Dobrý večer všem,
bohužel mě moje rollka nechala někde poprvé stát. Po 35km cesty (ve stoupání) auto z ničeho nic přestalo jet (že by ztratilo výkon se říct nedá, prostě žádná reakce na plyn), stalo se to na 3 rychl. stupeň v cca 2500-3000ot. Podřadil jsem na 2 a zkusil znovu přidat a pořád nic tak jsem hodil neutrál a okamžitě motor zhasnul. Nastartovat už nešel.
Podezření padlo na palivové čerpadlo, ale to nejspíš nebude, protože při otočením klíčem do čerpadla nejde proud. Žádná pojistka spálená není. Další podezření padlo na to, že by v klíči odešel imobilizér, zkoušel jsem tedy všechny 3 klíče a nic se nestalo (po zasunutí klíče blikající kontrolka security přestane blikat). Motor normálně točí, oleje je jak má být (najeto na oleji asi 6000km), celkem najeto 230 tis.
Nemá někdo prosím nápad, čím by to mohlo být? Diagnostika žádnou poruchu nehlásí.
Díky moc.
E12 1.6VVTi nejde nastartovat
Re: E12 1.6VVTi nejde nastartovat
To mi prosímtě řekni, co z tohohle chceš vyvozovat?koyota píše: ...podezření padlo na palivové čerpadlo, ale to nejspíš nebude, protože při otočením klíčem do čerpadla nejde proud...
Jasně že při otočení klíčem čerpadlo neběží. Rozběhne se až v poloze startéru a pak už tak zůstane.
Takže chceš-li vyloučit tuto možnost, musíš zjistit chování čerpadla při startu a po něm.
Mereno ve vsech polohach klicku, a navic, kdyz klicek zapne elektriku, tak se cerpadlo na chvili rozjede a hlavne spinalo rele. ted je totalni ticho. takze kdyz pisu ze do cerpadla nejde proud tak do nej skutecne nejde.
nekdo s nejakym normalnim napadem a ne slovickarenim? diky
nekdo s nejakym normalnim napadem a ne slovickarenim? diky
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl,že tam nejde napětí.
nu pak jsi si odpověděl - relé nebo čerpadlo.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Jěšte bych doplnil pojistku. Někdy vypadá nepropálená ale stoprocentní jistota je až jejím vyndání a proměření ohmmetrem.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tohle není slovíčkaření. Protože do toho čerpadla při správné funkci ta šťáva jít musí