vstřik d-cat, prosím o názor

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
RIP
Řidič

Re: vstřik d-cat, prosím o názor

Příspěvek od RIP »

Demon píše: ...Pokud chce někdo v Evropě koupit pravého Japonce, tak musíš koupit asi jedině Subaru, možná Mitsubishi...
Diesel v Hondě Civic nebo C-RV o obsahu 1,6 l - 88 kW je vyroben v Japonsku a pro mne je výrazně atraktivnější, než diesel o stejném obsahu od BMW v Toyotě - předpoklad, že se to nerozsype hned po záruce. Ale pravdou je, že zatím co jsem měl možnost se svést jak v Civicu, tak v CRV s tímto motorem, tak v Toyotě Verso zatím nikoliv, takže nemohu srovnávat. V Civicu s tímto motorem svižné svezení, v C-RV už je to o takové klidnější jízdě. Civic kombík, myslím, že tomu říkají Tourer bych s tímto motorem bral i třeba proto, jak mají vyřešenu možnost zvednout sedáky u zadních sedadel a prostor, jaký zde vznikne - prostě paráda, která by se mi občas moc hodila. Bohužel pro mne ale je to auto je dost nízké a ne moc pohodlně se do něj nastupuje, což s mými bolavými zády může být občas problém. Zato jízdní vlastnosti se mi zdály dost dobrý. Ale najel jsem v tom pouze 147 km po okreskách, takže asi tak. A ty jejich benzínové motory neznám vůbec, ale předchází je dobrá, ba přímo ta nejlepší pověst.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Demon píše:Hlavní problém vidím v tom, že Toyota Europe není Japonec.
Pokud chce někdo v Evropě koupit pravého Japonce, tak musíš koupit asi jedině Subaru, možná Mitsubishi.

Třeba Avensis je prakticky 100% evropské auto. I když je na dílu napsána japonská značka, pochází z evropské filiálky ... Plus celé auto vyvinuto v Evropě, montováno v Evropě ...
Ano az na malu drobnost. Pokial viem, tak na benzinove motory montovane vo Swindone sa odliatky vozia z JPN. Zvysok je BOSCH alebo ak chces Made by PRC.
Nie je to 100% informacia.

Realny japonec je urcite Lexus a Mazda. Mazda ovsem hnije rychlejsie ako FIAT Tipo. Celopozink nerobia.
Subaru je uz len chudobna dcera Toyoty. Sam som videl nahnity vyfuk (inak neposkodeny) a cerveny povlak spodku Subaru Forester 2.0 Boxer 2011 s 9 tkm. Bol to rociak.

Let's get rocked:
http://androidportal.zoznam.sk/2015/02/koniec-kurvitok/

RIP
Neviem ako tieto nove Hondy, lebo 2,2 CDTi bola bomba (skoro nesmrtelna, okrem vstrekov pri nasej nafte), ale 2,2 DTEC je uz nieco uplne ine a za novy DPF chceli 5000 Euro. Nie je to preklep.
Ja som sa vozil na Civicu 1,8 a vadil mi hlavne digi tacho (v noci katastrofa) a horsi charakter motora az do stredneho pasma (v priamom porovonani s Valve).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

CommonUser píše:....a za novy DPF chceli 5000 Euro. Nie je to preklep.
Ja som sa vozil na Civicu 1,8 a vadil mi hlavne digi tacho (v noci katastrofa) a horsi charakter motora az do stredneho pasma (v priamom porovonani s Valve).
Ano, o cenách za DPF do některých modelů Hondy vím, nepamatuji si již, o jaké se jednalo modely ale ty ceny byly doslova likvidační - 170 tis., nebo také 120 tis. Kč. Údajně ty doby jsou již dávno pryč, i když stále Honda pokud se týká částicových filtrů patří k těm dražším. V minulosti jsem se totiž o Hondu jednu dobu zajímal a právě cena za DPF byla jedna z věcí, která mne naprosto odradily. Nyní u té naftové jednašestky - 88 kW pro Civic to vychází něco kolem 35 tis. Kč, ale byl jsem ujišťován, že s tímto motorem a část. filtrem žádné problémy nejsou, nehrozí, prostě, že je to držák. Jó, když ptáčka lapají...... :) Stejně je to jedno, protože moje záda by se s Civikem příliš nekamarádila. V noci jsem s tím nejel a o benzínech Hondy je notoricky známé, že se musí hodně "točit". Údajně věc zvyku, na spotřebu a spolehlivost to prý ale nemá žádný zásadní vliv. Ono je to totiž všechno o prefencích a zvyku..... Občas, ale velmi zřídka, když se dostanu do benzínové Hondy mého známého, vždycky je mi toho motoru, jak s ním zachází tak trochu líto a vždy za to sklízím posměch. :oops: Ale daleko více je mi líto jistého dieslu, který si pořídil soused poté, co více jak 30 let jezdil s benzíny. Chudák motor. :cry: Ale už jsem to tu psal. Starého psa novým kouskům nenaučíš (většinou)...
Dani.Jack
Člen Týmu

Příspěvek od Dani.Jack »

RIP píše:
CommonUser píše:....a za novy DPF chceli 5000 Euro. Nie je to preklep.
Ano, o cenách za DPF do některých modelů Hondy vím, nepamatuji si již, o jaké se jednalo modely ale ty ceny byly doslova likvidační - 170 tis., nebo také 120 tis. Kč. Údajně ty doby jsou již dávno pryč, i když stále Honda pokud se týká částicových filtrů patří k těm dražším. V minulosti jsem se totiž o Hondu jednu dobu zajímal a právě cena za DPF byla jedna z věcí, která mne naprosto odradily. Nyní u té naftové jednašestky - 88 kW pro Civic to vychází něco kolem 35 tis. Kč, ale byl jsem ujišťován, že s tímto motorem a část. filtrem žádné problémy nejsou, nehrozí, prostě, že je to držák. Jó, když ptáčka lapají...... :) Stejně je to jedno, protože moje záda by se s Civikem příliš nekamarádila. V noci jsem s tím nejel a o benzínech Hondy je notoricky známé, že se musí hodně "točit". Údajně věc zvyku, na spotřebu a spolehlivost to prý ale nemá žádný zásadní vliv. Ono je to totiž všechno o prefencích a zvyku..... Občas, ale velmi zřídka, když se dostanu do benzínové Hondy mého známého, vždycky je mi toho motoru, jak s ním zachází tak trochu líto a vždy za to sklízím posměch. :oops: Ale daleko více je mi líto jistého dieslu, který si pořídil soused poté, co více jak 30 let jezdil s benzíny. Chudák motor. :cry: Ale už jsem to tu psal. Starého psa novým kouskům nenaučíš (většinou)...
Nezapomínejte ale, že Civic je o třídu nižší auto než Avensis :-) a s tím souvisí hmotnost a další věci... Zrovna benzínový Civic v redakčním testu vyšel jako línější auto a doporučení bylo 1.6 nafta... Ona benzínová auta mnohem víc trpí na zatížení než naftová. A se zatížením se rychleji zvedá spotřeba, klesá dynamika a mnohem častěji je třeba řadit.
T25 Avensis Liftback, D-Cat
Carina 2.0 16v
LandRover Defender
CommonUser
Věčnej rejpal

Dani.Jack píše:Nezapomínejte ale, že Civic je o třídu nižší auto než Avensis :-) a s tím souvisí hmotnost a další věci...
Dnes sa tie triedy tak prelinaju, ze na to mozes kaslat. Vezmi si hybrid, ktory za celu historiu v Avensise nikdy nebol alebo Corolla mala silnejsie motory (az 230 PS) !
Tak v com ta Toyota propaguje Avensis ako strednu triedu ? Ta biedna dualna klima to rozdeluje ?
Ked ti auto vyhovuje, tak kasli na triedy.
Dani.Jack píše:Zrovna benzínový Civic v redakčním testu vyšel jako línější auto a doporučení bylo 1.6 nafta...
To bol redakcny test casopisu "Udelej se sam" alebo "Zena v pralese". Sorry, trochu som ta podpichol. Posli odkaz.
Komunikoval som s Hondistom, ktory tvrdi, ze posledny 1,8 VTEC Euro 5 je aj ciastocne mechanicky iny ako verzia minula Euro 4.
Uz to nie je len dvojite nastavenie ale skor pasmove nastavovanie ventilov - nieco skoro ako valvematic. Neviem posudit, jazdil som len minule generacie (a potom 2.0).
Dani.Jack píše: Ona benzínová auta mnohem víc trpí na zatížení než naftová. A se zatížením se rychleji zvedá spotřeba, klesá dynamika a mnohem častěji je třeba řadit.
Zalezi ako sa na to pozeras. Ty skor hovoris, ze trpi sofer. Nafta je skor stavana na nizku zataz (efektivita). Ze treba radit na benzine ? No ano, pretoze uz 4ka ti da skoro TOP speed, tak co cakas na 6ke (skoro rychlobezke) ??? Daj nafte podobne prevody a uvidime ...
Ja na valve az tak tu zataz vykonovo necitim, ale ja nezmyselne nepodtacam. Treba sa previezt, potom robit zavery. Mne napr. 2,2 D4D 100kw vo Verse maximalne nesadol. Kopance v uzskom pasme a uplne hluche odozvy mimo toto pasmo. Aj blbe 1,9 TDI malo tu regulaciu lepsie doladenu.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Máš recht tdi umí pěkně zabrat od spodu a nemá takový turboefekt, ale pokud nejezdíš jak důchodce a po přeřezení ti otáčky nespadnou pod 1700, tak tam žádnou díru nenajdeš. Aspoň u mě to už pěkně tahá a do čtyř tisís to pořád rve.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

dacapo píše:Máš recht tdi umí pěkně zabrat od spodu a nemá takový turboefekt, ale pokud nejezdíš jak důchodce a po přeřezení ti otáčky nespadnou pod 1700, tak tam žádnou díru nenajdeš. Aspoň u mě to už pěkně tahá a do čtyř tisís to pořád rve.
Souhlas.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Dani.Jack
Člen Týmu

Příspěvek od Dani.Jack »

CommonUser píše:
Dani.Jack píše:Nezapomínejte ale, že Civic je o třídu nižší auto než Avensis :-) a s tím souvisí hmotnost a další věci...
Dnes sa tie triedy tak prelinaju, ze na to mozes kaslat. Vezmi si hybrid, ktory za celu historiu v Avensise nikdy nebol alebo Corolla mala silnejsie motory (az 230 PS) !
Tak v com ta Toyota propaguje Avensis ako strednu triedu ? Ta biedna dualna klima to rozdeluje ?
Ked ti auto vyhovuje, tak kasli na triedy.
Dani.Jack píše:Zrovna benzínový Civic v redakčním testu vyšel jako línější auto a doporučení bylo 1.6 nafta...
To bol redakcny test casopisu "Udelej se sam" alebo "Zena v pralese". Sorry, trochu som ta podpichol. Posli odkaz.
Komunikoval som s Hondistom, ktory tvrdi, ze posledny 1,8 VTEC Euro 5 je aj ciastocne mechanicky iny ako verzia minula Euro 4.
Uz to nie je len dvojite nastavenie ale skor pasmove nastavovanie ventilov - nieco skoro ako valvematic. Neviem posudit, jazdil som len minule generacie (a potom 2.0).
Dani.Jack píše: Ona benzínová auta mnohem víc trpí na zatížení než naftová. A se zatížením se rychleji zvedá spotřeba, klesá dynamika a mnohem častěji je třeba řadit.
Zalezi ako sa na to pozeras. Ty skor hovoris, ze trpi sofer. Nafta je skor stavana na nizku zataz (efektivita). Ze treba radit na benzine ? No ano, pretoze uz 4ka ti da skoro TOP speed, tak co cakas na 6ke (skoro rychlobezke) ??? Daj nafte podobne prevody a uvidime ...
Ja na valve az tak tu zataz vykonovo necitim, ale ja nezmyselne nepodtacam. Treba sa previezt, potom robit zavery. Mne napr. 2,2 D4D 100kw vo Verse maximalne nesadol. Kopance v uzskom pasme a uplne hluche odozvy mimo toto pasmo. Aj blbe 1,9 TDI malo tu regulaciu lepsie doladenu.
Máš pravdu, na třídy se můžeš vykašlat, ale Avensis je prostě o 20 cm větší a také rozbor. A s tím souvisí plno věcí včetně velikosti prostoru, hmotnosti a nebo třeba stability v přímém směru a háklivosti na boční vítr. ... Zrovna testovaná Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC s tím měla trochu problém (AUTO 7, č.3, 9.únor), velký kufr, dlouhý převis, jednoduchá vlečná zadní naprava a z toho nestabilita ve vyšší rychlosti. A také líný motor při zatížení, hodnocení redakce. Ale já si myslím, že Honda nemá dělat kombiky a diesel do ní nepatří. ... nemohu ale posoudit, v Honda dieslu jsem nikdy nejel... Já denně přesedám mezi dieselem a benzínem a prostě s každým se jezdí jinak. Ale je fakt, že na dálku si vezmu diesel a když si chci zařádit vezmu benzín... Třeba taková Impreza WRX STI mě nadchla, ale zase A6 Allroad mě neoslovil a Q7 už vůbec ne. A přitom Impreza se na dálku nehodí a v A6 je to pohoda.
Carina 2.0 16v
LandRover Defender
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ja som v honde isiel aj v benzine aj v nafte (2.2) a parada obidve. Motory oni vedia. Ale cena auta + autorizovany servis je extremne drahy.
CommonUser
Věčnej rejpal

Treba si pockat na realne skusenosti. Pocul si uz o preskocenych rozvodoch, padnutych ventiloch, ohnutych ojniciach ci o nejakych drahych zabavkach na VTECoch ?
Ja teda nie. 2,2 CDTi sice tiez nebol zly po stranke spolahlivosti, ale klasicke naftove orgie ho tiez uplne neobisli. Vstreky len vymenit aj to s problemami (zostavali zapecene), aj turbo a sice nemal DPF, ale zasa praskajuce zvody. 2,2 DTEC pridal extra-depresivne drahy DPF (umiestnenie) a este nachylnejsie piezovstreky (kratsi km priebeh). Neviem si predstavit tieto hlinikace s 500 tkm bez generalky. Ovsem jazda s 2,2 je skutocne vyborna. Neviem ci v danej dobe bol lepsi naftak v tej triede.
Teraz uvidime co 1,6.
(http://auto.pravda.sk/testy/clanok/2757 ... -hybridom/)
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Test spíše pro zajímavost, ale svou vypovídací schopnost to má, když už se tu probírá ten Civic s dieslovou jednašestkou. Svezl jsem se a líbilo se mi to. Diskuze pod testy příliš nečtu, protože se často setkám jako v případě tohoto auta s tím, že někdo doslova opíše třeba anglický What Car?, kde to pro tuto Hondu moc nedopadlo a vydává to za vlastní zkušenost. Jenom na okraj, Octavia kombi zde byla hodnocena lépe než Civic Tourer s tímto motorem a autem roku byla vyhlášena nyní Fabia. :shock: Ale co chcete, škodovky tam jsou něco jako v Indii posvátná kráva. :lol:
http://www.autotv.sk/honda/porovnanie-d ... a-citroen/...
CommonUser
Věčnej rejpal

RIPe na test sa vykasli ! Lepsie je zajazdit ako citat. Dolezite su vsak tie technicke(materialove) data, tie len tak v katalogu nenajdes.
Dani.Jack
Člen Týmu

Příspěvek od Dani.Jack »

dacapo píše:
Dani.Jack píše:
dacapo píše:Tec 2000 tě vyjde zhruba co diagnostika vstřiků a jestli je vstřik přidřený, nebo propouští, tak ti nepomůže nic. Na chvilku možná, ale žádná vodička do čehokoliv závadu neodstraní. Jestli máš zvuk jak šicí stroj, tak myslím, že ti vstřik odchází.
Na test a nastavení zajedu, jen doufám, že půjdou ven. Hlavně abych už věděl co tomu je :-)
Korekci ti změří na autě, vstřiky ven nemusí, ale je lepší to tam dovést a nechat stát, ať je motor studený. Je to přesnější.
Tak jsem zajel na test, vstřik 2 má -2,6 g a 3. +3,4 g ... limit je +-2 gramy :-( .... Tak paráda, čeká mě 2x14 tis. ... To už asi Tec2000 nezvládne. ... Posraná česká nafta :-(
Carina 2.0 16v
LandRover Defender
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Dani.Jack píše: ..Tak jsem zajel na test, vstřik 2 má -2,6 g a 3. +3,4 g ... limit je +-2 gramy :-( .... Tak paráda, čeká mě 2x14 tis. ..
Nepíšeš, kam jsi zajel, zda do servisu Toyoty, nebo nějakého dieselservisu. Pokud to byla Toyota, zkus se ještě zeptat v některém dieselservisu. Já sice osobně zkušenost nemám, ale dle zkušeností mých známých dovedou nabídnout nové vstřikovače levněji. Teď nemluvím o nějaké repasi. Za zeptání přece nic nedáš. A dej případně prosím vědět, jak jsi dopadnul... Potkat to může každého z nás :evil: , co jezdíme s těmi správnými motory..... To zase bude řečí a popsaného "digitálního papíru"....
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 6&start=15
Jord
Člen Týmu

Příspěvek od Jord »

Nevím, ten druhý bych ještě nechal, není to úplně nad limit, mě zase říkali, že je to +3-3. Kdyby to bylo kolem 4,5ti tak je to jiná..jinak brali jsme z toyoty na protíúčet za ten starý, na 110kw, za necelých 7500..
Myšák 2.2 D4D 110kw
----
Jordanidis.cz - Profesionální webové stránky na míru
Odpovědět

Zpět na „Avensis“