repas vstřikovačů
Re: repas vstřikovačů
No je to už 14 dní co jsem naposledy tankoval, takže to je problém. Já osobně si myslím, že už museli být přidřené déle. V servise sice říkaly, že to musí být nyní, ale nejde mi to na rozum, jelikož tankuji vždy plnou a jezdím skoro do sucha.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
zdravim borci, moje zufalstvo sa neskutocne stupnuje , a to vsetko tie vstreky , dal som ich na druhu kontrolu , kontrola ok a na to ze vraj bola slaba davka paliva tak sa to spravilo. Vstreky dorazili , nahodili sa a vysledok ten isty ako pred tym -dlhe startovanie a klepotavy kovovy zvuk. Tak a to bolo aj cerpadlo na repase tak sme kupili novy scv ventil vcera sa nahodil a NIC ,stale to iste. Uz neviem ako dalej . vstreky , cerpadlo po repase a stale to nestartuje . Myslim ranny start a to aj ked uz nemrzne a to je pre mna velka dilema. Neviete moze to byt aj riadacka . Napadlo ma este dat napalit v toyote novy soft. 

]corolla verso 2,2 D-4D 110 kw , 2008
Tak vše hotovo.
Protokol z měření částic v naftě - překročeny hodnoty u částic nad 4 mikrony. Max je tuším 2500 a já měl 20549.
Výsledek: oprava vstřikovačů, revitalizace čerpadla + SCV, čištění ultrazvukem rail + trubky, revitalizace nízkotlakého palivového systému, čištění nádrže v demontovaném stavu, kontrola kvality palivy, naučení vstřikovačů, palivový filtr, těsnění a průchodky, chemické čištění katalizátoru, práce na motoru
Suma sumárum 58445,-
Výsledek. Motor vrní jak benzín, nezakouří, chytí na cvrnknutí, zdá se nižší spotřeba, ale to uvidím časem.
Protokol z měření částic v naftě - překročeny hodnoty u částic nad 4 mikrony. Max je tuším 2500 a já měl 20549.
Výsledek: oprava vstřikovačů, revitalizace čerpadla + SCV, čištění ultrazvukem rail + trubky, revitalizace nízkotlakého palivového systému, čištění nádrže v demontovaném stavu, kontrola kvality palivy, naučení vstřikovačů, palivový filtr, těsnění a průchodky, chemické čištění katalizátoru, práce na motoru
Suma sumárum 58445,-

Výsledek. Motor vrní jak benzín, nezakouří, chytí na cvrnknutí, zdá se nižší spotřeba, ale to uvidím časem.

ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
S naftou je problem, ale Shell bych v CZ netankoval. Myslím si že jedině OMW, Benzina a ještě možná Eurooil bez řepky. Ale pokaždé nacpu nádrž ještě Vifem tak o půlku větší dávkou než je v návodu
No vidis, vsechna moje auta jezdila z 90% na Shell a zatim se mi nevysralo nic (co by souviselo s palivem). Nedemonizoval bych to.Fuzo píše:S naftou je problem, ale Shell bych v CZ netankoval. Myslím si že jedině OMW, Benzina a ještě možná Eurooil bez řepky. Ale pokaždé nacpu nádrž ještě Vifem tak o půlku větší dávkou než je v návodu
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Co dodat, jen to, ze většina testů ukázala že zrovna tahle firma prodáva jako prémiovou naftu to samé co ostatní firmy jako normální. Stačí googlit. tak že nafta nemusí být zákonitě špatná, ale je to řepkové svinstvo běžné kvality ...
Takže kde tankovat? Věčný problém. Euro oil diesel bez bio + vif? Dobrá volba?
Ta nejlepšíRomeo píše:Takže kde tankovat? Věčný problém. Euro oil diesel bez bio + vif? Dobrá volba?

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Z tisku na doplnění předchozího příspěvku.
Výbor pro životní prostředí Evropského parlamentu včera schválil snížení povinného přimíchávání biopaliv první generace do nafty a benzínu. Nová směrnice zachovává cíl 10% biosložky v roce 2020, ale nově stanoví strop ve výši 7% pro stávající biopaliva vyráběná zejména z řepky a cukrové řepy, obilniny, brambory. Zbylá 3% biopaliv mají být vyrobená z odpadu, slámy či třeba mořských řas. Jedná se o biopaliva takzvaní druhé, případně generace. V České republice nyní probíhá debata o budoucnosti biopaliv. Není to však debata seriózní. Na jedné straně Andrej Babiš chce posílit svůj byznys a proti trendu EU chce zvyšovat podíl biopaliv první generace. Na druhé straně Miroslav Kalousek pléduje za zavedení biopaliv druhé a třetí generace. To jsou dvě špatná řešení, kterým bychom se měli vyhnout a začít se o biopalivech bavit seriózně. http://kverulant.org/bioomyl.html
Chudáci vstřikovače...
....a omluva za předchozí nepřesnosti... 
Výbor pro životní prostředí Evropského parlamentu včera schválil snížení povinného přimíchávání biopaliv první generace do nafty a benzínu. Nová směrnice zachovává cíl 10% biosložky v roce 2020, ale nově stanoví strop ve výši 7% pro stávající biopaliva vyráběná zejména z řepky a cukrové řepy, obilniny, brambory. Zbylá 3% biopaliv mají být vyrobená z odpadu, slámy či třeba mořských řas. Jedná se o biopaliva takzvaní druhé, případně generace. V České republice nyní probíhá debata o budoucnosti biopaliv. Není to však debata seriózní. Na jedné straně Andrej Babiš chce posílit svůj byznys a proti trendu EU chce zvyšovat podíl biopaliv první generace. Na druhé straně Miroslav Kalousek pléduje za zavedení biopaliv druhé a třetí generace. To jsou dvě špatná řešení, kterým bychom se měli vyhnout a začít se o biopalivech bavit seriózně. http://kverulant.org/bioomyl.html
Chudáci vstřikovače...

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Tak a je to za mnou...
při 247000 mi odešel jeden vstřik.. tak jsem to dal to ID AUTO Brno, kde mi našli načatý i další dva.. takže jsme nechal udělat všechny, ať mám klid .. a to i repas čerpadla.. když už tak už...
naštěstí ej tam s nima dobrá domluva a kdybych měl kupovat nový vstřik tak se nedoplatím.. takže repas - 6136.- x 4
No plus nějaké práce okolo.... . ale to nejhorší je za mnou a teĎ už snad bude klid
při 247000 mi odešel jeden vstřik.. tak jsem to dal to ID AUTO Brno, kde mi našli načatý i další dva.. takže jsme nechal udělat všechny, ať mám klid .. a to i repas čerpadla.. když už tak už...
naštěstí ej tam s nima dobrá domluva a kdybych měl kupovat nový vstřik tak se nedoplatím.. takže repas - 6136.- x 4
No plus nějaké práce okolo.... . ale to nejhorší je za mnou a teĎ už snad bude klid
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro zajímavost.Včera jsem poslal dotaz servisům zabývajících se repasemi vstřikovačů na d-cat 130kw a záhy přišli odpovědi.Stále nelze a asi nikdy nepůjde dělat repase těchto vstřiků. Bohužel jsme stále v prde....tak ať nám ty stávající vstřiky slouží do zániku světa.
Naposledy upravil(a) cyril dne úte 13.03.2018, 18:16, celkem upraveno 1 x.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
co je na těch vstřicích tak úžasnýho, že nejdou použít jiné? (ptám se nevím)
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
To by mě zajímalo taky z čeho jsou že nejdou.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
nejlepší je stejně koupit nový vstřik,repase stojí většinou za hovno a nevyplatí se to.vím z mojí zkušenosti a nejen mojí a potvrdil to i specializovaný servis na vstřiky, že po repasu jsem tam za 50 tis km zpět opět na vstřiky.to samé s turbem,repas stojí taky za hovno protože to většinou repasují z pl. nebo čína dílů a nic to nevydrží.
tak u mna repas dopadol super. Od repasu mam nabehanych asi 20tis km, repas bol robeny, lebo pri 0 teplote to uz startovalo na 5x a pri -5 som ani nenatocil. Start sprejom iba
momentalne sme tu mali zimu az na -20 a start na supu, takze tych 600e nelutujem. Aj motor ma tichsi chod.
Ono ked som to rozoberal s technikom, co sa venuje iba tomu, povedal, ze ani nie kazdy vstrek je vhodny na repas. Teda rozumej, ze aj repasovatelny vstrek moze byt tak poskodeny, ze na repas nie je uz vhodny. Bolo mi to vysvetlene tak, ze vstrek sa prv premera (hodnoty) tak sa rozoberie a kontroluje sa vnutro pod mikro optikou. Jeden som mal taky ze pol na pol, skusil prv zrepasovat ten (najhorsi) a podarilo sa a tak boli zrepasovane vsetky. Dokonca mam od neho zaruku, ze do roka nie je problem vstreky vybrat, este raz premerat a musia si drzat hodnoty ako po repase. Takze za mna ok

Ono ked som to rozoberal s technikom, co sa venuje iba tomu, povedal, ze ani nie kazdy vstrek je vhodny na repas. Teda rozumej, ze aj repasovatelny vstrek moze byt tak poskodeny, ze na repas nie je uz vhodny. Bolo mi to vysvetlene tak, ze vstrek sa prv premera (hodnoty) tak sa rozoberie a kontroluje sa vnutro pod mikro optikou. Jeden som mal taky ze pol na pol, skusil prv zrepasovat ten (najhorsi) a podarilo sa a tak boli zrepasovane vsetky. Dokonca mam od neho zaruku, ze do roka nie je problem vstreky vybrat, este raz premerat a musia si drzat hodnoty ako po repase. Takze za mna ok
ave t25, 2,2d4d-110kw '06