Probíhá to asi následovně. Po vyjetí nádrže a pak dotankování asi dochází v systému k tomu že by měla být provedena regenerace. Jezdívám tedy tak aby jsem měl 1900-2100 otáček to znamená v obci jezdit na 3 stupeň a mimo obec na 4 stupeň (cca 80km/h) a je pravdou že voda motoru byla ohřáta 2x tak ve 3/4 při třetí byla ohřátá naplno. Chce to jet nejlépe na ten 4 stupeň klidně i 5 -8km ale důležité jsou opravdu ty otáčky motoru držet je dlouhodobě kolem těch 2.000.
A teď naposled když se mi to spustilo jsem zjistil že pak už není důležitá ani ta rychlost neboť jsem musel i zpomalit ale vyřešil jsem to tak že jsem vyřadil a držel to pod plynem právě na těch 2.000 otáček a kouřilo to pořád. sice jsem byl jak parní lokomotiva ale ujel jsem tak 7,5km a pak to přestalo. Jinak po celou dobu to hulilo jak blázen a pak konec. A je pravdou že když si zkusíte jet předpisových dálničních 130km/h tak vám motor točí právě těch 2.000 otáček takže Japonci to asi vymysleli tak že pokud budete jezdit jak máte tak se to bude regenerovat vždy úspěšně.
Pokud jezdíte stále v nízkých otáčkách pod 1.800 otáček tak bývá otevřený EGR ventil ale při vyšších otáčkách zůstává zavřený a to se pak dělá ta regenerace.
Takže držet otáčky to je hlavní a mít asi dotankováno -možná to s tím souvisí neboť u starší audiny když se má provádět regenerace tak se nespustí pokud máte málo paliva takže je i dost možné že i zde je to tak nastaveno a je potřeba mít tu nádrž plnou alespoň na 3/4
Budu sledovat dál ale jak píši tak vždy se mi to podařilo jen tehdy pokud byla nádrž téměř plná. Já vím asi sem nic extra neobjevil ale zjistil jsem že to funguje tak mám radoooost