2zz-ge - problem po prestavbe
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2zz-ge - problem po prestavbe
Video jsi udělal pěkné,ale.... obrázek napoví http://www.billzilla.org/vvtvtec3.htm dokud je vvtl ventil zavřený je otevřený odtok a olej putuje cestou nejmenšího odporu zpět do vany. Jakmile ventill ovládající vvtl otevře,odtok do vany se zavře a jde do těch kolíků ve vahadlech a taky do sprchy. Ta sprcha má celkem velký hydraulický odpor,takže v nízkém profilu pustí pár kapek možná,to čerpadlo do 4000 nedává ani 30L/min oleje a ty jsi tam ještě posadil turbo. Nevím kde pro něj bereš olej,ale já bych ho vzal až na konci cesty,abych neovlivnil zbytek mazaní.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nemám.MatGO píše:Libor a mas este nejaky napad, co mam skonrolovat?
Olejovou pumpu nech,nemá význam měnit. Když složíš sestavu píst,šálky,ložiska,ojnice,klika tak jak to bylo,nic nevyvažuj.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Přece jen něco. Použil jsi originální olejový filtr toyota?
Anolibor12 píše:Přece jen něco. Použil jsi originální olejový filtr toyota?

Pocas 270km som daval 3 olejove naplne a 3x som menil aj OEM Toyota olejovy filter (0km, 17km, 60km). Mal som dokonca tie dlhsie verzie filtrov, nie tie najmensie.
Na zabeh som podla doporuceni pouzil mineralny Mobil Super 1000 X1 15W40. Olej dokonca splna SL/CF. Motor som tocil max do 4-5000rpm
Povodne piesty Wiseco 11,25:1 maju 321-323 gramov, Wiseco 10,5:1 s ktorymi som kluku vyvazoval maju 299-300 gramovlibor12 píše:Nemám.MatGO píše:Libor a mas este nejaky napad, co mam skonrolovat?
Olejovou pumpu nech,nemá význam měnit. Když složíš sestavu píst,šálky,ložiska,ojnice,klika tak jak to bylo,nic nevyvažuj.
Planujem tam vratit povodne piesty
Prave som zapajal solenoid do elektriky a overoval princip. Olej ide do ostreku stale, no ked sa solenoid zopne prepusta olej AJ do liftovych trubiek. Neskor pridam podrobnejsi popis, pripadne ked budem mat doma viacero ruk, natocim video.libor12 píše:Video jsi udělal pěkné,ale.... obrázek napoví http://www.billzilla.org/vvtvtec3.htm dokud je vvtl ventil zavřený je otevřený odtok a olej putuje cestou nejmenšího odporu zpět do vany. Jakmile ventill ovládající vvtl otevře,odtok do vany se zavře a jde do těch kolíků ve vahadlech a taky do sprchy. Ta sprcha má celkem velký hydraulický odpor,takže v nízkém profilu pustí pár kapek možná,to čerpadlo do 4000 nedává ani 30L/min oleje a ty jsi tam ještě posadil turbo. Nevím kde pro něj bereš olej,ale já bych ho vzal až na konci cesty,abych neovlivnil zbytek mazaní.
Chalan na tej stranke (z ktorej mi skoro vyhoreli oci po par precitanych riadkoch

Inak olej na turbo som na starom motore bral z olejoveho policajta.. Uprimne redsej by som uz riesil problem typu odkial turbo napajat. Momentalne som si neni isty, ci ten motor bude vobec jazdit

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vybral jsem první obrázek z tech paper toyoty kde je znázornění toku oleje. Co tam chlapec píše nekomentuji. Ano ten ventil je pod neustálým napětím a reguluje množství oleje do vacek -nebo do odtoku. Pokud to slozis s původními pisty tak to nech převážit ale rovnou si namichej 108 palivo nebo e85
Mam tu velmi rychly nacrt. V skratke.
1. Ked je solenoid vypnuty olej moze odchadzat jedine do ostreku vacky, diera v privode je zavreta(slepa). Vrchna diera na napajanie trubiek je spojena s prepadom.
2. Ked sa solenoid zopne, diera v privode oleja sa spoji s vrchnou dierou na napajanie trubiek a zaroven sa uzatvori prechod z tej vrchnej diery do prepadu. Olej pritom stale odchadza aj do ostreku vaciek

1. Ked je solenoid vypnuty olej moze odchadzat jedine do ostreku vacky, diera v privode je zavreta(slepa). Vrchna diera na napajanie trubiek je spojena s prepadom.
2. Ked sa solenoid zopne, diera v privode oleja sa spoji s vrchnou dierou na napajanie trubiek a zaroven sa uzatvori prechod z tej vrchnej diery do prepadu. Olej pritom stale odchadza aj do ostreku vaciek

Ved logicky. Akakolvek cesta mensieho odporu mimo ostrek vaciek, znamena stratu tlaku oleja. Obzvlast ak by trasa mensieho odporu smerovala rovno do prepadu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Olej by mel jít do ostřiku stále. Ty obrázky o kterých se Libor zminuje že "jdou cestou menšího odporu" tam není nic o ostřiku, ten obrázek zminuje pouze tlakový olej a jeho spínání pro VVTLi, tak je znázorněno proudení pod vačkou a ano tam jde cestou menšího odporu..