E12 - automatická převodovka problém

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E12 - automatická převodovka problém

Příspěvek od Maverik »

Ahoj,
mám problém s automatem. Poprvé se mi problém stal přesně před rokem a teď se mi problém stal 2 za týden. K problému:
sednu do auta strčím klíček do zapalování, zmáčknu brzdu, odpojím ručku(to je divný nevím jak to napsat :-)), zařadím "N" z "R" a nastartuji. Zařadím "E"(dopředu- Easy) a NIC A ZAŘAZENO JE "N" párkrát to zkusím sem tam, tam sem(R>N, N>R atd.) Stále nic, chcípnu tedy motor nastartuji znova a pořád to samé. A po X zkoušení vypnutí a nastartování to najednou jde a normálně jde zařadit "E"(1čku) a už auto normálně řadí všechno v pohodě, při jízdě rychlost nevypadává do "N"
Nyní se mi jednou stalo při popojíždění v koloně, že jsem stál s "N"(neutrál) a když jsem chtěl zařadit na "E" tak nic stále "N"

Když mi nejde po nastartování zařadit u budíků svítí červený vykřičník ! a v návodu je napsáno " Chyba automatické převodovky - kontaktujte servis"

Neví někdo co by to mohlo být?
Dle mě to musí být buď softwarový problém a nebo špatně vždycky špatně chcípnu auto. Správně chcípnout auto znamená : Ručka > zařadit "P" a chcípnout.

Díky za každou radu.
Maverik
Naposledy upravil(a) Maverik dne ned 01.03.2015, 22:08, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E12 1,4 D automat
Lipák
Člen Týmu

Re: E12 - automatická převodovka problém

Příspěvek od Lipák »

Já se setkal s podobným problémem u automatu od GM, stejné chování. Při přepínání nedošlo k zařazení rychlosti, důvodem byla opotřebovaná kulisa řazení, byl to plošná destička kde přesunutím jezdce dojde k el. propojení zvolené volby, jednoduché.
Oprava vyčištění a lehké zabroušení. Při stavu tacho cca 210 000km.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Proč řadíš z P na N před nastartováním???
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

Ahoj, někdo další by neporadil? Teď se mi to stalo i při jízdě a to už je opravdu špatné. Díky za reakci Lipáka a Lišáka. Pro Lišáka: napsal jsem tam špatně ty zkratky těch zařazených stupňů.

Zjistí se problém na diagnostice? Mám auto dávat do originál servisu Toyota nebo toto zvládne i nějaký "obyč" servis?

Díky za rady
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Na diag raději k někomu kdo aspoň toyoty "dělá", jinak, přiznám se, pořád nerozumím tomu úvodu. Protože normální stav by měl být: sednu do auta, volič je na P (ručka zatažena). Nastartuji, sešlápnu brzdu, volič přesunu na D (nebo R), odpojím ručku, pouštím brzdu, rozjíždím se. Chcípání jak píšeš - Volič na D (R), brzda do zastavení, ručka, (zatím se mi osvědčilo ještě N, aby auto neviselo na ozubu převodovky, ale na ručce), volič na P, otočt klíčem. nepletu-li se, není-li volič v poloze P, nelze vytáhnout klíček ze zapalování.
Zajímavou informací by mohlo být kolik má auto najeto a byla-li měněna ATF v převodovce.
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

To Lišák:
Ahoj, tady posílám obrázek jak vypadá moje automatická převodovka.

Kód: Vybrat vše

http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_4d62dada9180a&ga_id=GA_4d626d2d1da6a
Přesně takto. Není to moje auto ani recenze. Pouze vypůjčený obrázek. Příští týden bych měl navštívit servis kde my snad udělají diagnostiku a uvidí se čím to bude.
Auto má najeto cca 112tisíc a ATF kapalina(olej) jsem neměnil kupoval jsem když bylo najeto cca 84tisíc.
Díky
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Aha, tak to já měl v corolle tuto: http://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q= ... 1483421441
No, nechal bych je mrknout i na tu ATF, ona její konsistence prozradí jak na tom je. Jinak po těch 100 tisíci kilometrech bych ji raději nechal vyměnit (i s filtrem - je-li tam), ono to může být je ku prospěchu věci.
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

Tak jsem byl v servisu ne v Toyotě a tam se přes diagnostiku nedostali na převodovku. Říkal jsem jim o tom ATF oleji a bylo mi řečeno, že tím to nebude, že mám robotickou automatickou převodovku a ta má stejný "střeva" jako normální převodovka....Ještě něco mlely o brzdách jestli svíti zadní světla když brzdím to je OK takže tím to taky není. Takže se musím obejdnat přímo do Toyoty do originál servisu. Tak snad tam pochodím lépe a tam to zvládnou.
Maverik
Eli
Člen Týmu

Příspěvek od Eli »

Ahoj sem nový na Vašich stránkách.
Přihlásil sem se abych ti napsal svou zkušenost.
Mám corollu verso 1.8 s MMt převodovkou a tento problém sem měl také po výměně spojky,kterou měnil kamarád ve svém servisu a tak jsme to přetáhli do toyoty k přehrání softwaru a tam řekli,že neodbornou manipulací byl poškozen elktro válec co mačká spojku a proto to neřadí a chtěli za opravu 48 000Kč.Tak sem to odtáhl k supr autoelektrykáři a ten sehnal program a přehrál ho.Od té doby a jeto cirka jeden a pul měsíce to neudělalo ani jednou.Jo a to jezdím cca 6000km za měsíc.cena opravy 2000Kč
Odpovědět

Zpět na „Corolla“