Celica GT4 versus BMW... ;-)

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět

Co máte raději?

Toyotu
27
79%
BMW
4
12%
Škubánky
3
9%

Celkem hlasů: 34

ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

to moze postuhnut kazde auto,,, ja som mal predtym ST182 a tiez som narazil do obrubnika a to asi v rychlosti 50km,,, dostal som smyk na strku na ceste,, a nic sa nestalo,,, a to bolo na elektronoch,,,, v TV kedysi ukazovali, ze do Seatu Inca naburala zboku Celica ST182,,,, v Ince boli dvaja mrtvi a v Celice boli lahke zranenia.Tu v ZA nabural jeden podnikatel s ST182 zboku do Furgona v rychlosti asi 160km,,,, bolo to pod Strecnom a Avia mu nedala prednost,,,, v Celice sa nic nikomu nestalo,,, len spolujazdkina,,, jeho manzelka,,, z toho zblaznila,,, a doteraz je v cvokhause,,, tak o nebezpecnosti Toyot sa nebudem bavit
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Steve McSteve píše:to moze postuhnut kazde auto,,, ja som mal predtym ST182 a tiez som narazil do obrubnika a to asi v rychlosti 50km,,, dostal som smyk na strku na ceste,, a nic sa nestalo,,, a to bolo na elektronoch,,,, v TV kedysi ukazovali, ze do Seatu Inca naburala zboku Celica ST182,,,, v Ince boli dvaja mrtvi a v Celice boli lahke zranenia.Tu v ZA nabural jeden podnikatel s ST182 zboku do Furgona v rychlosti asi 160km,,,, bolo to pod Strecnom a Avia mu nedala prednost,,,, v Celice sa nic nikomu nestalo,,, len spolujazdkina,,, jeho manzelka,,, z toho zblaznila,,, a doteraz je v cvokhause,,, tak o nebezpecnosti Toyot sa nebudem bavit
pre boha, to ako mozes porovnavat? ved naraz z boku je najhorsi aky moze byt..ked ta naberie zboku aj matiz tak mas malu sancu na prezitie. jasne ze v celice sa nikomu nic nestalo ked mali pred sebou motor, naraznik, deformacne zony.. z boku niesu skoro ziadne vyztuhy..cista smrt. Som zvedavy ako by dopadla posadku celici keby do nej zboku celne narazila ta inca hehe.. Si asi nevidel este zapichnutu motorku v boku auta?..samozrejme ze cela posadka mrtva..
Celica All-trac
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Boha jeho držte už hu*y s tim jak je Celica bezpečná oproti konkurenci a zvlášť vůči BMW, některý výplody se fakt nedaj ani poslouchat(číst), skoro mám pocit že některý účastní fóra moc rozumu nepobrali(jemnovat radši nebudu). A jak píše Mison, náraz z boku se nedá s čelnim nárazem vůbec srovnávat a už vůbec ne ve 160ti !!
jen tak mimochodem, kolik má auto ***** v NCAP je úplně k hovnu když se střetnou auta jinejch kategorií, Clio má 5* ale když ho sestřelí A8(která má tušim 4*) tak z něj zbyde mastnej flek, a zvlášť když mu naletí ve 160ti do boku :wink:
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ještě jedna věc. Pokud jde o deformaci, tak v určitých, ehm, zónách se auto musí deformovat co nejsnáze, a rozhodně to není známka nebezpečnosti, naopak. Takový smart for two, taková ta kasická dámská kabelka, vydrží náraz do panelu asi v 90 km/h, aniž by se nějak významně poškodilo plastové opláštění karoserie. Ale co se během nárazu asi stane s lidmi uvnitř, během tak prudkého zpomalení bez tlumení deformační zóny? Byť to bude v poloviční rychlosti, tak jim to utrhá orgány od stopek a oni zemřou na vnitřní zranení. To nehypotezuji, to je normálně děje. Ale všude se otlouká o hlavu, jak je smart bezpečné auto.
Obrázek
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

mison píše:
Salám píše: O bawu jsem taky uvazoval, ale celica je celica. Jak uz nekdo psal, za jistou vyjimecnost se musi platit. Jooooooo, sice jsem ji chtel pred nedavnem prodavat, ale ne proto ze by mi vadilo to ze se spatne schanej dily a jsou drahy.
no to je tak ze co ma clovek pod nosom ho nezaujima.. Mozno v japonsku snivaju o BMW, americkych alebo talianskych autach.. inak hovorit o tom ze bmw ma zle deformacne zony a ako bude vyzerat po naraze je pekne strelene, ja som videl BMW po naraze do stromu a teda bolo na tom velmi dobre.. a tiez viem ze tie auta len tak pri beznych rychostiach z cesty nevyletia. By the way co vydzi celica.. ja som s tou svojou ST185 nazazil bokom do obrubnika a cela naprava je pokrivena..
proc me citujes a pak odpovidas na neco uplne jinyho? NIkdy jsem nepsal ze ma bawo zle deformacni zony, jak vypada po narazu a ze me nezajima. Psal jsem,ze jsem si ho chtel taky kupovat a nijak jsem ho nehanil.
Myslis, ze kdybys stejne jak s celdou narazil s bawem tak se ti to s tou napravou nestane? neblazni. Podle me bys mel stejnej problem.
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

pre teba boli len tie prve dve vety.. nevravim ze BMW by sa neposunula naprava.. ale mozno aj nie, lebo je to o 300-400 kilo lahsie auto a to je dost. aj celica je dobra ale uz to vyzera tak ze ziadna kasna nebude..lebo tie auta tu proste niesu v tom stave a cene ako chcem
Celica All-trac
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

to souhlasim
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
Odpovědět

Zpět na „Celica“