Auris TS Hybrid - spotřeba
Re: Auris TS Hybrid - spotřeba
Teď jsem stál na Smíchově za aurisem kombi, a tomu nesvítilo třetí brzdové, když stál na místě; to mě překvapilo, asi kvůli oslnění? K věci - on auris rekuperuje tolik, že byste to nazvali brzděním? Prius II skoro neznatelně, to byla blbost aby u toho svítila brzdová světla.
Prius II 2007
Jde o to, že když lehce seslapnes brzdu, tak nejdřív rekuperujes a až při intenzivnějším tlaku přijdou na řadu i destičky. O samovolném rekuperovani např. z kopce nebyla řeč 

2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Ano, som si istý. Ako som písal, najlepšie je to vidieť v noci keď za tebou nejde žiadne vozidlo a vidíš v spätnom zrkadle kedy sa ti rozsvietia brzdové svetlá. čo iné hybridy neviem na aurise je to takto.Tuna_ZZ píše:Jseš si jistej? U Lexusu svítí brzda kdykoliv se jí dotknu. Nikoliv až když se brzdí destičkama. Pokud auto brzdí rekuperací, tak brzdí a mělo by vzadu svítit... Co ostatní majitelé hybridů?N1BOOM píše:Keď brzdíte rekuperáciou, tak zadné brzdové nesvietia.
Samozrejme záleží na tom aké má cesta klesanie. Pri prudkom klesaní nespomalím na požadovanú rýchlosť tempomatu, ale ručička na budíkoch je na maximálnom "charge". Pri bežnom klesaní mi to bez problémov udržiava rýchlosť a súčastne sa plní batéria. A ak chcem spomaliť ešte viac, tak ako som písal pridržiavam páčku tempomatu smerom dolu a tým spomalím a súčastne rýchlejšie rekuperujem.sy242 píše: K věci - on auris rekuperuje tolik, že byste to nazvali brzděním? Prius II skoro neznatelně, to byla blbost aby u toho svítila brzdová světla.
Je to také hranie sa za volantom, samozrejme ak niekam idem a ponáhlam sa neriešim kedy čo rekuperuje. Možno akurát tak pri rýchlej jazde využívam, že si nechám zapnutý tempomat na nízku hodnotu a namiesto pribrzdenia pred zákrutou len pustím nohu z plynu a auto mi začne spomalovať výraznejšie, než keby som mal vypnutý tempomat, takže nemusím toľko "drať" doštičky na brzdách.
-
- Člen Týmu
Tak jsem dneska tankoval. 38,37litru a udelal jsem 665km, coz nam dava 5.8lt na stovku. Pocitac ukazuje 5.2, vsechno bylo vynulovane pri poslednim tankovani. Jezdil jsem opravdu slusne snazil se jezdit ekonomicky. Uprimne, jsem celkem zklamany. Na tyhle spotreby jsem nemusel investovat do hybridu... 

Auris style HSD 12/2014, white
- marceltokar
- Manager Týmu
Treba si uvedomiť, že je kosa, tipujem že jazdíš obvykle krátke trasy na studeno a preto spalovací motor furt šlape. Preto tá spotreba. Keď bude teplejšie, razom sa ti spotreba zníži.
Naposledy upravil(a) marceltokar dne stř 11.02.2015, 18:29, celkem upraveno 1 x.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
-
- Člen Týmu
Parkuju v garazi, teploty tady jsou rano plus 5, obvykla trasa 5-10 km.
To je krátká trasa,sotva ohřeje,spotřebu si zkontroluj až na delší trase,tohle je jak po městě 

Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Je brzo si s tím lámat hlavu, Zdeňku, já mám s Priusem v zimě podobnou zkušenost - ani nemusí být zima jak v ruským filmu, stačí tyhle teploty kolem nuly a proti létu mi jde městská spotřeba o litr nahoru, zvlášť když nehodlám klepat v kabině kosu. A to jezdím typicky 15km, na těch tvých 5-10 to je ještě horší.
Jasně, měl jsi si koupit libovolný spolehlivý diesel..třeba ochcávku na hlínách, ta jezdí za 4 litry...někdy i méně...teď je spotřeba a spolehlivost u čmoudů ještě větší s tou novou normou a filtr pevných částic je báječná věc....další možnost je ještě možná spolehlivější maloobjemový přeplňovaný benzín, s tím nebude najet 35 tisíc žádný problém..pak si jen dokoupíš další motror..důležitá je prostě ta spotřeba, ty prachy za opravy jsou irelevantní a nikoho nezajímaj, jedině spotřeba je jasný ukazatel toho, co je v čechách na prvním místě 

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Tak tak.. V autosalonu se z Čecha stává Ital, v pneuservisu Skot a u pumpy Holanďan. 
Ale na druhou stranu pokud člověk zvažoval jinou servisně rozumnou alternativu, řekněme atmo 1.6 v jinak stejném Aurisu a rozhodl se pro hybrida s tím, že se mu (přiznejme si, nezanedbatelný příplatek) vrátí na spotřebě, chápu, že pak by rád, aby se sliby plnily nejen o vánocích.

Ale na druhou stranu pokud člověk zvažoval jinou servisně rozumnou alternativu, řekněme atmo 1.6 v jinak stejném Aurisu a rozhodl se pro hybrida s tím, že se mu (přiznejme si, nezanedbatelný příplatek) vrátí na spotřebě, chápu, že pak by rád, aby se sliby plnily nejen o vánocích.
- marceltokar
- Manager Týmu
udo: Presne tak.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
Na cesty 5-10km je kolo, elektromobil, plug in hybrid a teprve daleko dál jsou ostatní..
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Pro ty, co si nevsimli, tak jsem si nestezoval na auto, ale na prumernou spotrebu, ktera se od uvadene lisi o vice nez 50 procent. S autem jako takovym jsem naprosto spokojeny. A nazory lidi, kteri doporucuji jezdit na kole ignoruji. Ono rozvazet deti na kole do skoly je celkem neprakticke. A plug-in, ano idealni reseni za 40 tisic eur. A to se vyplati...Takze to shrnu, diky za nazory, uvidime casem.