Susedove, svokrove, sesternice ... to je vsetko nahoda pokope ? Myslis, ze by som mal problem jazdit s mensou spotrebou ci zatahom turba ???
To je dost tazky zahul. Riesil som vela z nich, ale neporiesil (nie som mechanik, nemam dielnu ani cas, nezijem na SK). Vacsinou som kontaktoval znamych servisakov a aspon nejak to dostali na dielnu. Ani jeden z nich nepise na net. Skoro vsetko dotiahnute z vonka. A teda nesuhlasim s tebou.
Uz tretie 1,6 TDCI ma kamoska sluzobne ako obchodny cestujuci, ta skutocne neriesi nic, okrem obcasneho nudzaku. Po 100 tkm im menia vozovy park - t.j. 2-3 roky.
Takze riesit tebe znamy vozovy park novych aut je IMHO - out of range. Pristup k sluzobnemu autu je iny ako ku svojmu.
Typicky naftofil malokedy prizna, co vsetko menil. Najhorsie su na tom VW TDI - doslova nadrzanci. VW nevie benziny, tak tu celkom chapem to spojenie. Ak chces VW, tak nejaku naftu.
S jednym takym som mal prednedavnomn debatu, ako jeho GOLF TDI je nesmrtelny drziak. Kedze to auto poznam uplne od novoty (aj som ho viezol kupit to), tak som pospominal ako ma vyvolaval na mobil a skype kvoli vsetkemu moznemu.
Klasicka odpoved "ved hej, ale to uz je davno ... to nic nebolo ... kazdy motor zerie olej ... ale dosiel som nakoniec nejako ... a to bolo lacne". Vyber si sam.
Proste, ked sa to stane, tak sa idu posrat. Po oprave je to len taky zabudnuty detail.

Kacenka ma male decko a potrebuje bezproblemovo sadnut a jazdit. Nie riesit zo vcera nedopaleny DPF, ci zafrcany EGR, zatuhnute VGT a ci nahodou nema letnu naftu. Male dieta placuce vzadu ti naznacuje stav situacie.
A nechapem ako take casopisy napr. autobild tak dokaze neskutocne zavadzat a klamat o naftovych prieseroch automobiliek. A ze neskrachuju ? Passat sa predava v 85% na firmy, tak co chces tu riesit. Ty tiez nemas funglovku.
BTW 3 naftaky uz boli uverejnene, ktore presieraju Euro5 viac ako 7x - VW 2.0 TDI 140ps, 2.2 Sky-D 150ps, BMW 2.0d 163ps.
dacapo, ty si precitaj svoje posledne prispevky za rok ... a spotreba nie vsetko, ale ty klasicky pocitas ako naklad len tu spotrebu ...

Drz sa toho, mas jednoduchy zivot.