Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
sy242
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od sy242 »

Takže když se vyjme kryt prostoru pod zavazadelnikem, tak tam čtyři kola 195/65 R16 zapadnou vedle sebe jako kdyby to k tomu bylo přímo vymyšleno.
Prius II 2007
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Zdravím, nechal vyměnit v neoriginálním servisu přední brzdové kotouče a destičky značky Meyele na priusovi r.v. 2004. A mám problém s tím že mám zvýšenou spotřebu a kotouče se zahřívají. Přes víkend jsem destičky, sundal promazal uložení destiček, ale stále to přibržďuje. Nevíte co s tím ?
Rozhýbejte a rozeberte to ještě jednou, destičky probrušte v ocelových drážkách + bývají často zarezlé zadní třmeny.
Naposledy upravil(a) ježek2 dne ned 09.08.2015, 08:46, celkem upraveno 1 x.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Neodvzdusnoval Ti ich? Pokial ano a bez diagnostiky [Techstream], tak vies pricinu. Pokial nie, tak zistis az v Toyote, aj ked neviem, ci by som to riskoval, brzdy su brzdy. Ja som ich menil v piatok kompletne kotuce, dosticky a pliesky pre ulozenie dosticiek [44EUR za 4 pliesky v Toyote], kupil som tiez TRW. Odvtedy som najazdil 450km. Bola to moja prva vymena brzd v zivote, ale siel som podla manualu [odpojenie baterie, relatok, najprv predne, potom zadne, zadne pumpovat az po zalozeni relatok a baterie, neodvzdusnovat bez diagnostiky...]. Niekedy sa proste oplati neist hlavou proti muru a posluchnut rady vyrobcu, obzvlast pri takejto technologii. V Tvojom pripade ale teoreticky ani nemusi ist o brzdy, ich teplotu si mohol pocitovo v strese zle odhadnut.
www.HybridClub.sk
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Při výměně se neodvzdušňovaly - nebylo potřeba....

Auto brzdilo normálně - nejezdím na doraz.
Po napíchnutí na diagnostiku to našlo v historii pouze přechodné zvýšení napětí - jinak nic... :shock: :shock: .
Proč to vše - příčina nejasná - budu jezdit dál,házím to za hlavu s mírným mrazením v zádech,co to udělá při letní tůře k Jadranu a přes Bosenské hory...
Podle mechanika / vyškoleného přímo na Priusky/ není vůbec potřeba odpojovat baterii nebo relátka - on to nedělá. Toto jen v případě,jak uvádíš, při odvzdušňování...
V pondělí jsem tedy znovu objednán na jarní prohlídku s regenerací klimy...přitom si nechám udělat test trakční baterie.....s tím pro mně vznikl problém....Test se dá v Jihlavě provést - BOHUŽEL BEZ ZÁRUKY NA JEDEN ROK !!!!
Ztráta autorizovaného servisu - nemožnost záruky...smůla
Naposledy upravil(a) ježek2 dne ned 09.08.2015, 08:46, celkem upraveno 1 x.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Nebylo treba ako nebylo treba .. brzdovku je dobre menit aspon raz za 100 000km, ja sa na to chystam ked mi dojde kabel z eBayu, ale to uz je na Tebe.
Skontroloval by som 12V bateriu po noci statia vonku, nie cez palubny ale klasicky voltmetrom. Ak nameras menej ako 12,3V tak ju vymen.
Nech kludne necha bateriu zapojenu, ak mu to za ten risk stoji, piest vytlaci tlakom 138 barov, ak si dokazes predstavit aky velky je to tlak. Nahodna aktivacia moze mat za nasledok minimalne skarede zranenie prstov a to aspon mne osobne za 5min prace navyse nestalo, ludia su ale rozni :-)
Pre istotu prikladam video, aby si mal lepsiu predstavu (v case 2:10): https://youtu.be/RD7PRgeIBuw?t=128
Za test bez zaruky by som nedal viac ako 300Kc, pozru ti len napatia jednotlivych parov a spravia dva kliky mysou pre zistenie, ci Ti nehadze nejake chyby. Ak nie, tak si automaticky presiel, pritom to iste si si mohol spravit sam za cca 200Kc a kazdy den :-) Ak si za to zapytaju 1000Kc tak je to ciste zderstvo. Bol som na tom teste, viem o co ide a chodievam tam len kvoli tomu, aby som mal zaruku. Protokol testu obsahuje 5x slovo OK, ziadne konkretne hodnoty, nic..
www.HybridClub.sk
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

brzdovke nevadia kilometre, ale cas, pretoze degraduje casom.
A vymenit sa brzdovka da aj bez odvzdusnenia.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Ano da sa vymenit aj bez odvzdusnenia a 2/3 servisov to tak robia, samozrejme zauctovane ako pracne odvzdusnenie :)
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

no a máme za sebou daľši prehliadku(165.000,km)nový olej castrol edge 5w30,na otázku prečo nedávajú 0w30 ked ten je predpísaný som dostal odpoveď že 0w30 je sice predpísaný a je aj lepší na spotrebu,ale je riedky ako voda a preto radšej dávajú 5w30 ten je predsa len trochu hustejši a motor je lepšie premazaný,takže výmenou za mierne zvýšenú spotrebu spôsobenú hustejším olejom dostaneš lepšie premazanie motora,dlhšiu životnosť a hlavne sa minimalizuje riziko zadretia motora.dalej vymenený ol.filter,pelový filter,doliata chladiaca kvapalina,premazané brzdy,premeraná 12v batéria.to všetko za 74 eur :D .čo vy na to?koľko platíte v toyote?
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

@lajdak.miki - super cena!

Mna stali filtre, olej a robota s Focusom do 100eur. Kde ti to robia v Bratislave (aby som vedel do buducna)? Ja mam akurat teraz Prius v servise VOSS (Galvaniho 12), kvoli Wustenrot hav.poisteniu. Mal som taky blby skrabanec z obrubnika az na plech na dverach, tak som to radsej nahlasil ako skodovu udalost. Rovno som im povedal, nech mi spravia olejovy servis po 15tis KM, budem mat 99tis KM. Uvidim, co si za to vypytaju... Podla skusenosti z diskusie o olejoch som im povedal, nech mi tam daju 0w20.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

lajdak.miki píše:koľko platíte v toyote?
http://www.toyota-zilina.sk/uploads/fil ... ybrid).pdf
Prius 2012
Obrázek
Mickey007
Člen Týmu

Příspěvek od Mickey007 »

Momentálně mi autorizovaný servis nalil olej Quartz 0w-20 (předtím 5w-30). Tak jsem zvědav, ale vypadá to, že spotřeba asi o nějaké 2 - 3 deci šla dolů. Čas a najeté kilometry to ověří.
Toyota Prius 1,8
2013/04
Obrázek
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Také mám nyní nově olej 0W20, předtím byly určitě jiné typy. Zvláštní. Asi co servis, to názor.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spis uz konecne procitli z neskutecne ignorace, ze 5W-40 prinejlepsim 5W-30 uz nejsou vsemocne oleje, ktere umi vse. :-) A ze 0W-20 delala kdysi problemy v *ZZ motorech? .. to nebylo uplne zpusobene olejem.. :-D
Back in Czech.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Tiez by som rad presiel na odporucany 0W-20 ale neviem ako Gen III ale Gen II ktoru vlastnim nema kontrolku pre signalizaciu malo oleja, jedine slaby tlak oleja a to uz mi moze byt jedno, pretoze vtedy je uz motor zniceny. A kedze 0W-20 je riedky, tak kontrolovat hladinu kazdych 5 dni.. radsej lejem 5w-30 a medzi vymenami [10 000km] dolejem tak 1-2 dcl. Rozdiel v spotrebe 0,2l - 0,3l je v ramci statistickej odchylky, takze to pre mna nie je rozhodovaci prvok.
www.HybridClub.sk
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zere ti to 1-2 deci na 10k km? Nebylo by lepsi zjistit proc a co je tomu motoru? Nez to opet resit jako toyota? Tedy pouze zmenou oleje na nedoporucenou specifikaci a caste sledovani? Hmmm......
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“