vymena ochcavky za avensis
vymena ochcavky za avensis
Caute, riesim vymenu Ochcavky za Avensis. Auto chcem doviezt po vlastnej osi z DE. Aby mi to vychadzalo po financnej stranke a zaroven aby riziko nebolo privelke, pozeram sa po rocnikoch 2009 - 2010 s nabehom do 80t km, po prvom majitelovi s plnou serviskou od dealera.
Date nejake hinty na co sa zamerat pri takejto transakcii ? Zatial som si uvedomil ze musim ist do kombi, pretoze dvere do stodoly na skodovackom hatchbacku su navykove. Nacital som aj ze benzin a vacsi agregat ako 1.6.
dik
i
Date nejake hinty na co sa zamerat pri takejto transakcii ? Zatial som si uvedomil ze musim ist do kombi, pretoze dvere do stodoly na skodovackom hatchbacku su navykove. Nacital som aj ze benzin a vacsi agregat ako 1.6.
dik
i
-
- Věčnej rejpal
Re: vymena ochcavky za avensis
No, tak toto bych řešil asi na "škodováckém" fóru.....Myslím, že tam se dočteš, čeho žádáš.....Tady asi budou jenom teoretické než praktické rady...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
ok, dam teda konkretne otazky:
uprednostit nizsi nabeh alebo vyssi rocnik ?
fixovat sa na T27, alebo moze byt T25 z konca vyroby dobry deal ?
zatial mam na zozname co vsetko musi byt aj xenony, na skodovkach je svietenie xenon/klasika velmi velky rozdiel. Ako je to na toyote ?
dik
i
uprednostit nizsi nabeh alebo vyssi rocnik ?
fixovat sa na T27, alebo moze byt T25 z konca vyroby dobry deal ?
zatial mam na zozname co vsetko musi byt aj xenony, na skodovkach je svietenie xenon/klasika velmi velky rozdiel. Ako je to na toyote ?
dik
i
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Avensis je o triedu vacsi ako octavka, aj ked octavka je pomerne dobre spracovana.
co sa tyka avensisov
- t25 ma 5 stupnovu prevodovku, t27 ma 6 stupnovu
- t25 je pomerne solidne spracovany, ale do rv 07/2007 (checkni si to s toyodyi podla vin kedy bol vyrobeny) ma problem so xenonami
- t27 hlavne z prvych rokov vyroby je oproti t25 trochu "plechovejsi" ale zasa vnutri trochu lepsie vyzera (to je vsak velmi subjektivna vec)
- priestorovo su oba velmi podobne, t27 ma horsi vyhlad dozadu
- riadenie ma t27 jednoznacne lepsie - strmsie, ale bmw to nebude
- na t27 mas veci ktore v t25 neboli nikdy, napriklad keyless pristup (to mi na t25 fakt chyba), limiter rychlosti, zabudovana BT hands free sada, natacacie svetla, bixenony, moznost cargo managera do kufra
- t27 ma trosicku lepsie sedadla
- t27 mi v prvych rokoch vyroby prisiel horsie odhlucneny ako t25
- t27 ma trosicku lepsi rozmer gum co sa ceny za ks tyka (je to "tuctovejsi" rozmer) - toto som porovnaval tak pred cca rokom odvtedy sa to mohlo zmenit.
- na benzinovy avensis t27 sa opytaj commonusera, na t25 sa opytaj romana jaska
- ak by si chcel diesel pytaj sa trebars aj mna
- ak by som mal ist osobne do t27 tak by som hladal auta po prvom facelifte (rv 2011 a viac)
tot asi tak fsjo co ma tak na rychlo napadlo.
co sa tyka avensisov
- t25 ma 5 stupnovu prevodovku, t27 ma 6 stupnovu
- t25 je pomerne solidne spracovany, ale do rv 07/2007 (checkni si to s toyodyi podla vin kedy bol vyrobeny) ma problem so xenonami
- t27 hlavne z prvych rokov vyroby je oproti t25 trochu "plechovejsi" ale zasa vnutri trochu lepsie vyzera (to je vsak velmi subjektivna vec)
- priestorovo su oba velmi podobne, t27 ma horsi vyhlad dozadu
- riadenie ma t27 jednoznacne lepsie - strmsie, ale bmw to nebude
- na t27 mas veci ktore v t25 neboli nikdy, napriklad keyless pristup (to mi na t25 fakt chyba), limiter rychlosti, zabudovana BT hands free sada, natacacie svetla, bixenony, moznost cargo managera do kufra
- t27 ma trosicku lepsie sedadla
- t27 mi v prvych rokoch vyroby prisiel horsie odhlucneny ako t25
- t27 ma trosicku lepsi rozmer gum co sa ceny za ks tyka (je to "tuctovejsi" rozmer) - toto som porovnaval tak pred cca rokom odvtedy sa to mohlo zmenit.
- na benzinovy avensis t27 sa opytaj commonusera, na t25 sa opytaj romana jaska
- ak by si chcel diesel pytaj sa trebars aj mna

- ak by som mal ist osobne do t27 tak by som hladal auta po prvom facelifte (rv 2011 a viac)
tot asi tak fsjo co ma tak na rychlo napadlo.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Niekde som nacital, ze benzinove agregaty maju elektricke servo, je to velka tragedia ?
i
i
- a1bert
- Manager Týmu
v t25 1.8 urcite, a me to zas tak hrozne neprijde (aspon se to nekazi) 

Vedel by niekto plz zhodnotit xenon vs klasika na T27 ?
Za doteraz napisane hinty velke diky ...
i
Za doteraz napisane hinty velke diky ...
i
Měl jsem T25 z roku 2007 (2.0 D4D) a měl 6ti stupňovou převodovku ... Nevím jak jsi přišel na to, že T25 má pětikvalt?hanz píše: - t25 ma 5 stupnovu prevodovku, t27 ma 6 stupnovu
Jinak Avouš T25 je výborné auto a pokud ho někdo nabízí, tak klidně ho vezmi. Měl jsem ho 8 let a jedinou vážnější opravou na něm byla výměna táhel k převodovce (jedno z nich prasklo). Jinak všechno ok - jen jsem měnil olej a dolejval ostřikovač

Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
... Zakladatel prispevku sa cielene pyta na benziny -benzinova t25 mala 5kvalt.
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Cez pracovne dni jazdim 15 km rano, 15 vecer, dlhe cesty 2 krat mesane, celkovy najazd 25tkm rocne. Mam skusenost z dieslovymi ochcavkami, 1.9 PD aj 2.0, je to fasa na dialnici ale v meste sa mi lepsie jazdi s atmosferickym benzinom.
1.8 s 6 kvaltom v avesise sa mi zda dobry kompromis ...
i
1.8 s 6 kvaltom v avesise sa mi zda dobry kompromis ...
i
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Kto hlada najde: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &hilit=T27
Najlepsie si sadnut a previezt sa.
Mne Avensis vyhovuje a uz len doplnim:
- pohodlne sedenie aj na 1000km streky, aj voci passatu ci A4. Nezamienat za sportove sedacky, to tu skutocne nemas, chvala bohu. Lepsie aj ako napr. Hyundai i40. Proste pohodlne kresla, dobre nastavitelna opierka (od strednej vybavy). Material ovsem stoji za backoru - potahy.
- svetla - z klasickych projekcnych ziaroviek som nic lepsie nemal (H11). Na xenony to ale nema. Zasa nemas taky velky prechod - teda kontrast. V nemeckom teste (link som uz nenasiel) atakovali slabsie xenony (test 2009/10).
- niekomu obcas vrze palubovka - asi hlavne ten "bambusove" oblozenie ci ako sa to volalo
Na servisnu knizku sa ... ja som prestal chodit. V DE najst dobreho znackoveho mechanika, co nie je zhuleny je problem
. Ten co vie, nerobi na zmrdov. Okrem toho som nasiel u predajcov TTT jazdene auta s cistou knizkou ... pripravene na dopisovanie ...
Sam robim zakladny servis. Vsetky filtre tusim ca 22 euro.
Hadat sa o obmedzovaci max rychlosti az po importera nemalo zmysel a ukazalo na absolutne nulovy zaujem nieco riesit (vraj power box je coool).
Facelift - nieco poriesil, nieco posral.
- lepsie materialy sedaciek ALE kratsie ! Minus 2 cm na dlzku. Len najvyssia vybava ma povodnu dlzku, ak si dobre pamatam.
- co citam, tak viac problemov s mechanickou ruckou po FL. Nahoda
- mam Euro4 verziu a zive to je dost, majitelia Euro5 velmi nesuhlasia, neviem porovnat. Obcas jazdim na doraz.
- krajsie podvietenie a zlaenie palubky je pred FL
- Touch&Go ma viac "funkcii", ale kvalitativne je horsie (subjektivne).
- FL ma denne svietenie !
- stale nemas hill holder
- zda sa mi, ze FL ma lepsie ostrekovace
Ak si myslis, ze Avensis ma vela minusov, tak mi ver, ze na Ochcavku a pod. by som tiez dokazal ...
Najlepsie si sadnut a previezt sa.
Mne Avensis vyhovuje a uz len doplnim:
- pohodlne sedenie aj na 1000km streky, aj voci passatu ci A4. Nezamienat za sportove sedacky, to tu skutocne nemas, chvala bohu. Lepsie aj ako napr. Hyundai i40. Proste pohodlne kresla, dobre nastavitelna opierka (od strednej vybavy). Material ovsem stoji za backoru - potahy.
- svetla - z klasickych projekcnych ziaroviek som nic lepsie nemal (H11). Na xenony to ale nema. Zasa nemas taky velky prechod - teda kontrast. V nemeckom teste (link som uz nenasiel) atakovali slabsie xenony (test 2009/10).
- niekomu obcas vrze palubovka - asi hlavne ten "bambusove" oblozenie ci ako sa to volalo
Na servisnu knizku sa ... ja som prestal chodit. V DE najst dobreho znackoveho mechanika, co nie je zhuleny je problem

Sam robim zakladny servis. Vsetky filtre tusim ca 22 euro.
Hadat sa o obmedzovaci max rychlosti az po importera nemalo zmysel a ukazalo na absolutne nulovy zaujem nieco riesit (vraj power box je coool).
Facelift - nieco poriesil, nieco posral.
- lepsie materialy sedaciek ALE kratsie ! Minus 2 cm na dlzku. Len najvyssia vybava ma povodnu dlzku, ak si dobre pamatam.
- co citam, tak viac problemov s mechanickou ruckou po FL. Nahoda

- mam Euro4 verziu a zive to je dost, majitelia Euro5 velmi nesuhlasia, neviem porovnat. Obcas jazdim na doraz.

- krajsie podvietenie a zlaenie palubky je pred FL
- Touch&Go ma viac "funkcii", ale kvalitativne je horsie (subjektivne).
- FL ma denne svietenie !
- stale nemas hill holder
- zda sa mi, ze FL ma lepsie ostrekovace
Ak si myslis, ze Avensis ma vela minusov, tak mi ver, ze na Ochcavku a pod. by som tiez dokazal ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
"T27 - zabudovana BT hands free sada" - tak to bych radsi vubec nezminoval...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Paja, preco
TNS 510 nema nejaky vazny problem. Ked sa nieco tentovalo, tak dokazatelne to mrvil teflon ! Mas inu skusenost ?

TNS 510 nema nejaky vazny problem. Ked sa nieco tentovalo, tak dokazatelne to mrvil teflon ! Mas inu skusenost ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja ti nevim alberte, to BT sice nie je ziaden high end, ale zvuk ma dobry, ovladanie na volante tiez. A hlavne kvoli tomu nemusis rozobrat celu pristrojovku aby si si zabudoval dakeho parrota.
Tie toyotacke hf sady su vcelku ok, od yarisa az po lexus mi prisli bez vyhrad. Aj ked to bolo este v dobe bez siri a pod...
Tie toyotacke hf sady su vcelku ok, od yarisa az po lexus mi prisli bez vyhrad. Aj ked to bolo este v dobe bez siri a pod...

ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE