MR2 W30 + 2zz swap

vše ohledně modelové řady MR2
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: MR2 W30 + 2zz swap

Příspěvek od libor12 »

Máš pravdu. Kůže byla příplatková výbava ve st provedení. V eu bylo navíc s TTE nabízeno extra recaro a ještě odlehčený Al hardtop s makrolonovou výplní. V jpn se to samé nabízelo TRD + Bride.
Kimitech píše:třeba s porouchaným motorem a ten následně přetvořit dle obrazu svého. Osobně si s touhle myšlenkou taky pohrávám a kalkuluji. Jenže ono stejně nakonec skončíš s kompletním rebuildem motoru
Opravdu hledej zdravou kastli a mrtvý motor. To že tě čeká v obou případech GO je asi tak jisté jako,že zítra vyjde slunce. Podívej kolega - koupil pojízdnou a už má motor na stole.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
DjRaspby
Navigátor

Příspěvek od DjRaspby »

Koukám že myšlenka které se mi poslední dobou vkrádá do hlavy se tu už řeší :). Jak je to mimochodem z převodovkou? Jde použít manuál z sériového auta? Nebo popřípadě 6ti kvalt z pofacelift verze? Nebo jaká převodovka by do toho byla vhodná?
Toyota Corolla TS
Kimitech
Člen Týmu

Příspěvek od Kimitech »

Použít lze jak 5stupňová z předface, tak 6stupňová z post facelift verze.

Nicméně, vzhledem k charakteristice motoru 2ZZ, je často využívána převodovka z Celici 190 (zn. převodovky C60), která má krátké zpřevodování a to vč. stálého převodu. Aby jsi nepřišel o samosvorný diferenciál, tak se do této skříně zamontuje ten z původní převodovky MR2. Druhá strana mince ovšem hovoří o použitelnosti a snesitelnosti např. při dálničních přesunech s takovou "krátkou" převodovkou.
Proto jsem zapřemýšlel a bylo mi několikrát řečeno, že je to možné a již tak bylo provedeno, zkombinovat převodovku post. face MR2 (C66) s převody (konkrétně 2.-5. RS) ze skříně C60. Co by to znamenalo? Jednoduše dobrou akceleraci, stále by jsi byl schopný zůstat v režimu ostré vačky po přeřazení, avšak také nízké otáčky pro dálniční rychlosti, díky stálému převodu (C66 - 3,941).

viz.: http://www.teammfactory.com/gearcalcula ... n+1+%26+2#
Modrá křivka - kombinace C60 (2.-5. RS) + C66 (stálý převod + 1. a 6. RS)
Červená křivka - C66 (MR2 post face skříň)

Myslím, že tohle je oblast, která by stála za prozkoumání a experimentaci, protože ve spojení s 2ZZ by se mohlo jednat o velmi lákavý setup pro silniční použití.
DjRaspby
Navigátor

Příspěvek od DjRaspby »

Zajímává studie ;) nicméně i tak jsou všechny převody poměrně dlouhé, sice je auto lehké ale v rámci té kombinace převodů na 4ku řadit ve 180ti to už je fakt hodně... :) otázka je jak jsou ty převodové poměry ve finále ,,přispůsobitelné", jestli by to šlo nějak zkrátit třeba jen finálním převodem...netuším jak se takové věci dělají...takhle mi to připadá jako převody z Vette.. :-D. Ale zase je fakt že pro dálniční cestování je to praktické...nižší otáčky, hluk i spotřeba :). Ale v případě že bych do toho šel tak na dálniční cestování bych to auto asi neměl :). Ale díky za post...porovnání je to dobré ;)
Toyota Corolla TS
Kimitech
Člen Týmu

Příspěvek od Kimitech »

Pleteš si to, ta uzpůsobená skříň je pod modrou křivkou - tzn. např. ze 3. na 4. RS bys řadil v max. 160 km/h. Což je standartní (dobrá akcelerace a současně se na jednotlivé rychlosti "pohneš", než abys pořád jenom řadil jako v případě příliš krátkého zpřevodování) a s tímto cílem bych ji skládal. 6. RS je v této kombinaci pak jakýmsi rychloběhem, tedy ji můžeš vnímat jako ideální kombinaci převodovek z Celicy (dobrá akcelerace) a MR2 (dl. stálý převod - nízké "dálniční" otáčky).

Provedení by vypadalo asi takhle: rozebrání 6 st. převodovky MR2, demontáž převodů až po první stupeň a opětovná montáž převodů z dárcovské převodovky (Celica 2.-5. RS), 6. RS je stejný jak u převodovky z Celicy, tak MR2.
DjRaspby
Navigátor

Příspěvek od DjRaspby »

Tak pokračuje nějak toto téma? Rozhodl se zakladatel do toho jít? Docela by mě zajímalo jak vypadá výsledek, jak se zlepší jízdní vlastnosti atd. ;)
Toyota Corolla TS
Goldies
Člen Týmu

Příspěvek od Goldies »

Zakladatel urcite ne :-)

Ale me to za chvilku ceka :-)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak se pak pochlub.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Goldies
Člen Týmu

Příspěvek od Goldies »

Urcite, snad tenhle tyden klapne MR2 bez motoru a Idaho bude mit cas se na to vrhnout ;-)
Odpovědět

Zpět na „MR2“