Problém - cukání Avensis D-4-D r.v 2001

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
clairvaux
Člen Týmu

Problém - cukání Avensis D-4-D r.v 2001

Příspěvek od clairvaux »

Mám "drobný" problém s Avensis combi - r. v. 2001 motor D-4-D. Po startu strašlivě cuká (většinou při zvýšených otáčkách) po zahřátí problém postupně mizí.
Měl jsem to asi na 4 různých diagnostikách a bohužel ani jedna nedokázala nic detekovat. Odkalila se nádrž, vyčistily filtry a problém stále trvá...mám dojem že se dokonce zhoršuje.
Hledal jsem různě na internetu a dohledal, že může být chyba od špatné váhy vzduchu až po vstřiky nebo čerpadlo....což mi radost nedělá a než hledat problém metodou pokus omyl zkouším se zeptat zda někdo neměl podobný problém a jak ho řešil. :wink:
Díky C.
rodriguez
Řidič

Re: Problém - cukání Avensis D-4-D r.v 2001

Příspěvek od rodriguez »

A co žhavicí svíčky??
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

rodriguez píše:A co žhavicí svíčky??
Tezko.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Já bych zkusil vyčistit tu váhu vzduchu. Tím nic nepokazíš, i když to uděláš preventivně. Vstřiky, čerpadlo - to asi sám dělat nebudeš. Psalo se o tom třeba tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68#p308268
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
clairvaux
Člen Týmu

Příspěvek od clairvaux »

RIP píše:Já bych zkusil vyčistit tu váhu vzduchu. Tím nic nepokazíš, i když to uděláš preventivně. Vstřiky, čerpadlo - to asi sám dělat nebudeš. Psalo se o tom třeba tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68#p308268
díky... vyzkouším.
Dnes jsem byl v Toyotě na diagnostice....a taky tam nic nenašli. Problém cukání (+ plynový pedál téměř nereaguje) se projevuje ráno u studenýho motoru....nejprve se ten problém vyskytne hned při nízkých otáčkách (1200) a postupně se to posouvá (takže po cca 10 km je problém až u hranice 2500)... a až se motor pořádně zahřeje ( po cca 15-20 km) problém odezní a auto jede bez problémů (pocitově s nižším výkonem).
Mám domluveno, že to nechám v Toyotě prohlídnout...tak pokud na něco příjdou dám vědět.
clairvaux
Člen Týmu

Příspěvek od clairvaux »

V Toyotě nezjistili taky nic...nakonec přece jen po několika dnech počítač zasignalizoval poruchu palivového systému.
Problémem bylo čerpadlo - proběhla generálka, několikrát se vyčistil palivový sytém (vstřiky naštěstí vypadají OK) a po cca naježděných 500 km překontrolujeme zda jsou čisté filtry a tím by snad doufám, mělo být závada odstraněna.
v.lesuk
Člen Týmu

Příspěvek od v.lesuk »

clairvaux píše:V Toyotě nezjistili taky nic...nakonec přece jen po několika dnech počítač zasignalizoval poruchu palivového systému.
Problémem bylo čerpadlo - proběhla generálka, několikrát se vyčistil palivový sytém (vstřiky naštěstí vypadají OK) a po cca naježděných 500 km překontrolujeme zda jsou čisté filtry a tím by snad doufám, mělo být závada odstraněna.
Můžeš prozradit za kolik ti to udělali v Toyotě? Mám teď auto v neautorizovaném servise, taky problém s palilovým systémem. Čerpadlo jsme už měnili v jiném servise, kupovali jsme na vrakovišti, ale po dvouch dnech chyba motoru a diagnostika že je něco se vstřikem. Ještě nemám žádné zprávy co budou opravovat.
clairvaux
Člen Týmu

Příspěvek od clairvaux »

v.lesuk píše:
clairvaux píše:V Toyotě nezjistili taky nic...nakonec přece jen po několika dnech počítač zasignalizoval poruchu palivového systému.
Můžeš prozradit za kolik ti to udělali v Toyotě? Mám teď auto v neautorizovaném servise, taky problém s palilovým systémem. Čerpadlo jsme už měnili v jiném servise, kupovali jsme na vrakovišti, ale po dvouch dnech chyba motoru a diagnostika že je něco se vstřikem. Ještě nemám žádné zprávy co budou opravovat.
v Toyotě provedli jen diagnostiku, která na nic nepřišla a proto...zdarma. Kontrolka se rozsvítila až několik dnů po té a to už dokázal identifikovat i "noname" servis. Repase čerpadla stála 8 000 bez DPH a dělali to tady http://www.autozm.cz provedli i "otisk" vstřiků a ty byly naštěstí OK.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“