Spínání vnitřního okruhu (recirkulace) větrání.

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Pallo22
Člen Týmu

Spínání vnitřního okruhu (recirkulace) větrání.

Příspěvek od Pallo22 »

Ahoj,
pořídil jsem Aurise, r.v. 2008, 1,6 VVti. zatím si na sebe zvykáme :), mám ho 3 týdny . Mám automatickou klimatizaci,
a teď posledních pár dní pozoruju, že i když mám vypnutý větrák, i klimatizaci, tak při zapnutí klíčku se mě rožne tlačítko recirkulace vzduchu. Má to tak dělat, nebo je to nějaká závada. Ze začátku to nedělalo, až teď posledních pár dní, ale zase to neudělá vždycky tak nevím proč se to děje. Rožíná se to i když mám větrák zapnutý, a se zapnutím klíčku se spustí, ale zase taky ne vždycky. Nevíte někdo proč se to spíná, nebo to tak má dělat ?

Druhý dotaz bych měl ohledně ceny čelního skla na Aurise. Na kolik kč ho pojistit ? Našel jsem na netu cenu okolo 5tis kč, ale zdá se mě to nějak málo. Máte někdo čerstvou zkušenost na kolik to sklo vyjde i s výměnou ? Tady na fóru jsem našel odpovědi ohledně skla z roku 2013 s cenou okolo 12000. Tak nevím jestli bude stačit pojištění do 5000, nebo radši 10000 kč.
Díky za každou odpověď.
Pallo22
Člen Týmu

Re: Spínání vnitřního okruhu (recirkulace) větrání.

Příspěvek od Pallo22 »

Ano, je to vnitřní okruh, v knížce je to popsaný jako : Režim venkovního vzduchu nebo recirkulace vzduchu.
Je to to tlačítko na klimatizaci vlevo nahoře s vyobrazeným autem se zatočenou šipkou uvnitř.
O samočiném zapínání tam napsanýho nic není.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Vnitrni cirkulace u automaticke klimy se spousti sama podle venkovni teploty.
Prvni pripad je ten, kdyz nemas zapnutou klimu, ale chces mit v aute mene nez je venku, toho nelze dosahnout, tak se pousti jen vnitrni okruh.
Druhy pripad je ten, kdy je interier hodne rozehraty a je ho potreba rychleji zchladit, proto se zapne vnitrni okruh a zchlazuje se rychleji mensi mnozstvi vzduchu.

Je mozne, ze se to deje i v pripade, kdyz mas vyply vetrak, protoze ta cidla, ktera ridi prepnuti vnejsi/vnitrni okruh mohou spinat nezavisle na tom vetraku.

Sklo - zalezi, kde budes menit, v autorizaku to rozhodne pod 10tis nebude, mimo autorizak asi zalezi na kvalite skla(existuji levne sunty, ale po prvnim kaminku budes menit znova).
Podle meho osobniho nazoru 10tis je minimum, pokud nemas zrovna kamarada, ktery ti to udela za cenu bez prace ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:Vnitrni cirkulace u automaticke klimy se spousti sama podle venkovni teploty.
Jj, máš pravdu.
Bohužel se tak ale děje i ve chvíli, kdy nemáš zapnutou klimu (myšleno konpresor klimatizace nuceně ručně vypnutý tlačítkem A/C). Takže je jaro, jedeš si, říkáš si, je tady tak akorát, klimu pouštět nebudu. No a najednou je ti vedro. Říkáš si čím to asi bude. A von si Auris pustil recirkulaci sám, protože usoudil, že nestíhá uchladit. A je mu jedno, že kompresor klimy je vypnutej a že to vlastně zhorší.. To mě tak štvalo, že jsem si to musel v servisu nechat deaktivovat. Zkrátka u mého Aurise mám funkci automatického spínání vnitřní cirkulace deaktivovanou. Bolestné bylo, že CZ servisy mi tvrdili, že to nejde :-) Ale šlo to, samozřejmě přes jejich diagnostiku :-) Jen to chtělo hledat v menu..
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Pallo22
Člen Týmu

Příspěvek od Pallo22 »

Moc díky za odpovědi, alespoň tedy že to není pos...ý, ale je to spínání tak nastavený original, jsem klidnější :-D .
Dneska ráno když bylo chladno to neseplo, ale odpoledne, když bylo auto vyhřátý od slunka, tak jo, tak to tak bude.
To sklo pojistím minimálně na tu desítku, tak ještě jednou moc dík za odpovědi :bigups: .
Odpovědět

Zpět na „Auris“