přestavba previa

vše ohledně modelové řady Previa
MGRR
Řidič

Re: přestavba previa

Příspěvek od MGRR »

tompo píše:Zdar! Ten vejfuk mě taky pěkně točí. Zdá se mi, že je to asi jediná věc, která se Japoncům na Prévii vyloženě nepovedla. Uvažuju o odstranění druhého katu a vložení středního tlumiče z jiného auta.
Co vy na to? Neexperimentoval s tím už někdo?
Já bych řekl neslušně prasárna :)
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
tompo
Navigátor

Příspěvek od tompo »

:oops: :oops: :oops:
Rozhodně nejsem z těch, co si myslí, že rozumí autům víc než kluci v Toyotě, ba naopak. Při opravách do konstrukce pokud možno nezasahuju, ale to, co vyluzuje moje výfuková soustava v určitých režimech mě fakt trápí. No a díky tomu, že je to Toyota, snad ještě víc.
Takže, máš-li nějaké neprasácké řešení, sem s ním 8)
Problém je ten, že to trápí asi více Previářů. To znamená, že v tomto případě pravděpodobně nebude stačit pouze něco vyměnit za nový díl, ale bude asi nutno něco změnit. Na zakázkovou soustavu od renomovaný firmy bohužel nemám, takže se jak tonoucí stébla chytám :roll: a doufám, že už to má někdo vyřešený 8)
Já osobně si myslim, že ten jeden tlumič prostě nezvládne pohltit všechny frekvence. Většina soustav má za tímto účelem tlumičů více. Koukal jsem, že některé Previe střední tlumič i měly. Že by emisím obětovali střední tlumič :shock: :roll:
Myslíte, že by tam místo 2.katu tento tlumič pásnul?
Za zkušenosti a rady předem dík :bigups:
Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
bylo: Camry Stationwagon 2.0 TD XL ´92
Volvo 940 '95 Combi, B230FB, LPG LovTec samodomo
tompo
Navigátor

Příspěvek od tompo »

Tak jsem tu prasárnu udělal a jsem za to rád.
Prevít je teď na dálnici mnohem tišší :lol:

Jako další prasárnu plánuju trochu zvukově zaizolovat podlahu. Nevim sice, zda do toho půjdu tak z gruntu jako Martas, ale pár dB bych chtěl ještě odstranit :P

Proti vibracím mám zatim v merku samolepící bitumenové pásy:
https://www.dek.cz/podpora/glastek-30-sticker-plus
nebo:
http://www.postavsito.cz/index.php?cPath=2544_2546_2582

Proti prostupu hluku na plochou část podlahy mě zaujalo toto:
http://www.ciurshop.cz/WOLF.0246-WOLF-P ... deska.html
Na podběhy a přední část, která je členitější zatim nevim, ale možná něco takového:
http://www.gumex.cz/typ-500-airpren-hladka-15126.html tloušťky 10mm

Samozřejmě, že vím o profi produktech, ale při tý ploše, která mě čeká by to byl docela ranec :roll:

Nějaké tipy?
Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

tompo píše::
Já osobně si myslim, že ten jeden tlumič prostě nezvládne pohltit všechny frekvence. Většina soustav má za tímto účelem tlumičů více. Koukal jsem, že některé Previe střední tlumič i měly. Že by emisím obětovali střední tlumič :shock: :roll:
Myslíte, že by tam místo 2.katu tento tlumič pásnul?
Za zkušenosti a rady předem dík :bigups:
Teď nedávno jsem řešil u dvou Previi výfuky.

První Previi jsem koupil celý první díl s catem + dvě lambdy + nový zadní díl. Vše funguje super, dokonce s tím novým prvním dílem je auto tižší. Celá akce 6-7t?

U druhé se museli na druhém katu vyměnit příruby za klasické rovné a masivní + obě lambdy + zadní díl a vše je zase super. cca 4-5t?

Je klid.

Hluk utlumiš jen lehce, stará konstrukce auta ti neumožní víc. Sedíš na motoru, prakticky bez izolace, zadní diferák + kardan. Další kardan trčí dopředu + hluk vydávají agregáty z přední části, hluk přes topení jde přímo do kabiny, pod palubkou není žádná izolace, těsnění a izolace všech dveří... "Je to dodávka" nic moc za málo peněz nenaděláš.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
tompo
Navigátor

Příspěvek od tompo »

Je mi jasný, že ta hlučnost je dost subjektivní záležitost. Každej si pod nepříjemným hlukem představuje něco jiného. I z tohoto důvodu bych rád konečně uskutečnil setkání více préviářů, kteří na těch našich Prevítech už něco najezdili a naseřizovali a tyto subjetivní věci porovnal. Možná slyším trávu růst :?
Chápu, že to nikdy nebude tichý jako nový auta, ale mám pocit, že ten nejotravnější zvuk jde zezadu od podlahy, podběhů a stěn. Ten motor pod zadkem a další zmiňovaný hluk z přední části mě tolik nevadí. Ale kdo ví, akustika je prevít :evil:

Jinak ta tvoje cena komplet výfuku i s lambdama se mi zdá opravdu hodně dobrá :oops: Můžeš please poradit, kde nakoupit za tyto bankovky? Vždyť to je cena jen za ten první díl s katem, ne? :roll:

Co se týká těch přírub, tak těch jsem se naštěstí taky zbavil a nahradil rovnou převlečnou spojkou a super 8)
Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

tompo píše:Je mi jasný, že ta hlučnost je dost subjektivní záležitost. Každej si pod nepříjemným hlukem představuje něco jiného. I z tohoto důvodu bych rád konečně uskutečnil setkání více préviářů, kteří na těch našich Prevítech už něco najezdili a naseřizovali a tyto subjetivní věci porovnal. Možná slyším trávu růst :?
Chápu, že to nikdy nebude tichý jako nový auta, ale mám pocit, že ten nejotravnější zvuk jde zezadu od podlahy, podběhů a stěn. Ten motor pod zadkem a další zmiňovaný hluk z přední části mě tolik nevadí. Ale kdo ví, akustika je prevít :evil:

Jinak ta tvoje cena komplet výfuku i s lambdama se mi zdá opravdu hodně dobrá :oops: Můžeš please poradit, kde nakoupit za tyto bankovky? Vždyť to je cena jen za ten první díl s katem, ne? :roll:

Co se týká těch přírub, tak těch jsem se naštěstí taky zbavil a nahradil rovnou převlečnou spojkou a super 8)
Hluk je právě hlavně nad 140km/h v pravo vzadu mezi třetím sedadlem a kufrem - zadní tlumič výfuku. V osmimístné verzi je slyšet zadní výfuk víc než ve verzi s otáčecími sedadly která má polstrované bočnice-čalounění i sedadel dělá hodně. Ono stačí i malá dírka ve výfuku, která na volnoběh není slyšet, ale při 140 je hluk z díry velký. Nastartuj přidrž ruku vzadu na výfuku/zacpi jej a přidej plyn. Uvidíš jestli máš někde díru nebo auto chcípne.

Tady jsou přesné ceny i s poštovným. Kupoval jsem v CZ
1. díl vč. katu mi přivezli až domů, zadní díl jsem našel někde na netu.

Previa 2WD
1.8.2014 Výfuk NEW - 1. díl s katalyzátorem pro dvě lambdasondy - BOSAL od Barták 4 300 Kč POZOR - liší se příruba - jsou dva typy, rozdíl je v úchytu na parohy - přetočení o 180° jeden šroub nahoře dva dole, nebo obráceně
1.8.2014 Těsnění výfuku 200 Kč
1.8.2014 Výfuk NEW - 3.díl - koncový - Polmostrov 1 238 Kč vč. post
27.8.2014 Lambda sonda new - přední Denso DOX-0101 1 100 Kč vč. post
27.8.2014 Lambda sonda new - zadní Denso DOX-0102 1 100 Kč vč. post

Previa AWD
27.8.2014 Výfuk new - zadní díl Polmostrov 1 300 Kč
27.8.2014 Těsnění výfuku - těsnění výfuku 4ks 200 Kč
29.8.2014 HK - navařují příruby na zadní katalyzátor 500 Kč
27.8.2014 Lambda sonda new - přední Denso DOX-0101 1 100 Kč vč. post
27.8.2014 Lambda sonda new - zadní Denso DOX-0102 1 100 Kč vč. post

Doma v DE je něco ještě levnější:
http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=aus ... r&_sacat=0

http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0& ... kat&_frs=1

CZ
https://www.google.cz/search?output=sea ... na+skladem
tompo
Navigátor

Příspěvek od tompo »

Tak se mi zdá, že ty ceny katů nějak spadly, před 1-2 lety jsem je za takové peníze nikde neviděl.
Myslíš Bartáka v Hloubětíně? Máš taky jeden šroub dole?

Co se týká lambdy, tak já mám rok 95, takže asi zrovna ty dražší -cca 1600,- Je ovšem fakt, že by mě zajímalo, zda je mezi nima vůbec nějakej rozdíl, pokud bude dodržen počet pólů :?:
No a zadní tlumič jsem dával od Walkera, což bylo asi 3000,- + 400,- našopování a po 3 letech je jak novej (teda zvenčí) :D
To šopování teď asi aplikuju na komplet výfukovou soustavu, včetně svodů, který dostávaj pod autem pěkně zahulit :cry:

Jinak s tou starou koncepcí souhlas a je mi jasný, že zázraky se asi konat nebudou, ovšem i tak se o něco pokusim.
Hodně mě zaujal útlum 26dB u WOLF PhoneStar TWIN-na 10mm fakt dost slušnej výkon :bigups:
Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
tompo
Navigátor

Příspěvek od tompo »

Ještě k těm mini dirkám. Pod lambdama by to asi nový těsnění chtělo 8) -nevíte někdo, zda se dá sehnat pouze těsnění?
Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
dakar
Člen Týmu

Příspěvek od dakar »

Martas99 píše:nazdar panové,zasílam nejaké foto z prestavby mojí previe
http://martas999.rajce.idnes.cz/previa_moje/
Tak tahle Previe byla puvodne moje, v r. 2008 privezena z D, v lete 2011 jsem ji v Plzni nekomu daroval ;-)

Pekne, moc pekne ;-)
Previa 2.4 II VVTi 2004 + LPG
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Carina E, 1.6i, 73KW, rv96
Odpovědět

Zpět na „Previa“