Kour z vyfuku

vše ohledně modelové řady Avensis
cmelda
Člen Týmu

Kour z vyfuku

Příspěvek od cmelda »

Zdravim jsem tu novy a chtel bych se zeptat..vzdy po ujeti cca 6km mi zacne nesnesitelne kourit vyfuk..opakuje se to kazdy den po ujeti stejne vzdalenosti +- 1km..sedy kour..nekdy mi prijde ze i do modra..je to na servis, diagnostiku?nekde jsem tu cetl ze to zpusobuje filtr pevnych castic ktery v aute mam.po zahrati motoru uz to nekouri.. mam avensis z roku 2007 d-cat silnejsi verzi 130kw..jezdim spis ted ve meste coz asi nebude idealni..najeto 190 000km..diky za rady..v lete se to nedelo aspon jsem si toho nikdy nejak nevsiml..j
dacapo
Řidič

Re: Kour z vyfuku

Příspěvek od dacapo »

Dělá to filtr. V zimě víc protože to člověk víc šetří. Jako první zkus profouknout hadičky od filtru. Jsou na mezistěně motoru hned vedle vinka vlevo. Jen je sundej nahni se k nim a foukni. Musí být průchozí jinak to pořád hlásí, že je filtr ucpaný. Na té mezistěně za motorem nic jiného není, jen ty dve hadičky. Měl jsem jednu ucpanou a taky mi to kouřilo často, tak jsem to foukl kompresorem.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Jak koukam tak koukam ale vubec me nenapada jaky hadicky..je jich tam krapet vic vselijakych hadicek a trubicek..fakt nevim..foto by nebylo na skodu..abych nahodou neodpojil a nefoukl taky kompresorem nekam kam bych nemel..jinak na palubovce zadny kontrolky nesviti..
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Tak já mám na té mezistěně jen tu kostku a do ní dvě hadičky s dpf, tam nic víc není. Nekoukej do motoru, ale za motor. Nebo se nahni k dpf a podívej se na něho z leva a tam uvidíš jak jde z dpf trubka a ta přechází do hadičky a vede nahoru do té kostky. Jsou tam dvě. Já tam nic víc nemám.
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Byl jsem v toyote, rekl jsem co a jak a jsem objednanej na diagnostiku a prehrat software..Uz v minulosti jsem mel problem s EGR ventilem..Pan v toy rikal ze to mozna bude ten problem, jestli neni pridrenej..ale to ze by byla ta nejhorsi vec..jinak ze to muze byt prave tim softwarem, protoze jestli se to driv cistilo se zaplou baterkou a neprehral se software tam to muze spatne fungovat.baterka by mela byt odpojena.s filtrem pev. cast. by nemelo co delat..tak uvidime..pak napisu co a jak..treba to bude uplne neco jinyho
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

No zajímavé, ale ne nemožné. Egr jde taky snadno vyčistit, ale to je jedno. Výsledek a co dělali pak napiš, bude to jistě zajímat víc lidí. Držím palce.
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Cistenej prave byl..to vim jiste..ale zalezi pry jestli pracuje jak ma..dam vedet
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

jj, dej vědět, taky mě to zajímá proč ti to tak kouří i když mi dneska dvakrát po sobě. :blush:
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Tak bylo to nejspis tim egr ventilem..diagnostika nic nenasla..byl prej nedovrenej nebo tak neco..jeste se procistil a nahral se novej software..dnes jsem to projizdel a ani oblacek..tak doufam ze se to uz neobjevi..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pokud máš auto z bazaru,doporučuji využít záruku a auto vrať,jinak začni šetřit,čekají tě investice v řádech desítek až stovky tisíc v podobě filtru pevných částic,vstřiků atd
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

cmelda píše:Tak bylo to nejspis tim egr ventilem..diagnostika nic nenasla..byl prej nedovrenej nebo tak neco..jeste se procistil a nahral se novej software..dnes jsem to projizdel a ani oblacek..tak doufam ze se to uz neobjevi..
Dost lidí tu přehrává soft, ale mě by zajímalo co to změní na fungování nebo jaký vliv to má že kouřilo a po přehrání nekouří. Neptal jsi se na to náhodou?
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Auto jsem kupoval od soukrome osoby..mam ho rok a pul a nic krom toho koure jsem neresil..jednou mi jeden garaznik cestil egr a asi bez odpojene baterky..v toy mi rikal ze je to jako by ho ani necistil..ze prave musi byt odpojena baterka..a mozna ze nebyl dovrenej prave tim nebo tak neco..a ten soft ze kdyz nahraje novej tak by mel egr zase bezet normalne..moc jsem tomu nerozumel..priznam se nejsem odbornik..tak snad to nekomu pomuze a auto bude v cajku bez dymovnic..rikal ze po nahrati bude filtr casteji regenerovat, takze obcas nejakej ten certej oblacek vypusti, ale zadny nadmerny koureni, to uz by nemelo.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

No baterku jsem taky neodpojoval. Tak až další čištění.
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

Rikal ze je to dost dulezity..pac kdyz je egr zacpanej tak je ridici jednota v nejake chybe..a kdyz neodpojis baterku a jen vycistis tak egr bude pracovat porad s tou chybou a to je jako by jsi to ani necistil.zustane privrenej ale mel by byt zavrenej nebo otevrenej, ted nevim presne jak to rikal.mozna jestli ti to huli by nebylo naskodu zajit taky do toyoty..nebylo to extra nakladny a aspon ti poresej odbornici a reknou co a jak..dymovnice z vyfuku nema nic spolecnyho s regeneci filtrem pevnych castic jak si tady nekteri mysli..teda podle toho co mi pan rikal..jasne ze obcas neco vyjde, ale ne "BAZALY"
cmelda
Člen Týmu

Příspěvek od cmelda »

nevim jestli je to dulezity pro nekoho, ale je lepsi tomu trosec davat a nejezdit porad na spotrebu..tim se to prave nejvic vsechno zasira jak mas 1800ot. a min..tim nemyslim tocit studenej motor max.. aspon si clovek uzije ten vykon..s autem jsem spokojenej a nechtel bych ho davat pryc
Odpovědět

Zpět na „Avensis“