ravku nebo ne

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
navi
Člen Týmu

ravku nebo ne

Příspěvek od navi »

Hhoj jsem tu novej a potřebuju radu
moje pravo tu bejt je takove že mám rav 4 2.0 d4d 85 kw momentálně najeto 210 tis
zakoupena zhruba 6 let naspatek s najezdem 67 tis. auto dostávalo neustále zabrat a moc se
nešetřilo např cesta na dovolenou celkem 1200 km a neustale 150 kmh motor má 3500 otáček
plnej kufr ve 4 . nebo praha brno neustale 170 .auto skakalo po ukrajinských horách jezdilo přes řeky
motor se nehřál ani nechladil(turbo) jen sednout a hnet se mu šláplo na krk .Jsem mechanik a nejsem idiot takže vím že se to nemá .ale taknějak se na to sralo a celá rdina domr.avala ravku.

každej po přečtení těchto slov řekne to je ale čur..
proč to sem píše ?

já vám řeknu proč za celou dobu se do motoru neinvestovalo ani euro krom rozvodu
motor nežere ani gram oleje tahne jako novej a z vejfuku vychází zdravej kouř žádne saze .
v 96 tis se udělala spojka. A H O T O V O podvozek je org nic nemlátí nic netluče vše je v pořádku
žiju v de kde je mnohem složitější udělat TUV (STK) a ravka procházi s podvozkem kterej má najeto 210 tis jak je to možné .Za 6 let co mame ravku jsme jezdili i s
passat 1.9 tdi 96 kw 2001
bmw 520d 130 kw 2007
bmw x3 3.0 d 160 kw 2006
bmw 530 d 142 kw 2003
mercedes clk 270 cdi 125 kw 2006
mercedes e 320 cdi 150 kw 2004

vše super auta e 320 cdi mam do dnes ale kam se serou na ravku u každeho z těchto aut se muselo něco dělat a to se s nima jezdilo opatrně ohřát motor turbo ,schladit opatrně obrubník opatrně kanál a stejnak se u každeho dělalo nečó na podvozku motoru atd

ravka je prostě pravej voják kterej bojoval a bojuje dal jsem v šoku z toho jak je tento malej tank
spolehlivý .v roce 2012 jsem s ní byl v Krymu cesta přes celou Ukrajinu. hrozná cesta nafta tak nahovno že ucpala PAL. filtr auto jede jede a pak přestane tahnout jede jako na pul plynu .Byla noc do hotelu 300 km a auto skoro nejede zajel jsem natankovat a natankoval jsem 30 l nafty a 8 l benzinu :bigups: benzin to prohnal a auto jelo normálě po 200 km se zase ucpal tak jsem to opakoval a dojel jsem bez problému druhej den jsem necham vyměnit filtr a auto naprosto v poho
takže pokud se mě dnes někdo zeptá jake je nejspolehlivější auto tak řeknu rav 4 2.0 d.
každej se pak zeptá a proč jezdíš s mercedesem :roll: protože mercedes je mnohem pohodlnější podud jedete někam dál. ravka nemá 6 a pokud jedete 150 tak 3500 otáček je dost .

nedavno jsem si řekl že potřebuju nove auto bude to SUV plánoval jsem zase x3 3.0 d m pacet
ale zjistil jsem že na něj mám málo peněz . Na novej povoz mám zhruba 13 tis euro za ktere dostanu x3 s najezdem kolem 200 tis :cry: ale koukal jsem že s timto rozpočtem je na trhu
hoooooooodně rav 4 s najezdem kolem 60 tis coš je super a hlavně je tam 6ka takže 160 v poh

ale hlavní otazka zní jakej motoj brát 130 nebo 100 kw jakej rok naco dát bacha jak dlouho žije spojka atd . je jasne že to nebude takovej držák jak stara ravka ale snad tam něco zustalo ze spolehlivosti . předem moc děkuju za dpovědi :bigups:

ps naše stará ravka zustane v rodině dokud jí neumře motor nebo jí nesežere rez takže navěky
jsem moc rád že jsem se tehdy rozhodl pro ravku. Dnes s ní jezdím jen občas do města nebo do
lesa a pokaždé se jí omlouvám za to jak jsem se k ní choval . Mějte své auta radí i ony mají

DUŠI
aczasa
Věčnej rejpal

Re: ravku nebo ne

Příspěvek od aczasa »

100kW? To má která verze?
Back in Czech.
rav2007
Člen Týmu

Příspěvek od rav2007 »

Ahoj, 100 kw má motor 2,2 D4D, 130 kw má motor 2,2 D- Cat. Já mám ravku od 3/2013,
vybral jsem si D4D 100 kw, měla najeto 52 tkm r.v 2007.Taky jsem četl recenze a vybíral a rozhodoval
se který motor. Zkusím napsat hlavní rozdíly , výhody a nevýhody obou motorů budu psát o modelovém
roce 2007 , v ČR emisní norma Euro 4, tak jak jsem je zjistil :

D4D 100 Kw -nižší spotřeba 6-6,5 max 7 l
- nemá DPF ( filtr pevných částic ) což je výhoda , nemůže se ucpat

D-Cat 130 kw - spotřeba -údajně se nedá dostat pod 8 l/100 , spíše 8,5- 9 l
má DPF ( filtr pevných částic )
D-Cat má údajně jeden vstřikovač navíc někde ve výfukovém potrubí , řídící jednotka
vstříkne naftu do výfukových zplodin a tím ( pro mne paradoxně ) sníží množství oxidu
dusíku ve zplodinách . Všichni, kdo budou číst toto mé amatérské vysvětlení ať ho berou
prosím s rezervou. Asi před 18 měsíci jsem to někde četl na stránkách české Toyoty.
Ten vstřikovač navíc je důvodem o cca 1,5-2 litry vyšší spotřeby u tohoto motoru.
Toyota měla údajně na tento motor hodně stížností na výšku spotřeby nafty. Konstrukce
je asi stejná jako u toho slabšího motoru.

Takže se rozhodni podle toho, zda ti výkon 100 Kw bude/ nebude stačit a zda řešíš/neřešíš
výšku spotřeby nafty. Podle mého názoru ti slabší motor bude stačit, doteď ti stačilo 85 kw,
budeš mít navíc 6 převodový stupeň. Maximální rychlost u slabší verze uvádí výrobce 180 km,
u silnější nevím. Spojka nevím jak dlouho vydrží , já ji ještě neměnil, teď mám najeto cca 69 tkm.
Odhaduji však , že může někomu vydržet 100 tkm , jinému 200 t km podle toho jak jezdí, zda v terénu,
zda tahá vlek a pod. Ještě k té mojí spotřebě.PC mi ukazuje průměr ( za 17 tkm ) 6 ,0 l/100.
Odhaduji, že realita bude o cca 0,2 l vyšší. Je pravdou, že mě baví jezdit "na spotřebu" ,
na dálnici 6-ka, 2100 otáček , tempomat , cca 120 km/hod.
K závadám- hned po koupi jsem musel nechat vyměnit vodní pumpu, jelikož tekla. Jinak bez závad, až
v poslední době mi stříká chladící kapalina přepadovou trubičkou pod víčkem nádobky- viz můj
příspěvek o dvě místa níže pod tím tvým " prasklé těsnění pod hlavou ? ". Příští týden jedu do Toyoty
na chem rozbor ch kapaliny , zda obsahuje / neosahuje výfukové zplodiny. Doufám , že se nakonec
ukáže , že jsou to pouze dozvuky nedostatečného odvzdušnění systému po výměně vodní pumpy.
Před koupí jsem se taky ptal známých- konkrétně 3 lidí. Jeden má nejeto 205 tkm, kupoval před
4 lety při 100 tkm- naprosto bez závad ( jen žárovky ). Máme ji i u nás ve firmě , dle sdělení našeho
dopraváka je to nejlepší osobní / SUV auto z hlediska nákladů - oprav jaké kdy bylo ve firmě- najeto cca 110 tm .
Druhý známí má taky ravku teď mu při 200 tkm měnili brzdové kotouče.
Tolik mé krátké zkušenosti s T RAV 4 2,2 D4D 100 kv
navi
Člen Týmu

Příspěvek od navi »

Podle mého názoru ti slabší motor bude stačit, doteď ti stačilo 85 kw

nestačí doteď jsem jezdil s autama ktere jsou napsane nahoře

ja za rok najezdím zhruba 45 tis tekže kupuju povoz s najezdek kolem 100 tis a za 2 roky to jde z baraku a vyhradně něco s čím mužeš jet 190 přece jen autobahn

ravka neni hlavni auto doma je takove nahradí povoz puvodně se brala jako auto na zimu

protože bmw a sníh :cry: ravka stojí ve dvoře a pokud jí někdo potřebuje tak sedne a jede

třeba na ukrajinu jsem jel s ravkou a bylo to utrpení auto řve skače ale jezdil jsem tam po horách a auto k nezaplacení

jak jsem nahoře napsal tak mam 320 cdi s tim jedete neustale 190 a ticho a pohodlí
ale chce to nějake suv ktere trochu pojede a něco vyjede s autem bude jezdit žena
a i ona jezdi kolem 160

momentalně má fabii 1.9 tdi 2007 85 tis najeto ale prej je mala tak hledam suv .
žena najede za rok tak 15 tis takže poku najdu ravku s najezdem kolem 70 tis tak auto snad vydrží 5 let

a pokud 100 kw tak s chipem protože pokud pojedem třeba zase na ukrajinu tak jedine s ravkou
a ja cestuju 160-200 ..

jak je na tom ten pohon stara ravka je stala 4x4
i v terenu v poho
jezdil jsem v terenu s tiguanem tomu se přehřál haldex a nejelo se . s ravkou žádnej problem
jek je na tom nová ravka ?
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Pozri si tesy : RAV 4
www.euroncap.com OK
www.iihs.org Prepadak!
Bral by som urcite Mazdu: CX5 !!!
/Po auto - salone PARIZ/
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Ja by som isiel do forestera, tiez nie je bez chyby, ale z uzivatelskeho hladiska je o dost vpredu oproti ravke.
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

A nenapadlo vás už konečně koupit benzín jako mě po 20ti letech a několika SUV? Jezdím v automatu přes 8 a takový kurvítka jako nafťák to nemá. Spočítej si servisní prohlídky a náklady, levnější pořízení benzíňáku a v životě pokud si kupuješ naftu která má 100tis která je už skoro po smrti a ty chceš najet jen 80tis nemůžeš ušetřit!!!
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
navi
Člen Týmu

Příspěvek od navi »

mooooooooc se pleteš rodiče maji farmu a doma mame par tisíc l nafty
v DE pro farmaře vyjde 1 l na 90 centu
mam super rodiče a nic platin nemusím
a pokud někam jedu tak zajedu do haly natankuju a jedu

je nahovno že má ravka malou nádrž , ale to nebude problen narvu do toho prostoru v kufru pod podlahoj ještě jednu nádrž .
stejnej problem jsem měl s e 320 cdi. ale tam je 80 l nadrž zhruba 1200 km docela dost
ale stejnak jsem tam dal kulatou nadrž na 44 l a to je pak ten dojezd cca1700 km takže pokud jedu do ČR tak jedu zadarmo proto jedine DIESEL
navi
Člen Týmu

Příspěvek od navi »

a v životě pokud si kupuješ naftu která má 100tis která je už skoro po smrti a ty chceš najet jen 80tis nemůžeš ušetřit!!!

A CO JE TO ZA BLBOST NAFTA 100 TIS JE SKORO PO SMRTI :roll: :roll:
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Kdo chce opici, musí mít i na banány.
RAV4 HSD AWD 2018
navi
Člen Týmu

Příspěvek od navi »

blba odpověd

vysvětlí v životě pokud si kupuješ naftu která má 100tis která je už skoro po smrti a ty chceš najet jen 80tis nemůžeš ušetřit!!!

nebo sto placnul jen tak
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Zkušenosti... Už sem se naučil počítat...
RAV4 HSD AWD 2018
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

S najetejma dvouma mega s 22 auťákama z toho 7mi SUV už ňáký ty zkušenosti holt mám co se týká nákladů na provoz a údržbu. A tak nějak sem pochopil, že tobě se ani nedá nic vysvětlit :mrgreen:
RAV4 HSD AWD 2018
Dancul001
Člen Týmu

Příspěvek od Dancul001 »

Zdravím, potreboval by som poradiť, vážne uvažujem nad niečím 4x4, čo má nejaký ten kufor, vyššiu svetlosť a vyšší posed. Člen rav2007 píše nad motorizáciou 2,2 D4D rok 2007 100 kw, že nemá DPF filter, avšak člen matGO tieto filtre odstraňuje a upravuje. Ponúkané autá od dealerov sú cca 9.000 E rok 2007 a od 170000 km až po 250000 km. Je to na tento typ auta veľa? Momentálne jazdím na Opel Astra G 2,0 DI 60 kw, 1998 v čase mojej kúpy mal 165000 km, bohužiaľ pri výmene náboja kolies technik zistil na čidle podstatne vyšší údaj v km, teraz mám 322000 km, žiadny zásah do motora, spojka už ale asi dožíva, turbo slzí, motor už je značne počuť, asi reťaz, čapy búchajú a horšie štartuje v mrazoch. Takže rozmýšľal som KIA Sportage, Hyundai Tucson alebo RAV4 všetko 2007 / 2008. Tá RAV-ka sa mi pozdáva najviac, ale tých problémov, čo sa tu píše... a že japonci sú najlepší. No teraz vôbec neviem.
Jazdím do práce cca 6 km denne, cez víkendy chalupa cca 50 km, v zime lyžovačky po horách a v lete more alebo naše hory. Tankujem bez ohľadu na názov pumpy. Príležitostne aj od kamionistov za pol.
Vdaka
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

To co si popsal že jezdíš co se týká délky, tak na naftu už zapomeň, to by tě ten litr nafty na sto ušetřený oproti benzínu přišel sakra draho. Si tady jen přečti co maj lidi za nekonečný a stále se opakující problémy nafťáků.... Brrr.
RAV4 HSD AWD 2018
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“