Čau páni kluci, včera s autem při rychlosti 150+ se mi rozsvítila kontrolka oranžového trojúhelníku s vykřičníkem a PC napsal oil maintenance required,takže po 23km co byla benzínová stanice jsem zastavil a kouknul na olej, bylo to přesně na spodní hranici měrky, dolil jsem 1.6 litru oleje co jsem měl u sebe. Motor jsem nastartoval a ikonka nezhasla resp asi na dvě vteřiny. Tak sem se vydal na cestu domů. Dnes jsem nastartoval a poslouchal jestli není slyšet kovový zvuk, je slyšet naftové klepání ale v pozadí trošku ale fakt jemně rusici zvuk , nevím jestli to může být třeba řemen atd... Pod autem na stání se mi za 4 měsíce neudělala jediná kapka.
Auto má 3500 km do výměny oleje a naposledy výměna oleje před rokem a 14.dny. Nemá někdo radu jestli se jen musí vymazat chyba... PS na fóru jsem hledal a téma neviděl...
2.0 93kw,2006 po FL, olej
2.0 93kw,2006 po FL, olej
Toyota Avensis 2.0 D-4D - 93kw 10/2006
Mám poptávku, hledám Yaris, Celica
Re: 2.0 93kw,2006 po FL, olej
Po přečtení UK fóra, jsem našel vysvětlení na upozornění výměny oleje, které nebylo posledně změněno. Pokud má někdo podobný problém lze vyřešit bez diagnostiky a hned za volantem. Ve vypnutém autě zmáčknout tlačítko na levé straně budíku a držet, poté dát klíč do polohy I. místo ujetých km se objeví 5.čárek které mizí, čili počkat až zmizí a hláška z displeje vpravo zmizí. Hotovo
Nicméně na diagnostiku chci pač se ten olej musel někam podít, nebo to je normální?
Nicméně na diagnostiku chci pač se ten olej musel někam podít, nebo to je normální?
S velkou pravděpodobnosti do výfuku. Skrz co všechno nebo jen valcema... Toť otázka. Ale motor bude možná úplně mrkev.
Back in Czech.
A nevšiml bych si aspoň změny ve výkonu motoru, nebo hluku kdyby byl motor "mrkev"? Auto jede pěkně, potichu... No uvidíme co dia