Corolla E11 Wagon A111 1,6 4A-FE
Zdravím, mám problém již delší dobu s mojí corollou. Auto mi přestalo táhout nechce se mu do otáček přijde mi to jako by se dusila.
Při jízdě do kopce na 3-4-5 r.s. kolem 2300 ot/min začne cukat. Nepomůže přidání plynu - auto vůbec nereaguje. Ubrání plynu a opětovné přidání také ne. Do cca 2200 ot/min to jezdí normálně.
Prošel jsem diskuze tady na fóru, ale nic jsem nezjistil. Vyblikání poruch nepomohlo = žádná závada. Kontrolka motoru nesvítí, tedy po nastartování normálně zhasne.
Vyměnil jsem, svíčky paliv. filtr, vzduch. filtr, vyčistil palec rozdělovače. Zkontroloval jsem konektory čidel, odzkoušel čidlo teploty nasávaného vzduchu (je pod vzduch. filtrem). Ještě jsem narazil že by to mohl být senzor klepání. To nevím jak vyzkoušet. U někoho to také dělal snímač otážek motoru. Ten jsem nenašel.
Pokud by měl někdno nápad budu vděčný.
Děkuji Tomáš
Corolla E11 4A-FE - cukání motoru, netáhne
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corolla E11 4A-FE - cukání motoru, netáhne
snimac polohy kliky a vačky je v rozdelovaci. Spotřeba oleje,komprese,předstih? MAP senzor - hadicka cista a tesni?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Spotřeba oleje cca 2l na 10000km. Map senzor nevím přesně kde je - je u škrtící klapky na sání?. Někde u snímače polohy klapky? Mám podezření na senzor klepání. Odpojil jsem ho a do těch 2200 ot/m to jelo normálně, pak do kopce párkrát cuklo a rozsvítila se kontrolka motoru. Přijde mi jako by pak jednotka upravovala předstih a dávala chudší směs proto to do kopce netáhne, ani nereaguje na přidání plynu. Začalo to nevině občas při jízdě to přestalo táhnout pak se to zase chytlo. No teď se tu ustálilo že to nejede vůbec 

až tak tomu nerozumín, ale když mě má bývalá corolka zlobila podobně jako tvá, vyměnil jsem kabely od rozdělovače, mě to pomohlo.
ex:toyota corolla 1,4 1998
Toyota Corolla 1,6 vvt-i 2005
ex:Toyota Corolla 1,6 vvt-i 2001
Toyota avensis 1,8 - 2011
Toyota Corolla 1,6 vvt-i 2005
ex:Toyota Corolla 1,6 vvt-i 2001
Toyota avensis 1,8 - 2011
Tohle má asi cívky přímo u svíček, ale příznaky jsou opravdu stejné. Takže bych hledal u zapalování.
Kabely ke svíčkám? Zkusím to uvidíme. Ještě jsem trochu pozoroval a zjistil jsem že když jedu třeba po rovině nebo z kopce tak se to tak neprojevuje jako při jízdě do kopce. Mám na mysli tu ztrátu výkonu. Knock senzor jsem asi vyloučil, jelikož když jsem ho odpojit tak se to chovalo úplně stejně tedy až na to že cukání bylo daleko citelnější. Patrně to blbě spaluje nebo něco jiného a jednotka pak na základě klepání upravuje spalování. Co myslíte bylo by to možné?
kym vyhodis peniaze za kable preneraj ich multimetrom.
tu mas navod, hovori to aj po polsky:
http://www.ngk-elearning.com/
tu mas navod, hovori to aj po polsky:
http://www.ngk-elearning.com/
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Tak po delším čase jsem na závadu nepřišel, auto se chová pořád stejně. Jen malé zjištění. Pokud se vytočí na 5000 + otáček tak jako by dostala kopanec a rozjede se normálně. Ještě mě napadá senzor otáček. Sehnat ho na 1,6 4A-FE je docela unikum. Nevíte zda má 1,4 4E-FE sejný rozdělovač se snímačem stejný jako 1,6 4A-FE?
Díky Travas
Díky Travas