Který motor zvolit
-
- Věčnej rejpal
Re: Který motor zvolit
Než vyjedu z garáže, tak rafička teploty začíná stoupat a po chvilce mám motor na provozní teplotě. Takže krátké trasy benzín vs nafta - není o čem se bavit. A jestli tady tazatel má 50 táců na případné opravy, tak ať si tu naftu koupí. Nešpekuluj a kup benzín. U toho budeš řešit když už něco přijde,tak banální opravy typu výměna žárovky atd. Neřešit kde natankuješ a potom z toho dva dny nespat jestli Ti neodejdou výstřiky a další mega drahý kurvítka. Když budeš jezdit z benzínem s lehkou nohou, tak se spotřeba nebude zase až tak lišit, jak u diesla. Spotřeba bude podobná, jak suprový motor D-cat.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
To stojíš v garáži celkem dlouho ne 

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ale zase nemůžeš srovnávat tu tvou jedna osmičku s d-cat. Pokud ano, tak by tomu odpovídala 2.0 v naftě s 85 kw a ta žere o poznání míň než ten benzín. D-cat je trochu jiný level. A jestli jedu za osum se 130kw motorem a ty taky za osum s benzínem 95 kw, tak si troufám tvrdit, že je to jak bitva Davida s Goliášem. Podle mě, kdo chce benzín koupí benzín, kdo naftu tak naftu a kdo neví, tak pak jak říkáš benzín, ten vyjde reálně levněji.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
čo sa týka výkonového porovnávania(ktoré nerieši benzín vs. nafta), tak existovalo také tzv. rally pravidlo, že objemovo sa môže porovnávať nižši oturbený objem s aspoň o 0,5l objemu vyšším neoturbeným motorom(napr. 1,5l turbo vs. 2l atmo)... Teoreticky by to mohlo platiť aj u benzín vs. nafta alebo nie, keďže iba samotný výkon ešte nemusí nič znamenať?
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

-
- Věčnej rejpal
Srovnávat to určitě nejde, každopádně pro mou potřebu 1,8 plně dostačuje. Akorát já neřeším jestli motor nepodtáčím - nevytáčím, jak se tady řešilo na jaké otáčky jet aby Ti zafungovala regenerace filtru, kde si mohu dovolit natankovat a patlat se s nějakým aditivem. Auto mám aby sloužilo mně a né já jemu !!!!!!!!! Řeším akorát jestli mám dost benzínu v nádrži, vody v ostřikovačích a správný tlak v pneumatikáchdacapo píše:Ale zase nemůžeš srovnávat tu tvou jedna osmičku s d-cat. Pokud ano, tak by tomu odpovídala 2.0 v naftě s 85 kw a ta žere o poznání míň než ten benzín. D-cat je trochu jiný level. A jestli jedu za osum se 130kw motorem a ty taky za osum s benzínem 95 kw, tak si troufám tvrdit, že je to jak bitva Davida s Goliášem. Podle mě, kdo chce benzín koupí benzín, kdo naftu tak naftu a kdo neví, tak pak jak říkáš benzín, ten vyjde reálně levněji.

-
- Věčnej rejpal
Nastartuju, otevřu posuvnou mříž, vyjedu a vrátím klíče od garáže (cca 3 - 5 minut) a rafička teploty se začne odlepovat od spoda, potom už po chvilce na provozní teplotě. Já vím, pro majitele dieslu je toto tak trochu scifihudyss píše:To stojíš v garáži celkem dlouho ne

Tak samozřejmě. Já dlouhodobě tankuju bez dph ve firmě, tak mi to dělá pět kaček rozdíl, takže já jen nafťáky. Je pravda, že mám teď špatný vstřik, ale s tím se teď musí počítat, když ty prasata tu naftu ředí vším možným. Mimochodem před dvema roky švagr odpálil motor 2.0 tdi u Seatu a dal na rozbor naftu s Benziny kterou tankoval a výsledek katastrofa. Síra, voda, petrolej a různé sračky. Dal jsem mu naftu i z firmy na porovnání a ta byla ok, ale měl smůlu, páč auto měsíc stálo než na to přišli, tak ho poslali do pryč. Ono se tady debatuje o dpf a vstřicích celkem dost, i já se zapojuju, ale výsledek je, že mi auto funguje bez problémů už rok, dpf neřeším, jezdím jako dřív a když se pálí, tak ať se pálí klidně i ve městě. Spíš se tu debatuje, než že má každý něco špatně. Víš co by mě ale zajímalo? Proč vy benzínoví nejdete do plynu, vždyť je to o polovinu levnější a pořizovací náklady směšné. Za sebe bych neváhal ani vteřinu a dával plyn.
-
- Věčnej rejpal
Píšeš, že Ti auto funguje bez problému skoro rok a o řádek níž jsi napsal, že máš špatný vstřik. A toto je celkem nelaciná oprava. A vsadím se, že když ty vstřiky pošleš na diagnostiku, tak nezůstaneš jenom u jednoho kusu. Takže to je ta alfa a omega mezi benzínem a naftou
Plyn jsem si nedal z důvodu nemožnosti parkování v našem garážovém stání, jinak bych do toho určitě šel...

Skoro 3000e pre 1azfse sa mi nezdá smiešnedacapo píše:Proč vy benzínoví nejdete do plynu, vždyť je to o polovinu levnější a pořizovací náklady směšné

AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

Já právě byl na diagnostice vstřiků, tři mají hodnoty jako skoro nové a jeden je šit. Šel jsem preventivně auto normálně jede, ale vyměnit ho musím a máš pravdu levné to není, ale já jsem na naftu a počítám s tím, že to odchází . Už to odchází i u posledních oktávek s 1,6 tdi. Celkově to spěje do záhuby. Za pár let bude všehno s turbem jak benzín, tak nafta, obsah 1.2 hovno to pojede a srát se to bude všem. Škodovka měla výborné tdi i PD nebyla taková hrůza a všichni sáhli po poruchovém common railu jen kvůli emisím a je všechno špatně. Já měl audi A6 C4 s pětiválcem 2.5 tdi 103kw v quattru. Motor co je v transporterech a ve volvech. Asi nejlepší model a motor co kdy byl na naší planetě. Ale bylo staré a ženě se nelíbylo. Nikdy si neodpustím, že jsem ho prodal. Měl přes třista a jel jak nový.
Aha, tak já měl za to, že to stojí jako to mají všichni kol 25 000kč. 3000e je mazec.vandal píše:Skoro 3000e pre 1azfse sa mi nezdá smiešnedacapo píše:Proč vy benzínoví nejdete do plynu, vždyť je to o polovinu levnější a pořizovací náklady směšné![]()
![]()
Pravdepodobne to majú za tú cenu všetci, len 1AZFSE nie 

AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

Tedy Romane, než ty vyjedeš z té garáže, pobíhajíce kolem mříží a klíčů, to já jsem již dávno venku, když mezi tím dvakrát zmáčknu knoflík od dálkového ovládání, a za těch nevímkolik minut mám ujeto (sice klidným tempem) nějaké ty kiloletry, takže se mi rafička teploty odlepí ode dna také. Zahřívá se ten diesel sice pamaleji, ale to mi nevadí. Pokud tu někdo píše o otáčkách nutných pro fungování regenerace filtru, není motor jako motor, při běžné jízdě po okreskách nebo dálnici v rámci předpisů to prostě funguje. Já třeba, pokud zvýším při probíhající regeneraci zásadním způsobem otáčky (začnu na to “šlapat”), tak se mi regenerace přeruší, nikterak mi to při tom nekouří, onehdá když jsem jel tankovat, tak se mi regenerace spustila také - tedy žádná plná nádrž a tak bych mohl pokračovat. Prostě v některých ohledech mám jiné zkušenosti. A pokud se týká třeba těch aditiv, já používám VIF. Nenastartuju, neotevřu posuvnou mříž, nevyjedu a nevrátím klíče od garáže.
Já otevřu flašku s VIFem, kanistr s naftou, mám plastovou odměrku s ouškem a zobáčkem ve tvaru jakéhosi hrníčku, naleju VIF, doleju naftu a vše naleju do plastové flašky od minerálky o objemu 0,5 l. Poněvadž paní také jezdí s dieselem, tak většinou chystám cca 8 flašek, které potom u benzínky pouze otevřu a obsah naliju do nádrže. Vše je to čisté, rychlé a bezproblémové. A vůbec, existuje i VIF do benzínu a údajně se vyplatí, především kvůli zvýšení mazivosti (nejsem agent s VIFem).
A na závěr, když jsem v roce 2006 kupoval prvního Avensise, tak jsem se projel s různými motory. Nakonec jsem vybral ten motor údajně pro důchodce (ostatně dnes už jím skutečně jsem). Nebudu uvádět důvody, ale co chci napsat. Jel jsem i s tou benzínovou jednaosmičkou a musím říci, žádné velké nadšení se nekonalo, prostě jsem čekal více, mnohem více, to při porovnání s jinými benzínovými motory tohoto obsahu (neoturbených), se kterými jsem v té době měl možnost jet. Přesto jsem o tom motoru vážně přemýšlel, to kvůli referencím, že to je údajně skutečný “držák” a “nezmar” s dobrou spotřebou. Ale zvyk je zvyk, a to nakonec rozhodlo. S diesely jezdím totiž cca 25 roků.

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
ja nez som napisal svoj prispevok tak som to presne zmeral.RIP píše: za těch nevímkolik minut mám ujeto (sice klidným tempem) nějaké ty kiloletry, takže se mi rafička teploty odlepí ode dna také.
Pri -2 sa mi "raficka teploty" z dna odlepi po 1.4km a 4 minutach jazdy. Su v tom 2 stopky a jeden semafor.
Odlepenie raficky teploty z dna znamena - v mojom aute podla citacky OBD - ze teplota chl.kvapaliny je 60st.
-
- Věčnej rejpal
Každý má to svoje, já jsem měl určitý rozpočet na auto a nemohl jsem si dovolit nějaké další případné výdaje typu turba, vstřiků, DPF atd. Obsahově 1,8 je pro mě ideální volba. Samozřejmě by to mohlo být o něco silnější ale pro mě a mnoho dalších spokojených uživatelů této motorizace plně dostačující. Když potřebuji, tak taky předjedu a při dodržování povolené rychlosti našich komunikací nepotřebuji vyšší výkon. A vybrat si o něco vyšší výkon na úkor nějaké možné případné opravy, to mně za to nestojí.....Jak už jsem psal, diesel jenom od novoty anebo Škoda Octavia I, 66 kW - nesmrtelnej motor.RIP píše:Tedy Romane, než ty vyjedeš z té garáže, pobíhajíce kolem mříží a klíčů, to já jsem již dávno venku, když mezi tím dvakrát zmáčknu knoflík od dálkového ovládání, a za těch nevímkolik minut mám ujeto (sice klidným tempem) nějaké ty kiloletry, takže se mi rafička teploty odlepí ode dna také. Zahřívá se ten diesel sice pamaleji, ale to mi nevadí. Pokud tu někdo píše o otáčkách nutných pro fungování regenerace filtru, není motor jako motor, při běžné jízdě po okreskách nebo dálnici v rámci předpisů to prostě funguje. Já třeba, pokud zvýším při probíhající regeneraci zásadním způsobem otáčky (začnu na to “šlapat”), tak se mi regenerace přeruší, nikterak mi to při tom nekouří, onehdá když jsem jel tankovat, tak se mi regenerace spustila také - tedy žádná plná nádrž a tak bych mohl pokračovat. Prostě v některých ohledech mám jiné zkušenosti. A pokud se týká třeba těch aditiv, já používám VIF. Nenastartuju, neotevřu posuvnou mříž, nevyjedu a nevrátím klíče od garáže.Já otevřu flašku s VIFem, kanistr s naftou, mám plastovou odměrku s ouškem a zobáčkem ve tvaru jakéhosi hrníčku, naleju VIF, doleju naftu a vše naleju do plastové flašky od minerálky o objemu 0,5 l. Poněvadž paní také jezdí s dieselem, tak většinou chystám cca 8 flašek, které potom u benzínky pouze otevřu a obsah naliju do nádrže. Vše je to čisté, rychlé a bezproblémové. A vůbec, existuje i VIF do benzínu a údajně se vyplatí, především kvůli zvýšení mazivosti (nejsem agent s VIFem).
A na závěr, když jsem v roce 2006 kupoval prvního Avensise, tak jsem se projel s různými motory. Nakonec jsem vybral ten motor údajně pro důchodce (ostatně dnes už jím skutečně jsem). Nebudu uvádět důvody, ale co chci napsat. Jel jsem i s tou benzínovou jednaosmičkou a musím říci, žádné velké nadšení se nekonalo, prostě jsem čekal více, mnohem více, to při porovnání s jinými benzínovými motory tohoto obsahu (neoturbených), se kterými jsem v té době měl možnost jet. Přesto jsem o tom motoru vážně přemýšlel, to kvůli referencím, že to je údajně skutečný “držák” a “nezmar” s dobrou spotřebou. Ale zvyk je zvyk, a to nakonec rozhodlo. S diesely jezdím totiž cca 25 roků.