Daj to znova na diagnostiku tlaku v common rail cerpadle a vstrekov, ak bude podla diagnostiky vsetko v norme, je najvyssi cas dat zrepasovat starter...a to si z teba nerobim srandu, ono to naozaj moze byt starterom, ked je "zodraty", tak ma slaby krutiaci moment a tym padom to startuje dlho a tazko; starter sice toci ale slabo a preto nestartuje
Tie vstreky tym cisticom opravil alebo su citelne lepsie. Ja som auto kupil v lete a zime nastali problemi. Repas vstrekov repas cerpadla a ziadna zmena . Startovanie stale dlhe a este k tomu je pocut taky kovovy zvuk take cinkotanie podla otacok pri pridani plynu na podlahu to prestane. Inak je to stale pocut.mechanici hovoria ze vstreky aj po repasi su zle.
Přečti si o TEC 2000. Je to na čištění vstřiků a na všech forech to jen a jen chválí. A pokud ti tví mechanici říkají, že máš špatné vstřiky po repasu, tak je REKLAMUJ, nech je odskoušet a vrať je.
Do toho presne idem . Dam si spravit test vstrekov nech viem na com som a podla toho sa zariadim . Len sa vratim k tomu starteru . Chalani mi povedali ze je v poho lebo startovacie otacky by mali byt nad 200 a ja mam 260 otacok pri starte. Lebo keby to bolo pod 200 tak ze vraj vtedy je spatny starter. A este taka otazka co sa stane ked nenakodujes vstreky.
Já se na to ptal. Zajet se tam prej musí, ale nespěchá to a auto by mělo normálně jet po výměně vstřiků. Mi říkal klidně i po měsíci, ale co tam budou přenastavovat nebo proč to chce úpravu nevím. A neutíká ti někde tlak, že máš vše v pohodě a nestartuješ?
pikulik píše:A este taka otazka co sa stane ked nenakodujes vstreky.
To je urban legend českých neschopných mechaniků. Nic se nekóduje,jen po výměně vstřiků se musí ručně resetovat korekční mapy které se prizpůsobovaly nefungujícím vstřikům. Ona,podle toho kolik ty hodnoty byly je schopná ukorigovat a obnovit data ecu,ale reset přes hand held je rychlé a čisté řešení.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
To jsou ty vaše repase. Ještě jsem se nesetkal se správně fungujícím vstřikem po repasi. Ano existuje x firem co se tím živí,ale existují jen díky těm co si nespočítají 1+1. Jsou to jen po malých částech vyhozené další a další peníze,hádání se reklamací,většina firem co to repasují,mají malým písmem ve smlouvě,že se to nemusí podařit ale prachy za diagnostiku odečtou, platba mechanikum a auto stojí a stojí .. 1... 2... 3... měsíce... a to se opravdu vyplatí. Kdybych si na to měl půjčit tak jdu do nových a druhý den jezdím a ne že mám auto na dívání a poslech rádia. Osobně jsem se stal nevítaným svědkěm v jedné "věhlasné" pražské firmě co repasuje vstřiky. Zaměstnanec se ptá šéfa: Mirku,ten ..... už je poslal zase zpět,co s tím. Napiš mu,že bohužel se repas nezdařila,pošli mu je zpátky z penězma a odečti "trojku" na diagnostiku. I kdyby tahle firma neopravila jeden jediný vstřik,bude dle mého názoru díky šetřílkům slušně prosperovat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Mas asi ten isty motor co ja aj ked neviem presne tam bol prechod u avensisia a menili aj vstrekovanie na piozo ja mam este starsi typ elktromagnet, pomohlo to stichol motor netrase sa volant na usi to je zmena a po druhej nadrzi sa mi vratila spotreba do stavu ked som to kupil teraz tam je 6.7 cca 80 - 90 % mesto do prace 24 km
zatah bez zmeny to ide tak isto ale na tempomat pri 140 a zatlaceni plinu akoze predbiehas to urcite taha lepsie jak ked to malu vysoku spotrebu a triaslo sa to. ECU som resetol cez kabel pre ripalov corekcia vstrekov sa zmenila zatial iba na jednom ten reset sa mi nezda ze bi vymazal korekciu. Viem urcite ze sa to vymaze komplet po odpojeni baterie. to som absolvoval niekoklko krat ked som nemal este kabel.
Jak bude teplejsie prezenem to este tim liqudmoly co je priamo do hadiciek na cerpadlo uvidime.
zdravim,viem ze som mimo temu ale chcem sa opytat na jednu vec , mam toyotu corollu verso 2,2 d4d , 100 kw, rv2007 , a nasledovny problem , ked idem po dialnici rychlostou od 100 do 140 km/h nejakych 15-20km potom pribrzdim lebo idem odbocovat stlacim spojku idem preradit a spojka je dost tvrda ide tazko , postlacam spojku tak 5-6krat a uz ide uplne lahucko. pri beznom jazdeni po meste sa mi to este nestalo iba ked idem na dialnicu a idem ustalenou rychlostou dlhsiu dobu. Za odpoved dakujem ak viete poradit, nestretol sa nikto s niecim takym
Ahojky tak jsem zase v "klubu"
Motor začal být čím dál víc hlučný a nepomohlo ani vyčištění TECem 2000 a vyčištění EGR. Tak jsem zajel do diesel centra. Předpoklad cca 4000,- (Kontrola paliva, vyčištění vstřiků ultrazvukem, přeměření a podobně). Během dne telefonát. Přidřené vstřiky, naftové čerpadlo a podobně. Brutálně špatná nafta s rapidně velkým množstvím pevných částic. Znamená - vyndání a vyčištění nádrže, oprava palivového čerpadla, vyčištění palivové soustavy, repase vstřiků (udajně po repasi budou na úrovni nových s výdrží 250000 km. A buhví co ještě. Cena 45000,- Asi se půjdu oběsit. Tankuji Shell Nitro, AGIP, EUroOil Naftabezbio. Tak nevím asi tam budu asi.....(do nádrže)
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Palivový filtr to prý proděravělo A to ho měním každých 15000 km
Bohužel nemohu prokázat, že za to může to konkrétní palivo. Jakýkoliv právník to rozseká, že jsem natankoval někde jinde a zkouším to na ně. Je pravda, že mi známí říkal, že tankoval pouze na Shell Roudnice nad Labem a na Mazdě mu odešli v 60000 km. Prý taky dle servisu špatným palivem, ale nic mu to nepomohlo, i když měl všechny účtenky.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw