T25 1.8 benzin 1ZZ-FE - vysoká spotřeba oleje
T25 1.8 benzin 1ZZ-FE - vysoká spotřeba oleje
Zdravím,
Šikovně jsme si vybrali Avensis T25 1.8 2004 kde se projevuje častý problém a to vysoká spotřeba oleje, nejspíš kvůli zapeč. kroužkům,ucpaným odtokům oleje na pístech atd. už se to tady řešilo.
Plánujeme to rozdělat, ale chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s nějakou chemií na dekarbonizaci motoru, nebo něčím podobným co by mohlo pomoc. Včera mi říkal známý, že jim na školení předváděli nějaký přípravek a po vypuštění oleje v tom stál šroubovák, jak to bylo plný bordelu. Byl tam někdo kdo to používá a chválil si to
Šikovně jsme si vybrali Avensis T25 1.8 2004 kde se projevuje častý problém a to vysoká spotřeba oleje, nejspíš kvůli zapeč. kroužkům,ucpaným odtokům oleje na pístech atd. už se to tady řešilo.
Plánujeme to rozdělat, ale chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s nějakou chemií na dekarbonizaci motoru, nebo něčím podobným co by mohlo pomoc. Včera mi říkal známý, že jim na školení předváděli nějaký přípravek a po vypuštění oleje v tom stál šroubovák, jak to bylo plný bordelu. Byl tam někdo kdo to používá a chválil si to
Re: T25 1.8 benzin 1ZZ-FE - vysoká spotřeba oleje
Skúsenosti nemám, len toto video som zahliadol na jútúbe: https://youtube.com/watch?v=WdT4DPFXIkM
novšie a na aute:
https://www.youtube.com/watch?v=u6UeJXkzDW8
novšie a na aute:
https://www.youtube.com/watch?v=u6UeJXkzDW8
Naposledy upravil(a) vandal dne ned 08.11.2015, 10:46, celkem upraveno 1 x.
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

A na celkovú dekarb sú aj celkom protichodné názory...
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e39/dekarbon ... 66068.html
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e39/dekarbon ... 66068.html
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak to udělej a nevymýšlej žádnou živou vodu.Sworld píše: Plánujeme to rozdělat

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
To máš pravdu, ale chtěl jsem se aspoň optat, když už mi o tom zázraku ten známý říkal 

Zazraky se nedeji. Rozebrat, vycistit a pouzit origo Toyota krouzky. Do 20tis. s prehledem. Good luck.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Zdravím,
rád bych se zeptal, jak poznat právě hranici nutné GO opravy 1,8 VVTI? Vůz máme měsíc, má najeto 220tis z r. 2003. Do 170 tis servisní kniha. S autem jsme najeli cca 1000 km ale během té doby jsem udělal výměnu oleje, tak nedokážu posoudit spotřebu, ale vypustil jsme cca 2,5litru, což je jasně málo, náplň je 3,7l. 2x se rozsvítila porucha motoru, což byla lambda sonda před katalyzátorem, to jsem vyměnil. Teď opět chyba a to nedostatečná funkce katalyzátoru. Auto je jinak super, všude jsme četli, že Toyota a benzínový motor je spojení spolehlivosti a co jsem se tu dočetl, tak jsem se zhrozil. Zajdu na emise, zda auto vůbec projde limitem.
Předem díky za pomoc, také musím zvážit, zda se zpět neobrátit na autobazar, ve smlouvě máme, že spotřeba oleje je v normě.
rád bych se zeptal, jak poznat právě hranici nutné GO opravy 1,8 VVTI? Vůz máme měsíc, má najeto 220tis z r. 2003. Do 170 tis servisní kniha. S autem jsme najeli cca 1000 km ale během té doby jsem udělal výměnu oleje, tak nedokážu posoudit spotřebu, ale vypustil jsme cca 2,5litru, což je jasně málo, náplň je 3,7l. 2x se rozsvítila porucha motoru, což byla lambda sonda před katalyzátorem, to jsem vyměnil. Teď opět chyba a to nedostatečná funkce katalyzátoru. Auto je jinak super, všude jsme četli, že Toyota a benzínový motor je spojení spolehlivosti a co jsem se tu dočetl, tak jsem se zhrozil. Zajdu na emise, zda auto vůbec projde limitem.
Předem díky za pomoc, také musím zvážit, zda se zpět neobrátit na autobazar, ve smlouvě máme, že spotřeba oleje je v normě.
Auto muze mit vysypany katik (cca 35k CZK), zalepeny katik od oleje, ktery zere (25k - 30k za motor GO).... jakoukoliv kombinaci coz bude nakonec stejne soucet tech predchozich + neco navic....
Back in Czech.
Ahoj, mám avensis 1.8, rok 2001, najeto údajně 160k a olej žere neřestně (určitě 1l na 1000km). Koupil jsem redex a zkusím jestli to bude mít vliv.
Víte někdo co provedu motoru, když místo 10W40 naliju 15W40? O kolik snížím životnost, jestli vůbec?
díky za každé info, ideálně ověřené experimentem.
Fajn den.
Víte někdo co provedu motoru, když místo 10W40 naliju 15W40? O kolik snížím životnost, jestli vůbec?
Fajn den.
Tieto motory mali vyrobnu vadu. Experimenty su zbytocne. Skor riskni kupu jazdeneho motora po rv. 2004. Opravu tohoto zrejme nebudes chciet zaplatitHansi píše:Ahoj, mám avensis 1.8, rok 2001, najeto údajně 160k a olej žere neřestně (určitě 1l na 1000km). Koupil jsem redex a zkusím jestli to bude mít vliv.
Fajn den.