MiBo: Bol som dlhsie mimo a teda v servise az vcera.
Dojazd
K dokazom... odfotil som jasny stav, kde rucicka ukazuje plnu nadrz ale range ukazuje stale 27 km.
To je myslim postacujuce. Prijimaci (a zaroven veduci) technik uznava, ze sa mi to stava ale hovori, ze s tym nema ako dalej co urobit. Ze ak by sa to stavalo castejsie a aj po viac nastartovaniach by to neprisposobilo hodnotu, tak ze to bude konzultovat s Toyotou.
trud:
K tomu co pises o dojazde - rozumiem ako to myslis. Ja udaj z pocitaca pouzivam dlhodobo na vsetkych sluzobnych autach co som doteraz mal na (felicia, octavia 1, opel astra, 2x octavia 2, fabia 2, rapid) a u rodiny a znamych na ostatnych znackach takisto. Je to pre mna orientacne cislo, napr. ked idem po dialnici dlhsi usek stabilnou rychlostou, ze ci mi to vyda alebo ci radsej natankovat. Je to uzitocne napr. ked sa ponahlam, ze aby som vedel, ze dojdem. Viem, ze ked dojazd ukaze nulu, ze je tam este rezerva ale pre taku rezervnu orientaciu mi to dobre sluzi. Tak ci onak, ked to tam je, tak to ma fungovat. Dalsia vec je, ze ked mi to fungovalo 3 roky a teraz to zacalo haprovat, tak sa asi nieco udialo. Nemusi to znamenat nic alebo to moze postupom casu vyustit do niecoho vaznejsieho, napr. ked uz bude auto mimo zaruky alebo mi nieco zblbne ked budem daleko od servisu apod. Niekto jazdi kym auto ide napriek indikaciam problemov a niekto radsej riesi aj male problemy aby bolo vsetko tip-top. Inak len taka zaujimavost, neberuc do uvahy moj problemik, Toyota mi nikdy nezvysila dojazd okrem stavu po natankovani. Ked menim styl jazdy, tak dojazd podla toho klesa roznym tempom. Naproti tomu Skoda kludne zvysi dojazd aj pocas jazdy aj o desiatky km.
Inak este ku ZV servisu... riesim tam od zaciatku problem so sustavym radiom (pisal som to davnejsie aj tu). Tri roky som to viackrat hlasil a neriesia to. Dnes mi to technik uznal a ze to bude teda konzultovat s Toyotou.
Dalsia chutovka... pred dovolenkou som chcel dat namontovat folie na zadne skla aby detom tolko nepieklo. Mal som dilemu, ci to dat urobit firme, kde mi robili folie do sluzobnych aut (profici) alebo ci to dat urobit v Toyote nech to mam pod jednou strechou, keby nahodou nieco poskrabali nech to maju na triku atd. Pytal som sa vo ZV, ci maju profika, ze ano, ze montuje folie aj pre nove Toyoty aj pre susediaci Peugeot. Tesne pred dovolenkou som to dal urobit a bolo to spravene zle (bublinky apod.). Hned pri prevzati som to reklamoval. Dalsi tyzden to mali prerobit nanovo, ani mi nezavolali. Po dovolenke volam, ze co, tak zevraj mi volali (u mna vsak ziadny zmeskany hovor). Vcera mali robit vymenu nadrze na brzdovu kvapalinu (zvolavacka), pozriet sustacie radio (po x-ty krat), pozriet ten problem s dojazdom a vymenit folie. Rano som tam nacas odovzdal auto. Poobede/podvecer mi nikto nevola, pozeram, ze je otvorene do 18:00. Volam 17:55, nikto nedviha, na inom mieste na webe zistujem, ze maju do 17:30. Volam na mobil, z ktoreho mi volal predtym technik a on ze zisti od kolegu. Vola mi naspat, ze ci moze auto ostat do zajtra... Dnes som isiel po auto, kriticke chyby na foliach nie su ale od prace profesionala co som videl predtym to este ma dost daleko, jedny zadne dvere nie su uplne vratane do celistveho stavu po montazi folii (zacvakavam rovno sam), na klucoch mi chyba koliesko Toyota, ktore tam predtym bolo (pytam ho, vyberaju od niekoho ineho), ... Ja som mierumilovny, trpezlivy clovek, ale uz mi dochadza trpezlivost. Niekto agresivnejsi by uz im to tam asi rozbil.
Uz som z toho unaveny a akosi nevidim dovod preco by malo byt moje dalsie auto Toyota. Naco vsetky kladne stranky ked mne blizke servisy su zle. Dalsi (tu odporucany) servis v Nitre mi neodpoveda na mail. Cestovat viac ako 100 km a skusat dalsi aby som zistil, aky je? Ale vlastne takto isto to moze byt aj u ineho vyrobcu. Nabuduce asi zacnem vyber kupy auta od servisu... ale tam sa casom tiez mozu vymenit ludia alebo majitel.
Rozmyslam este stazovat sa u majitela servisu, o ktorom som sa akurat vcera dozvedel, ze vlasti predajnu a servis pre Toyotu, Peugeot, Mercedes (vsetko ZV) a este Toyotu v BB (snad som nieco nezabudol). Nechcem odsudzovat bez faktov ale teda neviem ci Toyota bude jeho srdcovka.
Alebo mam skusit stazovat sa nejak priamo v Toyote?