3hybrid, Elektrika/Benzin/Plyn
3hybrid, Elektrika/Benzin/Plyn
Zdravým, premýšlal ste už niekto o prestavbe HSD na plyn? či má už niekto s tým skúsenosť? Zatiaľ som mal len pozitívne info, motor 1,8 sa vraj v celku ľahko prerába len treba dať prímaz. A spotreba 2,5 až 3€/100km znie tiež dobre.
Re: 3hybrid, Elektrika/Benzin/Plyn
Sám mám ve svém starším autě plyn 15 let a už vživotě bych takovou blbost neudělal. Radši budu míň jezdit. Motory na ježdění na plyn nejsou konstruované a pak se zaklepávají ventily a věčně to na plyn blbne (padá volnoběh, škube, atd, atd.) Zkrátka, jestli máš spoustu volného času na chození do plynových servisů neustále řešit nějaké problémy a nevadí ti, že si zničíš motor, jdi do toho.
Auris TS Hybrid Trend 2014
-
- Řidič
A ještě plachtu na střechu, za jízdy po větru a dlouhé bidlo na odstrkávání se při pomalé jízdě.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
To je lepší si koupit kolo 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Videl som v Bratislave hybridny prius taxik s nalepkou LPG na zadnom skle. Takze asi sa to da. Ale neviem, ci to ma vyznam.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Ale jiste. Plyn do hybridu je ideal. Snizis naklady na straslive drahe auto. Rozhodne jdi do toho.
Back in Czech.
Pri taxiku to vcelku viem pochopit, ked jazdi 100 kkm rocne. Ale zasnem ked sa nad tym zamysla niekto s nabehom povedzme 30 kkm rocne. Ved ta navratnost a mozne problemy, to musi byt na prd. Ze nekupi klasicky benzinak a neda si len lpg. 
Kamarat najazdi rocne cca 10 kkm a dal si lpg. Spotreba ho tesi, vecne problemy uz menej. Navratnost 5-6 rokov spominal... Exot.
Auta sa dnes robia uz podstatne komplikovanejsie ako kedysi s tym, ze na materiali sa šidí, všetko je tak akurat alebo poddimenzovane. Bastlit do toho este lpg neni prave supernapad, to malo zmysel pri jedmoduchych motoroch s vysokou spotrebou benzinu, nie pri priuse so stvorlitrovou. Moj nazor

Kamarat najazdi rocne cca 10 kkm a dal si lpg. Spotreba ho tesi, vecne problemy uz menej. Navratnost 5-6 rokov spominal... Exot.
Auta sa dnes robia uz podstatne komplikovanejsie ako kedysi s tym, ze na materiali sa šidí, všetko je tak akurat alebo poddimenzovane. Bastlit do toho este lpg neni prave supernapad, to malo zmysel pri jedmoduchych motoroch s vysokou spotrebou benzinu, nie pri priuse so stvorlitrovou. Moj nazor
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Určitě..tohle auto je strašnej žrout 5l/100 je nehoráznost! Všechno je třeba ekonomicky promyslet! Koupim si drahej hybrid, naseru do toho ten nejdražší plyn a už jen šetřím... tedy do tý doby, než se to celý vysere(ikdyž mi to příjde velmi nepravděpodobný, když do takovýhleho složitýho systému namontuju naproasto bezvadnej plyn), pak to hodim ze skály a koupim si auto nový a zase hybrid a hurá do plynu...a tak pořád dokola....prostě šetřím, kde se dá...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Já jsem po technické stránce pro.
Plyn jsem měl v Hondě, najel jsem s ním asi 300 000km a jediná investice byla 150Kč ročně za seřízení, takže "se to furt sere" apod. jsou předsudky. Že se to u tohoto auta vrátí asi tak za 20 let je věc druhá, že si tím člověk zaseká kufr a zruší záruku třetí. 

Osobne mám skúsenosti s LPG dosť dobré, ale žial u úplne iného motora, tj Škoda Fabia 1.2 51kw a 1.4 63kw. Naše firemné vozidlá boli prerobené na LPG úplne od nova, takže jazdili hneď na LPG, po troch rokoch majú cca 250 000 km a problém s motorom, alebo LPG nebol žiaden, až teraz tam skorodoval nejaký kontakt na kábli, ale vymenená kabeláž a auto frčí ďalej. Najvačší rozdiel je, keď otvorím uzáver dolievania motora, u čisto benzínových je vidieť čierny usadený karbon, pri vozidlách čo jazdili od nova na LPG, po otvorení uzáveru je motor z vnútra čistý ako u úplne novej fábie. Takže plyn nezanáša motor to je dosť veľké plus.
Skôr sa mi jednalo, či nemá niekto priamo skúsenosť s motorom 1.8 vvt-i, ako to prepína z "EV". Či nabieha hneď LPG, alebo je tam aj chvíľu chod na benzín. Predpokladám, že asi hneď na LPG, ale budem si musieť najisť firmu, čo montovala už LPG do priusa a má skúsenosť.
Skôr sa mi jednalo, či nemá niekto priamo skúsenosť s motorom 1.8 vvt-i, ako to prepína z "EV". Či nabieha hneď LPG, alebo je tam aj chvíľu chod na benzín. Predpokladám, že asi hneď na LPG, ale budem si musieť najisť firmu, čo montovala už LPG do priusa a má skúsenosť.
Osobně mám zkušenost s plynem v Mazdě 323, 1,5 r. 1998. Mám na něj najeto za 7let 140tis a bez problémů (přestavěno ve 120tis v r. 2008). Samozřejmě se motor musí patřičně udržovat. Kde nejsou ventily seřízované hydroštely (většina slabších motoru japonců a korejců), tak je potřeba cca každých 30-40tis km seřídit ty výfukové. Kdo se na to vykašle a nemá namontované přimázávání (chlazéní), tak motor dřív nebo později odvaří.
Zhruba do dvou let bych rád koupil Auris TS v hybridu FL s tím, že v případě nouze (kdyby někdy benzín vystřelil třeba na 45-50,- a měl bych nájezd větší než 25tis km za rok) bych ho dal do plynu. Momentálně by mě jen zajímalo, jestli je pro LPG přestavbu Atkinson přínosem, nebo právě naopak.
Co vím, tak zkušenosti s přestavbou hybridu od Toyoty/Lexus mají http://www.elpigas.cz/kontakty nebo http://www.fedorauto.cz/prestavby-vozid ... tag=Toyota Osobní zkušenosti mám s oběma servisy. V Mazdě mám systém Elpigaz a u Fedora jsem dělal revizi. U těch přestaveb je jen potřeba počítat s tím, že jsou schopni přestavět jen toyota/lexus motory s nepřímým vstřikem. Novější kombinované vstřikování už nejsou schopní přestavět (ověřeno), takže i nové turbo od Toyoty má smolíka. Popravdě se mi moc nelíbí přestavby současných koncernových motorů TSI a Korejských GDI, kde se bojím o trisky benzínových vstřikovačů.
Volba ověřené 1,8 je tedy čistě z důvodu zadních vrátek. Pokud už koupím nové auto, tak to bude opět na min. 10let. Tajně doufám, že na přestavbu na LPG nedojde a spíš se pohne vývoj baterií, takže někdy půjde auto ofic přestavět na plugin
Zhruba do dvou let bych rád koupil Auris TS v hybridu FL s tím, že v případě nouze (kdyby někdy benzín vystřelil třeba na 45-50,- a měl bych nájezd větší než 25tis km za rok) bych ho dal do plynu. Momentálně by mě jen zajímalo, jestli je pro LPG přestavbu Atkinson přínosem, nebo právě naopak.
Co vím, tak zkušenosti s přestavbou hybridu od Toyoty/Lexus mají http://www.elpigas.cz/kontakty nebo http://www.fedorauto.cz/prestavby-vozid ... tag=Toyota Osobní zkušenosti mám s oběma servisy. V Mazdě mám systém Elpigaz a u Fedora jsem dělal revizi. U těch přestaveb je jen potřeba počítat s tím, že jsou schopni přestavět jen toyota/lexus motory s nepřímým vstřikem. Novější kombinované vstřikování už nejsou schopní přestavět (ověřeno), takže i nové turbo od Toyoty má smolíka. Popravdě se mi moc nelíbí přestavby současných koncernových motorů TSI a Korejských GDI, kde se bojím o trisky benzínových vstřikovačů.
Volba ověřené 1,8 je tedy čistě z důvodu zadních vrátek. Pokud už koupím nové auto, tak to bude opět na min. 10let. Tajně doufám, že na přestavbu na LPG nedojde a spíš se pohne vývoj baterií, takže někdy půjde auto ofic přestavět na plugin

Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool, bílá, 11/2010
Oficialne prestavať na plug in sa dá, dokonca s dojazdom čisto na bateriu až 90km, ale druhá vec je cena - cca 10 000€. To už vážne je potom lepšie kúpiť Prius plug in.
Prerábak na plyn by cenu za tankovanie znížila na úroveň dobýjania zo siete, lebo pri Tesla S je cana na 100km cca 3€. Hybrid na plyn, je tým pádom cena na 100km cca rovnaká.
Prerábak na plyn by cenu za tankovanie znížila na úroveň dobýjania zo siete, lebo pri Tesla S je cana na 100km cca 3€. Hybrid na plyn, je tým pádom cena na 100km cca rovnaká.
Tím oficiálně jsem myslel továrně se zárukou na baterku delší než 2 roky. Jinak srovnávat náklady hybrid+LPG a čisté elektro úplně nejde. LPG pořád bude vyžadovat větší servis a revize. Hybridy od Toyoty mají hlavní výhodu v tom, že mají 60kW elektromotor a nejsou to takové šidítka jak to dělá konkurence. U té přestavby na plug-in by hlavně muselo platit to, že baterky opět budou jen pod zadními sedačkami. Mít toho plný kufr není řešení.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool, bílá, 11/2010