Chvilka k odreagování
Re: Chvilka k odreagování
Tvl tak ten je fak' hustej 

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Chapi, musim se pochlubit, vcera jsem absolvoval Jaguar track day na Salzburgringu.
Meli jsme k dispozici F-type, XE-S, XFR-S a XJ, svezli nas profi zavodnici z endurance series, instruktori nas ucili spravnou stopu v rezimu "guided laps" a jako casova vypln byla nacvik driftovani s XE
Doporucuji kazdemu, kdo ma rad auta a rizeni

Meli jsme k dispozici F-type, XE-S, XFR-S a XJ, svezli nas profi zavodnici z endurance series, instruktori nas ucili spravnou stopu v rezimu "guided laps" a jako casova vypln byla nacvik driftovani s XE

Doporucuji kazdemu, kdo ma rad auta a rizeni

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Věčnej rejpal
Tož cool
Zapoměl jsi napsat co tě to stálo se tam dostat.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
-
- Věčnej rejpal
Ledvinu a jedno varle 

-
- Věčnej rejpal
Já se obávám, že to auto co je na obrázku nemá s jeepem nic společného.
-
- Věčnej rejpal
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
V podstate mne to stalo cestu a hotel, jinak jsem mel VIP vstup na akciMyfune píše:Zapoměl jsi napsat co tě to stálo se tam dostat.

Std cena je 300€ + DPH
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

-
- Věčnej rejpal
http://www.novinky.cz/domaci/373066-zve ... estne.html
Já myslel, že 1. dubna už bylo. Mám v tom nějaký bordel.
Kdyby to někoho zajímalo (nepředpokládám, po 38 letech tady), tak správné řešení je velmi jednoduché (jako vždy):
1) Člověk si na veřejně přístupných místech může fotografovat či nahrávat cokoli.
2) Když své záznamy použije tak, že se z nich někde generuje ZISK (tzn. příjem převyšující související náklady), např. z reklam, návštěvnických poplatků atd., tak ten, kdo daný ZISK realizuje, z něj NA ŽÁDOST MAJITELE AUTORSKÝCH PRÁV danému majiteli autorských práv odevzdá přiměřenou část (na základě dohody dle konkrétního případu - je rozdíl, jestli se někde na videu něco jen okrajově mihne nebo je to ústřední motiv, stejně tak na fotografii může být něco jen malé v dálce nebo to naopak může zabírat celou plochu fotografie).
3) Není totiž PROVEDITELNÉ, aby člověk např. vyfotil Prahu z rozhledny a následně žádal milion lidí o povolení. Proto musí žádat majitelé autorských práv, nikoli pořizovatel záznamu.
Všichni by byli spokojeni...
Já myslel, že 1. dubna už bylo. Mám v tom nějaký bordel.

Kdyby to někoho zajímalo (nepředpokládám, po 38 letech tady), tak správné řešení je velmi jednoduché (jako vždy):
1) Člověk si na veřejně přístupných místech může fotografovat či nahrávat cokoli.
2) Když své záznamy použije tak, že se z nich někde generuje ZISK (tzn. příjem převyšující související náklady), např. z reklam, návštěvnických poplatků atd., tak ten, kdo daný ZISK realizuje, z něj NA ŽÁDOST MAJITELE AUTORSKÝCH PRÁV danému majiteli autorských práv odevzdá přiměřenou část (na základě dohody dle konkrétního případu - je rozdíl, jestli se někde na videu něco jen okrajově mihne nebo je to ústřední motiv, stejně tak na fotografii může být něco jen malé v dálce nebo to naopak může zabírat celou plochu fotografie).
3) Není totiž PROVEDITELNÉ, aby člověk např. vyfotil Prahu z rozhledny a následně žádal milion lidí o povolení. Proto musí žádat majitelé autorských práv, nikoli pořizovatel záznamu.
Všichni by byli spokojeni...
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne úte 23.06.2015, 11:04, celkem upraveno 1 x.
Ono to začalo už tady:
http://praha.idnes.cz/kralovstvi-zelezn ... -zpravy_dc
Podle mě docela přehnané požadavky. Jak jednou něco odevzdám do veřejného prostoru, utrum.
http://praha.idnes.cz/kralovstvi-zelezn ... -zpravy_dc
Podle mě docela přehnané požadavky. Jak jednou něco odevzdám do veřejného prostoru, utrum.
To jsem zvědavý, jak tohle aplikujou na Google StreetView 
Člověk si občas říká, co to v tom Bruselu hulej, ale tohle musí být jinej matroš...

Člověk si občas říká, co to v tom Bruselu hulej, ale tohle musí být jinej matroš...
Sa tu začínajú aplikovať americké pravidlá. Dať zarobiť právnikom, ktorí sa pokúšajú z hocičoho vytrieskať prachy. Páči sa mi prístup Číny v tomto zmysle. Som zvedavý kedy svet pochopí, že číňania kopírujú čo sa im zachce a hlavne oplatí, zarábajú na tom a dobíjajú svet a na nejaké medzinárodné právo kadia - majú pravdu. My sa tu budeme ondiať s právnymi a finančnými postihmi za použitie makety Ještědu bez licencie a oni zatiaľ vyrábajú, predávajú a hlavne zarábajú na kópiách X5ky napríklad. A každý im môže vyliezť na hrb. Ešte sa im aj automobilky radšej začali pchať na trh, lebo zistili, že je jednoduššie vyrábať autá pre nich a u nich ako ich naháňať po súdoch za kopírovanie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
Tak zrovna v Americe (někde) konkrétně focení budov problém není. Tam je fotografie DVOJROZMĚRNÉHO díla (dokument, fotografie, obraz...) považována za KOPII díla, takže autorská práva k té fotografii má majitel autorských práv k fotografovanému dílu. Ale fotografie TROJROZMĚRNÉHO díla (socha, budova...) LOGICKY není považována za KOPII díla (protože trojrozměrné dílo nelze vměstnat do dvou rozměrů), takže autorská práva k té fotografii patří fotografovi. Proto když někdo třeba vydává časopis a udělá milion výtisků, tak za fotku obrazu zaplatí fotografovi jen za pořízení fotografie, ale tantiémy za počet prodaných výtisků platí majiteli autorských práv k obrazu, zatímco u fotky sochy platí fotografovi za pořízení fotografie i tantiémy za počet prodaných výtisků. Proto jsou tam také fotografie dvojrozměrných děl podstatně dražší (co se týče ceny placené za pořízení).
Dle tohoto chystaného nesmyslu by majitelé autorských práv ke VŠEM zachyceným předmětům (auta, hodinky, brýle, boty, oděvy...) mohli přijít s požadavkem na svůj podíl. Takže se asi budeme muset fotit výhradně nahatý někde v přírodě. Můžeme se modlit, aby si pak o svůj podíl na zisku nezažádal Bůh, který je právoplatným držitelem autorských práv k veškeré živé i neživé přírodě, a to včetně nás samých!!!

Dle tohoto chystaného nesmyslu by majitelé autorských práv ke VŠEM zachyceným předmětům (auta, hodinky, brýle, boty, oděvy...) mohli přijít s požadavkem na svůj podíl. Takže se asi budeme muset fotit výhradně nahatý někde v přírodě. Můžeme se modlit, aby si pak o svůj podíl na zisku nezažádal Bůh, který je právoplatným držitelem autorských práv k veškeré živé i neživé přírodě, a to včetně nás samých!!!