palubny pc
palubny pc
Zdravicko vospolok.
Mam na svojej T25 palubak v strede hore (jak to maju vo zvyku) a pod zadkom vodica gps navigaciu (tns310 asi). Tos, moja otazka smeruje k tomu, ze na lavej strane displaya palubneho pc sa mi zobrazuje spotreba, dojazd atd (co si prepnem) a na pravej stale navigacia, ktoru absolutne nepouzivam. Neda sa to nejak odpojit, aby som mohol vyuzit aj pravu stranu palubneho pc? Ze napr. Nalavo bude priemerna spotreba a napravo aktualna? Dakovacka
Mam na svojej T25 palubak v strede hore (jak to maju vo zvyku) a pod zadkom vodica gps navigaciu (tns310 asi). Tos, moja otazka smeruje k tomu, ze na lavej strane displaya palubneho pc sa mi zobrazuje spotreba, dojazd atd (co si prepnem) a na pravej stale navigacia, ktoru absolutne nepouzivam. Neda sa to nejak odpojit, aby som mohol vyuzit aj pravu stranu palubneho pc? Ze napr. Nalavo bude priemerna spotreba a napravo aktualna? Dakovacka
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Re: palubny pc
Je to pouze úvaha, nezkoušel jsem to, ale začal bych tím, že bych zkusil odpojit konektor z jednotky pod sedačkou. Kdyby to nepomohlo, šel bych po konektoru v palubní jednotce. Už je to chvíle, co jsem se probíral menu navigace, ale nepamatuji si, že by tam někde byla možnost vypnutí.
Měl jsem to taky tak. Odpoj všechno pod sedačkou a naskočí ti jen údaje, které chceš.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Parada, diky
hned sa na to lepsie pozera, nez na ten anglicky popis, ktory ma vzdy po nastartovani auta vyzyval k akceptacii bezpecnosti uzivania gps pri jazde autom 

A len tak pre vseobecne info. Nakolko presne vam palubak zobrazuje spotrebu? Pytam sa preeto, lebo mne ukazuje v priemere pod 6L (5,7L aktualne) ale ked si prepocitavam natankovanu naftu s km tak pod 6,5 som nikdy nezisiel
Spravna otazka je Jak palubni pocitac pocita prumernou spotrebu... Jakmile to zjistis, sam prijdes na to jak jezdit, aby ti ukazoval presne to, co jedes.
Back in Czech.
Sorry, ale ani prd som nepochopil co chces povedat
seriozne.
Ale budem rad ked rozvinies myslienku

Ale budem rad ked rozvinies myslienku

Lichobeznikova integrace aktualnich hodnot spotreby s pevnym casovym usekem...
A ted mas tri moznosti..... usek ti spadne presne na to, kdy pojedes tak jako prumer a pocitac spocita, ze jsi jel presne prumerem.. jsi v klidu, protoze ti pocitac ukazuje to co jedes..... Interval ti spadne na nizsi spotrebu (zrovna jsi dal nohu z plynu) a pocitac ti ukaze nizsi spotrebu nez je prumer, tak trochu znejistis a zacnes se ptat proc to ten pocitac dela...... nebo zatreti zrovna na konci intervalu dupnes na plyn a pocitac ti ukaze vyssi hodnotu nez jedes, opet znejistis a zeptas se co to?.....
))) Uz ti to trochu neco rika nebo stale nic?

Back in Czech.
asi?
teda, ze casto pustam plynovy pedal a nechavam auto na volnobeh?
Ale ako potom ked som ta teda spravne pochopil, tak palubny ma urcitu konstantu (priemerna spotreba) okolo ktorej sa toci a v istych casovych intervaloch to na zaklade (teraz netusim coho) kontorluje a takto vysvieti svoj "odhad" mojej priemernej spotreby?
Nejak tak?

teda, ze casto pustam plynovy pedal a nechavam auto na volnobeh?

Ale ako potom ked som ta teda spravne pochopil, tak palubny ma urcitu konstantu (priemerna spotreba) okolo ktorej sa toci a v istych casovych intervaloch to na zaklade (teraz netusim coho) kontorluje a takto vysvieti svoj "odhad" mojej priemernej spotreby?
Nejak tak?

nezapomen, ze to dela porad dokola, takze ma pocatecni hodnotu a z konce usuzuje jen sklon.... Takze integral ma vzdy kladnou hodnotu nebo je nula. Tam neni potreba zadna dalsi konstanta kolem ktere se mota. Nezapomen, ze bere pomerne slusna data z toho kolik mu proudi benzinu do listy a jestli lista dava do motoru nebo je zavrena a vraci se benzin zpet do nadrze....
Back in Czech.
no ale zeby som sa teraz ucil chodit tak, aby mi palubny ukazoval to aku mam spotrebu mi pride divne
teda, co do praxe, ma to aj nejaky iny negativny vplyv na auto styl mojej jazdy?
ako co do dosledkov, nepodtacam ho (d4d, ale 1600rpm je minimum pre normalnu jazdu). Tocim sa okolo 2000rpm a drzim otacky a plyn pustam len napr. ked idem dole kopcom nech sa kula, alebo aj vyhodim rychlost, podla cesty.
pripadne tu teraz len bohapusto dristam
ale, palubny zase, ked si dam aktualnu spotrebu, nikdy nukazuje spotrebu pod 3l/100km (alebo 3,5l) jednoducho nizsie cislo ako 3,0l som tam nevidel ale hned naskoci 0,0l - ci tu nevznikaju tie odchylky
a treti vec - paradox, ze dojazd je skoro presny vzdy (10km hore dole)
teda, co do praxe, ma to aj nejaky iny negativny vplyv na auto styl mojej jazdy?
ako co do dosledkov, nepodtacam ho (d4d, ale 1600rpm je minimum pre normalnu jazdu). Tocim sa okolo 2000rpm a drzim otacky a plyn pustam len napr. ked idem dole kopcom nech sa kula, alebo aj vyhodim rychlost, podla cesty.
pripadne tu teraz len bohapusto dristam

ale, palubny zase, ked si dam aktualnu spotrebu, nikdy nukazuje spotrebu pod 3l/100km (alebo 3,5l) jednoducho nizsie cislo ako 3,0l som tam nevidel ale hned naskoci 0,0l - ci tu nevznikaju tie odchylky
a treti vec - paradox, ze dojazd je skoro presny vzdy (10km hore dole)
MMnt..... palubni PC je ciste informativni zalezitost... Nerika nic o tobe, aute ani stylu jizdy.... Takze implikace, ktere nastinujes jsou uplne mimo....
A prave tim jak pracuje tak je "zcela nezavisly" na tom, jakou jsi ujel vzdalenost. Dojezd je rizen kalkulaci toho kolik je v nadrzi paliva a jak moc to honis.
To s temi tremi litry je sice mozne, ale nejsem si jist... Vim, ze u benzinu se da s lekouckou nohou dostat i k jednomu litru, ale to mozna neni az tak dulezite.. .Spis, ze to pocita i kdyz to ukazuje aktualne neco jineho...

To s temi tremi litry je sice mozne, ale nejsem si jist... Vim, ze u benzinu se da s lekouckou nohou dostat i k jednomu litru, ale to mozna neni az tak dulezite.. .Spis, ze to pocita i kdyz to ukazuje aktualne neco jineho...
Back in Czech.
A nezapomen, ze 0.5 litru odchylka na 6.5 litrove spotrebe je pod 9%. Coz neni uplne spatny vysledek.... Neni to super extra, ale je to dobry vysledek.
Back in Czech.
shak ja len tak, ze de problem
kazdopadne vdaka, aspon mi je tato problematika jasnejsia, dlhsie mi to vrtalo v hlave
kazdopadne vdaka, aspon mi je tato problematika jasnejsia, dlhsie mi to vrtalo v hlave

-
- Věčnej rejpal
Nechápu, co tím kdo sleduje, kolik auto "žere" a dokonce někteří uvádí spotřebu na dvě a někdy i tři desetinná místa. U mě vím, že na nádrž ujedu cca 650 -700 km, na rezervu mám strop 50 km. A jestli palubák ukazuje o litr míň nebo víc, je to jenom pouze orientační informace. Takže pokud to má někdo za potřebí a zabývat se měřením spotřeby, tak neřešit palubák a počítat hrdlo hrdlo.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006