Nechcem ťa na nič nahovárať ale osobne poznám týpka, čo keď ide s autom do servisu vždy si zavolá konkrétneho technika čo mu robí auto a dá mu bokom 50eur aby urobil pre auto všetko čo sa dá, nie len čo musí nutne podľa interných predpisov. Takto to robí aj pri kúpe áut, dá predajcovi 200E bokom aby sa posnažil. Tvrdí že by som sa divil aké zľavy a na aké výbavy si vďaka tomu vybavil... Niekde svet takto jednoducho funguje, je úplne jedno či sa nám to páči alebo nie, je to proste tak.
Niesom technik, prd sa v autách vyznám. Ale taká spotreba a bez záznamu v diagnostike - to by som povedal akoby ti auto jazdilo furt len do kopca, alebo akoby motor stále musel prekonávať oveľa väčší odpor ako by mal. Menil si v ňom už olej? Neni ten nejaký na hovno? Alebo akoby prevodovka radila až pri privysokých otáčkach, ale tomu systému CVT trecej prevodovky moc nerozumiem, tam asi niesu reálne stupne, len virtuálne, neviem. Neni na prevodovku nejaká riadiaca jednotka? Nedá sa v nej prehrať soft? Riadiacich jednotiek je teraz v autách možno desať, mne povedzme prehrávali soft v jednotke ku združenému ukazovateľovi kvôli tomu, že pôvodný mohol ukazovať nesprávne hodnoty exteriérovej teploty. Ale ako vravím, niesom technik, prdlajz tomu rozumiem. Ešte raz zopakujem čo som písal v ktoromsi príspevku pred pár stranami - ktosi mal viacráz menený systém valvematic ktorý bol vadný, treba skúsiť nájsť že kto a či sa to tiež neprejavovalo vysokou spotrebou. To bol taký príspevok čo ma zaujal. Ale tam pri otáčkach od 3500 do 5000 bol prepad výkonu a rozsvecovala sa nejaká kontrolka.
Chápem že si preto nasraný na toyotu a všetkých japoncov, ja som sa takto dopálil na PSA, francúzov a komplet dízlové motorizácie