam nerozhodnuto, je 1.6 s automatem, nebo 1.8 Hybrid. Cena rozdit cca 70K. Zatim mam najezd rocne cca 15K km. Umysl mam jezdit po vyletech, tedy i dalnice a to 300-500 KM na vylet po dalnici. 1-2x mesicne. PROSIM pomozte mi. +/- jinak je to jen mesto.
Dekuji. Musim se jiz rozhodnout, potrebuji jiz objednat. Dekuji
Já to mám jasné
, řešilo se to tady již x-krát. Dnes bych nic jiného než hybrid nebral, dokonce bych chtěl plugin verzi. Všichni straší s dálnicí, že je to hlučné atd. ano, pár vteřin při max. akceleraci je to slyšet, pak máš zase ticho. Pokud nejsi vyloženě typ co počítá co se vyplatí a nevyplatí, návratnost apod. tak doporučuji hybrid. Toyotě hybrid pořád roste, dnes činí prodeje hybridů u Toyoty v ČR kolem 30 %, některé modely to mají kolem 70 - 80 %. Nebýt Corolly a Yarisu tak mají prodeje HSD kolem 50 % celkově. V budoucnu budou lidé chtít hybrid daleko více, tedy i prodejní cena za hybrid bude vyšší a prodáš jej jako ojetinu lépe.
Doporučuji si jej vyzkoušet na den, dva, projížďka kolem autosalonu nic nedá. Co mohu vyzdvihnout je díky spojení bateriového pohonu a skvělé automatické převodovky lehké parkování, kolony, celkově do města ideální. Na přechodu lidem nesmrdíš pod nos, spotřeba je podle stylu jízdy o cca 1,5 až 2,5 L nižší než u 1,6. Celkově jsou hybridy motorově, převodovkou atd spolehlivější. Klasickou 1,6 bych si zde koupil je v případě, že bych těch 70 tis navíc nemohl dát. I při nájezdu 15 tis se to časem vrátí, a po tu dobu budeš mít s hybridem více radosti než s klasikou. Navíc pokud-li uvažuješ o automatu do 1,6 tak bych vůbec nad tím nepřemýšlel, opravdu ty převodovky jsou každá jiná a to včetně jízdního projevu, který je ve prospěch hybridu.

Doporučuji si jej vyzkoušet na den, dva, projížďka kolem autosalonu nic nedá. Co mohu vyzdvihnout je díky spojení bateriového pohonu a skvělé automatické převodovky lehké parkování, kolony, celkově do města ideální. Na přechodu lidem nesmrdíš pod nos, spotřeba je podle stylu jízdy o cca 1,5 až 2,5 L nižší než u 1,6. Celkově jsou hybridy motorově, převodovkou atd spolehlivější. Klasickou 1,6 bych si zde koupil je v případě, že bych těch 70 tis navíc nemohl dát. I při nájezdu 15 tis se to časem vrátí, a po tu dobu budeš mít s hybridem více radosti než s klasikou. Navíc pokud-li uvažuješ o automatu do 1,6 tak bych vůbec nad tím nepřemýšlel, opravdu ty převodovky jsou každá jiná a to včetně jízdního projevu, který je ve prospěch hybridu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Jestli jsi z Prahy, tak volba je jasna, vzhledem k zvyhodnenim hybridu v Praze:-)
RAV4 HSD FWD
Mám 1,6 automat a naprostá spokojenost.V našich kopečcích v současné době jezdím za 6,2l.Neměnil bych.
NENENE, Jsem z Brna. A co Hybrid a Dalnice? Je to OK, nebo i tam se da kalkulovat 1,5-2,5 l mensi spotreba? Hybrid je sen, je to vyzva, ale je to i 70K.
Co prosim dynamika jizdy, predjizdeni... u Hybridu mi to prislo linejsi... a ta 1.6 automat na rezim sport, kde odezva byla lepsi. Jedna se mi o bezpeznost, a predjizdeni 1-2 kamionu na okrzkach...
Co prosim dynamika jizdy, predjizdeni... u Hybridu mi to prislo linejsi... a ta 1.6 automat na rezim sport, kde odezva byla lepsi. Jedna se mi o bezpeznost, a predjizdeni 1-2 kamionu na okrzkach...