V zime mi praskla membrana na benzinovem cerpadle tak jsem to vymenil za druhe z motoru co mam navic a tim padem i nutna vymena oleje, protoze u mechanickych cerpadel kdyz prdne membrana zacne benal chcat do oleje. Takze vymeneno samoze vcetne filtru, a kdyz uz jsem v tom byl tak jsem proplachl vodni okruh, vystrihl nove tesni pod termostat a rovnou s novym termikem to vymenil.

Nasledna brutalne terenni projizdka odhalila vsechny nedostatky a k predchozim jsem pripsal dalsi veci co je potreba udelat. Je hodne dobre se na veci podivat z odstupem casu, je toho rozhodne videt vic.

1, je treba kompletne udelat podvozek vcetne tlumicu brzd a vlastne uplne vseho. Paradni na tom je, ze system jaky je tu pouzit je neco jako predvoj ss a nebude to tak jednoduche repasovat. Vlastne si myslim ze to ani nepujde a vsechno se bude muset koupit nove ... hnus ..
2, urcite bude potreba udelat na spodku i kastlu, vypada zdrave jen je misty nastrikana antikorozni ochranou takovym zpusobem ze to pujde po kilech dolu. tohle bude sakra zabava ...
3, celkova kastle je vice mene v poradku az na jedno misto ktere je chcyce vic, zadni levy podbeh, jinak jsem nic nenasel. Tady si myslim, ze se klempira moc nenadre ....
4, urcite celolak, ten co tu je, je sice pekny ale jsou mista ktere "kvetou" je tam sem tam puchyrek na prechodech a spojich. opet nic velkeho. Nejhorsi asi bude jakou barvu lakosovi koupit. Tohle bude hodne tezke, libi se mi dobova cerna, modra, zelena, bila, cervena, zluta ....
5, Listicky, gumy kokotinky, Neco mam neco se opravi a neco se bude muset sehnat. Urcite budu shanet gumy kolem dveri, ty jsou snad na prd u vsech celic ... loga znaky, takovy ty serepeticky ... uz se tesim na ty ceny ...
6, interier je tak nejak takovej nejakej. az na par detailu je kompletni. Mam jednu sedacku modrou misto cerne a docela v prdeli po kutilovi dverni tapece. tady asi nezbyde nez najit opravdoveho odbornika a sverit mu kompletni calouneni vcetne volantu. Interier je jak je videt cerny, zatim se mi nepodarilo najit dalsi celdu ktera by mela taky cerny, bud narazim na hnedy nebo modry. KOberec je v perfektnim stavu, az na to calouneni to bude v interieru snad brnkacka.
7, zapomel jsem na kridlo, je tam paket nastavcu a prahu a autu chybi neco na prdel. puvodne jsem koketoval s myslenkou nosice zavazadel v chromu, ale nejspis tam prdnu ono dobove kridlo ...
8, motor je vcelku ok a druhy nahradni taky ... urcite GO samo domo, zadny velky tuneni. tech 90 potvor co tam jsou tomu autu na tech par kilaku rocne staci a navic kdo by se stim honil zejo.
Ano je to vlastne tak ze je potreba udelat cele nove auto

Trochu jsem si to dneska promyslel a premyslel jestli to ma smysl nebo ne. Urcite nema a jestli se do tho pustim jsem uchyl ......
Cenovku si dokaze kazdy spocitat sam .... v tuto chvili je na uctu pro 2gen 137 kc a jedna 75 korunova stravenka

Kdyz jsem se stim dneska prolizal nasel jsem jak uz drive sem zminil pasy tak jsem to rozmotal a je to takove zajimave. Trosku me to zarazilo. Neni tam sedacka co tam byla, tahle je modra, ostatni cerne. Musela tam byt nejaka sportovni, coz by tak nevadilo, ale po dalsim prohledani auta jsem nasel zajimavejsi veci.

Jsou tam sportovni upravy ....at uz jde o podvozek, brzdy, nebo veci kolem motoru ... Pridavne funkcni budiky ...

Po dalsim ohledani jsem zjistil ze tenhle motor tam patri ale cast zivota tam nebyl, vratili ho tam potom. Je to puvodni originalni motor, behem zivota tam ale muselo byt uplne neco jineho. Snazim se lamanou nemcinou zjistit jaky.

Porad se tak nejak uvnitr peru s tim co stim ... je tezke se rozhodnout a najit ten okamzik kdy se do toho pustit, navic nenechavam veci rozdelane a nejsem ten typ co by za pul roku prodaval rozebrany auto v bednach. Vzdycky kdyz se projedu si rikam ze to auto za to rozhodne stoji, ale mam i chvilky kdy mam chut pres to hodit plachtu a nechat to par let jeste ulezet ....