ložné místo na spaní - PREVIA II

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
Uživatelský avatar
Brouk
Člen Týmu
Příspěvky: 32
Registrován: ned 17.10.2010, 22:40

ložné místo na spaní - PREVIA II

Příspěvek od Brouk »

zdar prévisti,

se známým, který spíš holduje VW, jsem otevřel téma "ložné plochy pro nouzové spaní" v interieru vozu. a napadla mě otázka: máte někdo interier uzpůsobený na nouzové přespání dvou osob? nemám na mysli situaci, kdy jsou sedačky 2. a 3. řady vyndané, ale kdy jsou sedačky (min 2. řady uvnitř a přes jejich sklopená opěradla je rovné "ležení".

předem díky za věcné reakce!

rád bych si takovou úpravu do Previe r.v. 2001 udělal. většinou mám v autě osazenu 2. řadu (a jen) dvou sedadel a využívám dlouhý kufr. napadlo mě udělat po bocích kufru závěsy, na kterých by byla jedna deska "odklápěcí" (pod ní kufr) ve výšce sklopených opěradel sedadel 2. řady. a druhá deska (odložená na té první) by se dala položit na sklopená opěradla (s adekvátním přichycením k 1. desce). vznikla by tak ložná plocha cca 2m dlouhá.

máte někdo lepší řešení?
Brouk-Ator

TOYOTA Previa 2.0 D-4D 85kW MPV 5dv 7míst 6,6 l/100km
TOYOTA Corola 1.3i 63kW 5dv liftback
Weer
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 22.11.2012, 22:34
Bydliště: Česká Lípa

Příspěvek od Weer »

Ahoj,

sice nemám novější previi, ale já to vyřešil ve staré tak, jak to uvidíš na obrázku, víceméně idea jakou máš ty je podobná, jen to není řešeno zavěšením v bocích, ale klasicky na nožkách, záleží kolik váhy to má unést...já jsem jak za korunu mikuláš, takže nemám problém ;-)
irenka
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: úte 07.04.2015, 17:07

Re: ložné místo na spaní - PREVIA II

Příspěvek od irenka »

Nouzové přespání 2 osob je podle mě nejlepší otočit sedačky v 2 řade o 180 st a zajet s nimi co nejdál dozadu, sundat opěrky hlavy a položit zádovou část co nejníže. Protože mezi 2 a 3 řadou sedadel zůstane škvíra, tak tam vložit krabici nebo stočenou karimatku. Na vzniklou ložnou plochu dát deku a vyspat se s hlavou směrem k řidiči. spí se super. Pokud by si chtěl někdo předělat auto na spací- výborné nápady na serveru "www.cestananovyzeland" protože tam spí v těchto autech všichni. Případně se podívat na vychytávky na novozélandských serverech půjčoven Previe.např. Jucy rental NZ, kde jsou spací vozy detailně představeny. Přeji všem sladké sníčky Irena
Odpovědět

Zpět na „Previa“