TEC 2000 (diesel)
Re: TEC 2000 (diesel)
Kuchta ..moc děkuju za dokonalý návod
co nejřív vyzkouším a snad to vstřikům znatelně prospěje...

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Vdaka za super navod.
Este otazka, kde si kupoval tie hadicky? Resp. aky maju priemer?
Este otazka, kde si kupoval tie hadicky? Resp. aky maju priemer?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
No hadičku sem kupoval myslím že v Globusu když jsem byl na nákupu. Je to taková ta obyčejná průhledná hadička s vnitřním průměrem 6mm. Metr stál asi 5kč. Dva metry jsou úplně dostačující.
Tady ještě foto s hadičkou a filtříkem.

A tady detail toho filtříku (taky kupovanej v Globusu v autopříslušenství)

Tady ještě foto s hadičkou a filtříkem.

A tady detail toho filtříku (taky kupovanej v Globusu v autopříslušenství)

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Paráda, díky za návod
A s tím filtříkem - je vidět, že jsi myslel na všechno, určitě ho tam dám, člověk nikdy neví.... 

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Super návod chlape, hned má člověk chuť to zkusit. Já sice se vstřikama problém doufam nemám, ale jako prevence výborné. Ikdyž třeba to vyřeší ty vybrace do karoserie
Jinak koukám že moc dostupnej ten TEC jinak než pres jejich e-schop nebude moc k dostání.

Jinak koukám že moc dostupnej ten TEC jinak než pres jejich e-schop nebude moc k dostání.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Tak já mám vyčištěno. Zvuk se v průběhu lehce změnil a po projetí cca 20 km, spoptřeba 6.8, zítra jedu do Ostravy, přes celé město pak na chalupu a domů, cca 100km, tak uvidím, jestli mi to spadne pod mých 8-8,5l.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Zázračná voda. Najeto 140 km a spotřeba 6,5l. Slušné na d-cat. Jel jsem stejnou trasu co jezdím i jindy a naschvál jsem se nesnažil šetřit. Nechápu jak to způsobilo ten rapidní rozdíl ve spotřebě, ale je tam. Za mě je TEC zázrak, hned bych si ho uvařil litry.

Tak to je famozní rozdíl, já teda jezdim za 6,6, takže jsem zvědav zda to bude mít nějaký rozdíl, zatím jsem postoupil v procesu a mám hadičku a filtřík, ten TEC zatim nevim kde kupím. Každopádně dobrá práce a výborný výsledek.dacapo píše:Tak já mám vyčištěno. Zvuk se v průběhu lehce změnil a po projetí cca 20 km, spoptřeba 6.8, zítra jedu do Ostravy, přes celé město pak na chalupu a domů, cca 100km, tak uvidím, jestli mi to spadne pod mých 8-8,5l.
To je taky problem ho u vas zohnat? Ja som ho kupil v autokelly (pre mna je to po ceste do prace), myslim, ze to mate aj u vas na cechach 

ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Teď nato koukám v katalogu ho nelze najít,ale když se tam proklikám tak ho tam mají, takže pohoda. No díky za popich, takhle bych si ho nechal posílat ze sýrie ještělukas8738 píše:To je taky problem ho u vas zohnat? Ja som ho kupil v autokelly (pre mna je to po ceste do prace), myslim, ze to mate aj u vas na cechach

-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
No a není jednodušší postup vyjet nádrž skoro do sucha. Pak nalít čistič vstřiků. Natankovat tak 5 litrů a jet. Jestli výrobce doporučuje použít na plnou nádrž, tak mi připadá dost odvážné jet pouze na čistič vstřiků. Bude to dryják a raději bych tam nalil alespoň 5 l nafty a ujel 50-80 km a pak plnou než přímo jenom čistič. Teď jsem dával na plnou s originálním čističem od Toyoty, tak jsem zvědav....
Jednoduššú to sice bude, ale učinost malá. Sám výrobce jako první variantu udává napojení na přímo, že by to uškodilo si nemyslim hlavně pokud de o TEC. Sám vyzkouším na přímo.Fuzo píše:No a není jednodušší postup vyjet nádrž skoro do sucha. Pak nalít čistič vstřiků. Natankovat tak 5 litrů a jet. Jestli výrobce doporučuje použít na plnou nádrž, tak mi připadá dost odvážné jet pouze na čistič vstřiků. Bude to dryják a raději bych tam nalil alespoň 5 l nafty a ujel 50-80 km a pak plnou než přímo jenom čistič. Teď jsem dával na plnou s originálním čističem od Toyoty, tak jsem zvědav....
Menší dotaz, ohledně napojený hadičky na sání čerpadla, nemůže uškodit vzduch který je v hadičce když ho natáhne čerpadlo do vstřiků?
Jenom tak pro upřesnění, abych měl všechny mouchy vychytané.
Jenom tak pro upřesnění, abych měl všechny mouchy vychytané.
Já jsem to zalil stříkačkou, až to teklo ven. Jak jsem to napojil zpět tak to dýl startovalo pač mi vytekla nafta z hadičky od filtu do čerpadla, ale jen o trochu.