Chci benzínový Avensis, na co si dát pozor?
Chci benzínový Avensis, na co si dát pozor?
Zdravím,
rozhodnul jsem se pro koupi svého prvního vozu - Avensisu na benzín. Rád bych třetí generaci (2009+) s dvoulitrovým motorem (měl by to být tento). Příkladem je takovýto kousek: http://ww3.autoscout24.de/classified/26 ... asrc=st|as
Protože se v autech nevyznám, rád bych se zkušenějších zeptal, jestli je tento motor povedený, nebo trpí na nějaké vážné neduhy. Zkrátka, jestli ho lze doporučit.
Díky..
rozhodnul jsem se pro koupi svého prvního vozu - Avensisu na benzín. Rád bych třetí generaci (2009+) s dvoulitrovým motorem (měl by to být tento). Příkladem je takovýto kousek: http://ww3.autoscout24.de/classified/26 ... asrc=st|as
Protože se v autech nevyznám, rád bych se zkušenějších zeptal, jestli je tento motor povedený, nebo trpí na nějaké vážné neduhy. Zkrátka, jestli ho lze doporučit.
Díky..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chci benzínový Avensis, na co si dát pozor?
Velmi spolehlivý bezproblémový motor zajištující slušnou dynamiku jak v zatáčkách a kopcích tak i na dálnici, jedině bych snad doporučil zkrátit interval výměny oleje na 10000km. Co se týká kastle,tak tam není a asi dloho nebude o ničem řeč.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dovod?libor12 píše: jedině bych snad doporučil zkrátit interval výměny oleje na 10000km.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No důvod... prostě zkušenost a nejen s motory toy... ale hlavně oleji s nano,mano,demo částicemi
a jinými věcmi...at je zkrátka ten olej sebelepší nebo horší tak po 10000km si ještě jakž takž drží svoje vlastnosti. Ty o těch pár stovek za olej nezchudneš a motor ti to vrátí v bezproblémovém provozu. Gurmáni si montují aftermarket budíky teploty a tlaku oleje. To je ten nejlepší ukazatel výměny oleje. Pokud olej degraduje teplota stoupá a tlak klesá. Taky se můžeš překvapivě dozvědět,že olejová nápln to po krátkých jízdách má po 7000km za sebou nebo že ho nemusíš měnit v 10 a stačí v 12000km. Toyota tak jako třeba koncern montují u nových vozů čidlo kvality oleje. Jenže to měří pouze jeho elektrický odpor a ecu má v sobě zakodovánu pouze informaci o olejích používaných výrobcem,takže při změně značky,viskozity atd může dojít k nesprávnému vyhodnocení,budíky jsou 100%.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
podla mna 15.000km nemoze byt problem, ale kazdy nech robi podla seba. Skorsou vymenou nic nepokazi.
Máš pravdu, ale za určitých podmienok. 15000 (a možno aj viac) by bolo v pohode ak by si pravidelne jazdil dlhé trasy. Ja mením na Avensise vždy po 12 mesiacoch, aj po 6-8 tis km, a to pritom väčšinu z toho mála je najazdeného na dlhých trasách (Chorvátsko alebo BA). Na každodenné poskakovanie po meste mám starú Almeru a pri tej to tiež dodržiavam. Nie je to až taká finančná záťaž a motor auta to môže udržať pri živote o dosť dlhšie. A dobrá rada: never long life olejom na 30000 km, hlavne keď ti ho menia v autorizovanom servise a nevidel si to.matus69 píše:podla mna 15.000km nemoze byt problem, ale kazdy nech robi podla seba. Skorsou vymenou nic nepokazi.
T25 Avensis kombi 1,6VVti, 2008
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neviem ci sa tu ozve nejaky 2.0-litrovy majitel. Bol tu jeden co kupoval jazdenku a pri 140 tkm odisiel Valvematic, ale to bol fakt asi jediny.
Hlavne si to vyskusaj, zajazdi. To je verzia este s Euro4, takze slusny zatah v celom spektre. Kolisanie otacok na volnobehu pri vyradeni NIE je vada.
Je to bezny jav - teda 1-3 kmity, potom uz musi stat. Studeny toci v zime nejake sekundy aj 2000, tiez nie je zavada. Pozri olej a dolievaj po hornu rysku.
No a ako sme zistili v poslednej dobe, vyskusaj si rucnu brzdu. Zatial som si nevsimol, zeby nieco hnilo, ani vyfuk a to jazdim niekedy az "solne jazera".
Klimu vyskusaj v odhmlievacom mode, musi chladit a susit (1 lave tlacitko). Jo a ostrekovac predneho skla stoji za houby, uz z vyroby. To neries.
Asi vsetko.
Hlavne si to vyskusaj, zajazdi. To je verzia este s Euro4, takze slusny zatah v celom spektre. Kolisanie otacok na volnobehu pri vyradeni NIE je vada.
Je to bezny jav - teda 1-3 kmity, potom uz musi stat. Studeny toci v zime nejake sekundy aj 2000, tiez nie je zavada. Pozri olej a dolievaj po hornu rysku.
No a ako sme zistili v poslednej dobe, vyskusaj si rucnu brzdu. Zatial som si nevsimol, zeby nieco hnilo, ani vyfuk a to jazdim niekedy az "solne jazera".
Klimu vyskusaj v odhmlievacom mode, musi chladit a susit (1 lave tlacitko). Jo a ostrekovac predneho skla stoji za houby, uz z vyroby. To neries.
Asi vsetko.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
common: to jsem ani nezaregistroval, ze by nekomu odesel valvematic. to bylo tady na foru? odkaz nemas?
RAV4 HSD FWD
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ak si dobre pamatam, tak nie je to clen fora, ale nejaky jeho znamy to kupil. Mozno sa ozve ten clovek.
U T27 mi rozdíl mezi benzínovými 1,8 a 2,0 přijde velmi malý (jak podle tabulek výkonu, tak dle jízdy). Na závody to s Avensisem nikdy nebude. 1,8 má nižší spotřebu třeba i o litr, 2,0 je dle mě citlivější na práci s plynovým pedálem. U T25 byl ten rozdíl v dynamice mnohem výraznější, sám jsem se rozhodl pro dvoulitr.
Pokud bych se měl rozhodovat u T27, doporučil bych tu 1,8, která bude o něco míň žravá s téměř shodnou dynamikou.
Pokud bych se měl rozhodovat u T27, doporučil bych tu 1,8, která bude o něco míň žravá s téměř shodnou dynamikou.
AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
Kolega má 1,8 benzínovú, žrala mu olej, pri nejakých 160000 už nedržala tlaky, tuším voľačo trebalo pretesňovať alebo meniť, už neviem. Ale to je starší ročník 2006, vraj to pri tých motoroch bol pomerne častý jav.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Kocur nezavaaadzaj. Absolutne mimo. To bola minula 1,8 a robila to aj 1,6. Keby si cital toto forum tak vies a nepises zbytocnosti.
OK, ako povieš. Ak to ročníky 2009+ nerobia super. Ja len spomínam konkrétnu skúsenosť ale so starším motorom. To či má rovnakú konštrukciu ako novšie motory netuším a ani to netvrdím.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
-
- Věčnej rejpal
Borci v klidu, Kocur to když tak v klidu pohledá....Je to jediná zrada určitých ročníku benzínové motorizace. No ono to tady najít, když je to tady jak poseté dieslovými problémy
Akorát na co si dát pozor u těchto benzínů - nesplést se na čerpací stanici nenalít do nádrže naftu 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006