Porucha rádia

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Mysakbrod
Člen Týmu

Porucha rádia

Příspěvek od Mysakbrod »

Ahoj Toyoťáci, prosím vás o radu. Mám Avensis r.2008 s rádiem s navigací B9010. Prasknul mi klínový řemen, auto jsem hned odstavil a nechal jsem se odtáhnout. Po výměně řemenu je vše v pořádku, jen rádio nejde zapnout a na displeji se po chvíli, patrně se mechanika snaží něco načíst, zobrazí hláška "Program cannot be read. Please consult to a dealer". Jediné, co rádio teď umí, je vyklopit přední panel. Po vypnutí zapalování třikrát v reprácích zapípá. V Toyotě mi řekli, že se to dá spravit nějakým DVD, asi nějaké, ze kterého rádio znova nabootuje. Tato DVD už prý nemají a tak zbývá jen výměna celého rádia. Setkal se někdo z vás už s něčím podobným?
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Porucha rádia

Příspěvek od awe_cz »

Jestli mysli bezne mapove DVD, tak to tady ma asi skoro kazdej...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Mysakbrod
Člen Týmu

Příspěvek od Mysakbrod »

No právě, mapová DVD mám. Mechanika je chvíli chroustá a pak vyhodí tu samou hlášku znovu. Je nějaká možnost, jak rádio opětovně rozchodit?
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Mysakbrod:
Za pokus to stoji.
1.odpojit baterku aspon na 20minut aby sa vynulovali nastavenia + chyby.Potom pripojit baterku klucik dat do polohy "zapnut "nechat nacitat nastavenia asi 2-3min.Pokracovat nacitanim DVD. Ak to nepojde tak kupit cistiace DVD na citaciu hlavicku.(napr-www.alza.sk/media-cd-dvd/cistiace-cd-a-dvd/18848683.htm)ATD.

JE TO LEN POKUS!!! O VYSLEDKU INFORMUJ.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Pak budes mit problem s mechanikou, zkusil bych to vycistit. Nebo holt vymena, pry to v Nemecku nekdo dela.
Mysakbrod
Člen Týmu

Příspěvek od Mysakbrod »

Jasně, zkusím postup s odpojením baterky, díky. K tomu opětovnému načtení dat, bude stačit i to mapové DVD? Dívám se, že mám všechna DVD - Evropu jižní, východní, západní, severní, jen ta střední je dost poškrábaná, ale zkusím. Navigaci jako takovou nepoužívám, mám ji zvlášť, chybí mi jen funkce rádia.
Mysakbrod
Člen Týmu

Příspěvek od Mysakbrod »

Tak jsem se k tomu konečně dostal, odpojil baterku na cca 20 minut. Bohužel rádio vykazuje stále ten samý problém. Budu nejspíš potřebovat nějaké zaváděcí DVD pro načtení programu. Nevíte někdo, kde bych jej sehnal?
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mysakbrod píše:Tak jsem se k tomu konečně dostal, odpojil baterku na cca 20 minut. Bohužel rádio vykazuje stále ten samý problém. Budu nejspíš potřebovat nějaké zaváděcí DVD pro načtení programu. Nevíte někdo, kde bych jej sehnal?
Pokud vim, kazde mapove DVD obsahuje aktualni firmware jednotky. Spis budes mit problem s prectenim toho media.
Mysakbrod
Člen Týmu

Příspěvek od Mysakbrod »

Hotovo, vyřešeno. Mapové DVD západní Evropy to vyřešilo během jedné minuty. Baterku odpojovat není potřeba, to rádio se snaží při každém zapnutí zapalování načítat. Děkuji všem za rady. Ať se vám daří.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“