2zz-ge - problem po prestavbe
Re: 2zz-ge - problem po prestavbe
Urobil som merania a mozme prejst od dojmov k pojmom.
Prikazany rozmer valca od Wiseco (pre oba typy piestov): 82,00mm
Rozmer valca zo servisneho manualu: 2ZZ–GE 82,000 – 82,013 mm
Skutocny priemer valca od Kasla: 82,05mm
ROZDIEL: 0,05mm | 0,037mm mimo max. tolerancie
Povodne Wiseco 11,25:1 (oem kompresie) priemer: 81,96mm
Nove Wiseco 10,5:1 (turbo kompresie) priemer: 81,92mm
ROZDIEL: 0,04mm
Doporucena vola na piestoch pre preplnovane aplikacie 10,5:1 : 0,09mm
Skutocna vola na Novych Wiseco 10,5:1 : 0,13mm
Skutocna vola na Povodnych Wiseco 11,25:1 : 0,09mm
Wiseco a Toyota ma zadefinovane aky ma byt priemer valca. Je to rovnych 82,00mm s toleranciou max. 82,013mm
Vole na povodnych vysokokompresnych piestoch by boli dobre aj bez vacsieho vybrusu, no nie ak je motor preplnovany. Aby sa povodne vysokokompresne atmosfericke piesty pod zatazou turba nezadreli, Kasl urobil vacsi vybrus, cim sa pre mna defakto blok znehodnotil a znemoznil pozuitie inych piestov.
..Ked som si v 2009-tom kupil Celicu, nevedel som si pomaly vymenit ani brzdove platnicky. Je rok 2015 a dokoncujem stavbu vlastneho motora. Na tomto projekte pracujem uz cca rok a pol a stal ma hodne vela casu, energie a penazi.
Vymenu piestov som sa pokusal konzultovat s roznymi odbornikmi, dokonca som sa marne pokusal zistit parametre vyvlozkovaneho bloku, ktory som toho casu kupil uz ako hotovy.
Zial som vtedy nedisponoval vedomostami a technikou, ktoru mam k dispozicii dnes a skutocne ma mrzi, ze som slepo doveroval odbornikom a nikto na tuto kulehu neupozornil.
Dosledkom toho su dnes vyhodene stovky az tisice eur, s tym, ze cela praca vide mozno navnivoc
Prikazany rozmer valca od Wiseco (pre oba typy piestov): 82,00mm
Rozmer valca zo servisneho manualu: 2ZZ–GE 82,000 – 82,013 mm
Skutocny priemer valca od Kasla: 82,05mm
ROZDIEL: 0,05mm | 0,037mm mimo max. tolerancie
Povodne Wiseco 11,25:1 (oem kompresie) priemer: 81,96mm
Nove Wiseco 10,5:1 (turbo kompresie) priemer: 81,92mm
ROZDIEL: 0,04mm
Doporucena vola na piestoch pre preplnovane aplikacie 10,5:1 : 0,09mm
Skutocna vola na Novych Wiseco 10,5:1 : 0,13mm
Skutocna vola na Povodnych Wiseco 11,25:1 : 0,09mm
Wiseco a Toyota ma zadefinovane aky ma byt priemer valca. Je to rovnych 82,00mm s toleranciou max. 82,013mm
Vole na povodnych vysokokompresnych piestoch by boli dobre aj bez vacsieho vybrusu, no nie ak je motor preplnovany. Aby sa povodne vysokokompresne atmosfericke piesty pod zatazou turba nezadreli, Kasl urobil vacsi vybrus, cim sa pre mna defakto blok znehodnotil a znemoznil pozuitie inych piestov.
..Ked som si v 2009-tom kupil Celicu, nevedel som si pomaly vymenit ani brzdove platnicky. Je rok 2015 a dokoncujem stavbu vlastneho motora. Na tomto projekte pracujem uz cca rok a pol a stal ma hodne vela casu, energie a penazi.
Vymenu piestov som sa pokusal konzultovat s roznymi odbornikmi, dokonca som sa marne pokusal zistit parametre vyvlozkovaneho bloku, ktory som toho casu kupil uz ako hotovy.
Zial som vtedy nedisponoval vedomostami a technikou, ktoru mam k dispozicii dnes a skutocne ma mrzi, ze som slepo doveroval odbornikom a nikto na tuto kulehu neupozornil.
Dosledkom toho su dnes vyhodene stovky az tisice eur, s tym, ze cela praca vide mozno navnivoc
Naposledy upravil(a) MatGO dne úte 28.07.2015, 10:16, celkem upraveno 11 x.
nene, sorry, je to dosledok mojej vycerpanosti a zufalosti.. snad som to uz konecne opravil vsetko...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kasl udělal přesně to co se po něm chtělo. Vyvložkovat blok,osadit atmosférické vysokokompresní písty s tím,že motor se bude přeplnovat. Tomu odpovídá i ta vůle. Původní záměr byl jiný - provoz na LPG,E85 + přeplnování.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Skutocne ma mrzi, ze som tuto informaciu neobdrzal pred rokom a pol, ked som sa presne na toto pytal..
ako odpoved na moje otazky mi dosla prazdna sprava...
16.2. 2014
"Celicu od Pavla mam uz doma a pokusam sa zistit podrobnejsie info o bloku. Nasmeroval ma opat sem, udajne by si mohol vedeit podrobnosti o tom ako bol blok robeny.
Myslim tym nejake konkretne cisla, napr. ake vole boli nastavene na kruzkoch, presne rozmery vloziek, pripadne aky zabrus bloku bol urobeny - kolko je po rovinu bloku od hornej uvrate piestu. Neviem to momentalne presne zmerat a zatial nechcem ani vyberat piesty, preto sa radsej opytam. Niesu k tomu nejake papiere, kde by to bolo popisane?"
ako odpoved na moje otazky mi dosla prazdna sprava...
16.2. 2014
"Celicu od Pavla mam uz doma a pokusam sa zistit podrobnejsie info o bloku. Nasmeroval ma opat sem, udajne by si mohol vedeit podrobnosti o tom ako bol blok robeny.
Myslim tym nejake konkretne cisla, napr. ake vole boli nastavene na kruzkoch, presne rozmery vloziek, pripadne aky zabrus bloku bol urobeny - kolko je po rovinu bloku od hornej uvrate piestu. Neviem to momentalne presne zmerat a zatial nechcem ani vyberat piesty, preto sa radsej opytam. Niesu k tomu nejake papiere, kde by to bolo popisane?"
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Není mojí povinností někomu odpovídat,to dělám jen když mám chut a čas a i Pavlovi za pěkně děkuji. Ale tuhle zpravu jsem na 100% neviděl. Odpověděl bych ti ale stejně jako dnes a nasměroval tě na Kasla. Udaje které jsi chtěl si eviduje. Pokud neodpovídám na sz,tak máte tel a možnost zavolat. Určitě bych ti i řekl,že pokud cheš měnit písty,aby jsi vzal o 0.5 a nechal udělat nový brus. Zrovna včera jsem měl otevřený motor kde jsou std rozměr písty wiseco a každý válec má svůj píst.
Na spravu mi dosla odpoved - prazdna sprava.
Tiez som sa predtym pytal ako je to po technickej stranke s vymenou piestov, dufal som, ze by si ma upozornil. Toho casu som totiz nemal vedomosti, ktore mam dnes.
Som si plne vedomy, ze niesi povinny ma informovat a odpisovat, preto mi uz bolo trapne opakovane ta zatazovat dalsimi otazkami ohladom motora.
Zrejme to bola len technicka chyba na forume, vyssia moc alebo ja uz neviem co... O to viac ma to mrzi lebo nic som nechcel nechat na nahodu a po vynalozenom usili ma vysledok velmi sklamal..
Som nastvany ale je mi jasne, ze nemozem vinit Teba ani Kasla.. Je to zial cisto moja chyba..
Tiez som sa predtym pytal ako je to po technickej stranke s vymenou piestov, dufal som, ze by si ma upozornil. Toho casu som totiz nemal vedomosti, ktore mam dnes.
Som si plne vedomy, ze niesi povinny ma informovat a odpisovat, preto mi uz bolo trapne opakovane ta zatazovat dalsimi otazkami ohladom motora.
Zrejme to bola len technicka chyba na forume, vyssia moc alebo ja uz neviem co... O to viac ma to mrzi lebo nic som nechcel nechat na nahodu a po vynalozenom usili ma vysledok velmi sklamal..
Som nastvany ale je mi jasne, ze nemozem vinit Teba ani Kasla.. Je to zial cisto moja chyba..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jo a ta vůle na videu je ok. Tohle ti tam určitě neklepe,někde jsem tu dával 1zz písty video,kde byla vůle 3mm a ten motor si za chodu neslyšel - jen žral olej. 

Stale som nenasiel zdroj pilin.. Este je tu moznost, ze to klepe tam kde sa to zodralo.. Mam do srobika rozobraty spodok a nic, co by sa brusilo som nenasiel. Sedla vaciek su jemne chytene ale urcite nie tak aby piliny a klepot isiel od nich. Musim nechat skontrolovat hlavu, vybrat ventily.
Vole na piestoch som mal 0,14mm, je to hodne cez limit, no nedokazem posudit, ci to moze sposobovat realne problemy. Spalovanie bolo desne, vykon mizerny.
Foto piestu po 250km
https://www.dropbox.com/s/b5znc71of4iqx ... 5.jpg?dl=0
Ako si dokaze sadnut zabehnuty motor je skor magia ako fyzika, tiez nechapem jak je mozne ze ten 1zz neklepal.. snad ze sa postupne obrusovali aj hrany piestu.
Vole na piestoch som mal 0,14mm, je to hodne cez limit, no nedokazem posudit, ci to moze sposobovat realne problemy. Spalovanie bolo desne, vykon mizerny.
Foto piestu po 250km
https://www.dropbox.com/s/b5znc71of4iqx ... 5.jpg?dl=0
Ako si dokaze sadnut zabehnuty motor je skor magia ako fyzika, tiez nechapem jak je mozne ze ten 1zz neklepal.. snad ze sa postupne obrusovali aj hrany piestu.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To na vršku pístu mi přijde jako hodně bohatá směs. Piliny jsou magnetické?
Praveze nemagneticke. V tretej naplni ide uz skor len o metalizu v oleji. Vstreky aj ECU su origo, v nadrzi je Walbro 255lph pumpa.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
díval jsi se do olejového čerpadla?
Ano, rozoberal som a je vporiadku. (Nova OEM pumpa) Boli tam len velmi nepatrne stopy ako dosledok nasavania spinaveho oleja. Preistotu som znova vymenil aj rozvody - listy, napinak, spodne kolecko na kluke, skrutku na listu.
VVT a VVTL sitka boli a su uplne ciste.
VVT a VVTL sitka boli a su uplne ciste.
Blok a vsetky kanaly som opakovane preplachoval obehovym cerpadlom v technickom benzine. Hlave som venoval menej pozornosti, nakolko som pracu nechal na servis, no aj tak som ju zlozenu zbezne preplachol cerpadlom v bezoplachovej Arve.
Napriek tomu sa stale pohravam s myslienkou, ci niekde v motore piliny neostali este od vybrusu
Na videu je iba naznak toho, co som robil, hadickami som preplachoval aj kanaly
Napriek tomu sa stale pohravam s myslienkou, ci niekde v motore piliny neostali este od vybrusu
Na videu je iba naznak toho, co som robil, hadickami som preplachoval aj kanaly
Naposledy upravil(a) MatGO dne úte 28.07.2015, 12:50, celkem upraveno 1 x.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Není místo kde by zustaly. Navíc po každé operaci se ten blok znovu myje. Tam nesmí při usazování vložek ani jedna pilina.MatGO píše: Napriek tomu sa stale pohravam s myslienkou, ci niekde v motore piliny neostali este od vybrusu