Dá se přestavět vložka zámku na jiný klíč?
Dá se přestavět vložka zámku na jiný klíč?
v Yarisku 2005 bez centrálu, mi policie ve španělsku znehodnotila zámek u spolujezdce. Je poškozená vložka, klika a možná ještě něco dalšího. Jaký je nejrozumější postup opravy? Dá se přestavět vložka z auta z vrakáče na stávající klíč? Kolik to může koštovat? Díky
Yaris 1.0 2005
Re: Dá se přestavět vložka zámku na jiný klíč?
No mě by to bylo jedno, ale rád bych ho prodal, protože chci obytnák a 2 auta nemam ani kam dát ani za to nechci platit. auto má něco přes 60k km najeto tak doufám, že za to něco dostanu.
Centrál motorky to možná má, původně auto centrál prý mělo, ale 1. majitel je nechal demontovat. Doufám, že ta vložka muže stát cca do litru i s přestavením. centrál bude asi dražší ne?
Centrál motorky to možná má, původně auto centrál prý mělo, ale 1. majitel je nechal demontovat. Doufám, že ta vložka muže stát cca do litru i s přestavením. centrál bude asi dražší ne?
Yaris 1.0 2005
To ještě nevím, ani nevím kolik stojej ty motorky, ale před koupí tam měli být, a typuji že nejsou tak drahé aby je v Toyotě odmontovali úplně. Zatím se mi dveře nepodařilo ani rozmontovat, protože nevám jak sundat kličku od okýnek. Nerad bych tam něco ulomil. Nusím někde najít nějakej návod.
Yaris 1.0 2005
Tak nakonec to šlo, ale něco tam narvat byla síla. Klička dole panel taky, ale jak sundat tu dveřní kliku nevim. Rozebral jsem m10 šrouby, ale klika je přidělaná k táhlu co ovládá zámek.
Kde to nejlépe rozpojit, abych to mohl vyjmout kliku i s vložkou?
ps: motorky ani rozvody tam nemam
Takže výměna kliky a vložku, kterou budu muset nechat přestavit na původní klíč
Kde to nejlépe rozpojit, abych to mohl vyjmout kliku i s vložkou?
ps: motorky ani rozvody tam nemam

Yaris 1.0 2005
Tak vše demontováno vložka rozebrána. Kde se dá sehnat nová vložka a červená klika od pravých dveří.
Přestavět by to jít mělo. Akorát mě překvapuje, že ta vložka měla jen sedm stavítek a 6 pružinek???
Nemá někdo vhodné ND? dík
Přestavět by to jít mělo. Akorát mě překvapuje, že ta vložka měla jen sedm stavítek a 6 pružinek???
Nemá někdo vhodné ND? dík
Yaris 1.0 2005
Tak pro všechny, co je to čeká, dá se přestavět. Stavítka jsou po odstranění závlačky celkem snadno vyměnit. Jen bacha po útoku policia local de S. Felieu byly zníčeny i dvě stavítka. Pokud by byly zničeny ty nejdelší, musela by se sehnat adekvátní vložka s takto dlouhými stavítky. Krátké šli snadno upravit z těch delších pilníkem.
Jinak zámek není zrovna pevný. Při použití nástroje s trnem, takovým co projde stavítky s větší pákou zámek otevřete snadno i na parkovišti bez povšimnutí, rychleji než klíčem. Otočíte celým zámkem. Z dálky to ani není poznat. To se stalo bohužel mě.
NJN Auto není trezor
Jinak zámek není zrovna pevný. Při použití nástroje s trnem, takovým co projde stavítky s větší pákou zámek otevřete snadno i na parkovišti bez povšimnutí, rychleji než klíčem. Otočíte celým zámkem. Z dálky to ani není poznat. To se stalo bohužel mě.
NJN Auto není trezor

Yaris 1.0 2005