Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

Příspěvek od Kocúr »

Winner: Musím povedať že ťa chápem, v tvojej zlosti a v tvojom znechutení. Koho má baviť presviedčať servisáka o svojej pravde? Nikomu si nič nespravil, vysolil si kopec peňazí za auto s vidinou spoľahlivosti - vzhľadom na značku a jej renomé a teraz toto. Psychológia je vec veru zaujímavá, momentálne si zrejme servisák myslí že s tým autom proste jazdíš ako prasa. Pretože sa asi s prípadom takto údesnej spotreby ešte nestretol. Pri aute, ktoré má trištvrte roka. Je to predsa toyota. Nezostáva ti nič iné len nájsť si čas a servisáka presvedčiť o svojej pravde, ináč ten problém ani riešiť nebude. Viem že je blbé byť bez auta ale musíš ho dotlačiť do toho aby si auto sám zobral a vyskúšal jeho reálnu spotrebu! Inak to nepôjde, musí na ňom on konkrétne reálne najazdiť aspoň 100km, ináč ťa bude mať za vola stále a nepohnete sa ďalej. On ti skrátka neverí, že ti toyotka tolko pije, hlavne keď ju napichne na diagnostiku, kde sa nič neukáže. Musí ti uveriť aby pátral ďalej. Držím ti palce, dúfam že to bude len nejaká banalita ale na riešenie potrebuješ (opakujem do zblbnutia) aby sa k tomu postavil technik ako k poruche nie akoby to bolo vinou zlej prevádzky. Keď si nedá povedať ani keď to auto bude užívať povedzme cez víkend tak je alebo zadubenec alebo to riešiť nechce, v tom prípade treba zmeniť servis! Takto od PC ti neporadí nikto, musí sa autu venovať niekto fyzicky a byť pri tom prítomný aj duševne.

Nechcem ťa na nič nahovárať ale osobne poznám týpka, čo keď ide s autom do servisu vždy si zavolá konkrétneho technika čo mu robí auto a dá mu bokom 50eur aby urobil pre auto všetko čo sa dá, nie len čo musí nutne podľa interných predpisov. Takto to robí aj pri kúpe áut, dá predajcovi 200E bokom aby sa posnažil. Tvrdí že by som sa divil aké zľavy a na aké výbavy si vďaka tomu vybavil... Niekde svet takto jednoducho funguje, je úplne jedno či sa nám to páči alebo nie, je to proste tak.

Niesom technik, prd sa v autách vyznám. Ale taká spotreba a bez záznamu v diagnostike - to by som povedal akoby ti auto jazdilo furt len do kopca, alebo akoby motor stále musel prekonávať oveľa väčší odpor ako by mal. Menil si v ňom už olej? Neni ten nejaký na hovno? Alebo akoby prevodovka radila až pri privysokých otáčkach, ale tomu systému CVT trecej prevodovky moc nerozumiem, tam asi niesu reálne stupne, len virtuálne, neviem. Neni na prevodovku nejaká riadiaca jednotka? Nedá sa v nej prehrať soft? Riadiacich jednotiek je teraz v autách možno desať, mne povedzme prehrávali soft v jednotke ku združenému ukazovateľovi kvôli tomu, že pôvodný mohol ukazovať nesprávne hodnoty exteriérovej teploty. Ale ako vravím, niesom technik, prdlajz tomu rozumiem. Ešte raz zopakujem čo som písal v ktoromsi príspevku pred pár stranami - ktosi mal viacráz menený systém valvematic ktorý bol vadný, treba skúsiť nájsť že kto a či sa to tiež neprejavovalo vysokou spotrebou. To bol taký príspevok čo ma zaujal. Ale tam pri otáčkach od 3500 do 5000 bol prepad výkonu a rozsvecovala sa nejaká kontrolka.

Chápem že si preto nasraný na toyotu a všetkých japoncov, ja som sa takto dopálil na PSA, francúzov a komplet dízlové motorizácie :blush:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 winner820614
Napiš na TMCZ o svém problému a požádej o prověření technikem od TMCZ. Pravděpodobně znalosti a diagnostické vybavení techniků v servisu je pro řešení tvého problému nedostatečné. Technici TMCZ jsou vybaveni sofistikovanějšíí diagnostikou než servis. Mám s tím vlastní zkušenost.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Včera sem jel z Prahy tempomat na 145km a omezeni sem jel 90 spotřeba po 300km byla 7.5L. Když jedu do 130 tak 7 litru. Podle mě na to musí přijít. Stačí si projet stejnou trasu schodným autem.... jediné plasty co me odpadly asi 2 jsou kryty kolejnic sedadel v zadní části pod nohama..
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Obrázek
Auris Touring Sportc CVT
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

Slušná práce. Jsi OK?
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Béďa
Člen Týmu

Příspěvek od Béďa »

Jejdajejda, cos to prováděl? :( Hrozné takto vidět toyotku! Ale co, hlavně že zdraví???? Všechno ready?
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Obrázek

Byl to okamžik.. nedával sem bacha. první nehoda a to mam 35let. Trefil sem Toyotu Land Cruiser
Auris Touring Sportc CVT
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

To je tak za 150-200...
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Béďa
Člen Týmu

Příspěvek od Béďa »

To musela být pěkná hrča! A cos to trefil? :shock:
Béďa
Člen Týmu

Příspěvek od Béďa »

Už to vidím...Landcruiser! No tě pic, to musela být šupa. Tak se drž a ať to máš brzy opravený. Ale ty starosti kolem ti nezávidím. Jsou to sice jen plechy, ale to skákání kolem je nic moc
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

V servisu to vidí na totalku. Uvidíme co řekne pan z pojišťovny.
Ale dveře. Kolo a střecha OK. I nám se nic nestalo.
Auris Touring Sportc CVT
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

Tak jestli máš GAP, tak totálka ideál...
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

V servise radi vidi auta na totalku, nedej se. Na kolik mas havarijko?
A sloupek a patka jsou obe ok? Pokud ano, nevidim duvod totalky, pokud je casova cena aspon 280tis, neverim, ze tam je vetsi skoda...

BTW jak se to stalo, nedani prednosti?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Dveře kolo naprosto rovné. Vjel sem pod Toyotu Land Cruiser. Jen řidičů v nosník to odnesl a ty bagy. Je to trefene jen na roh na to světlo
Auris Touring Sportc CVT
Odpovědět

Zpět na „Auris“