Mirrorlink
Re: Mirrorlink
Bohužel i na zahraničních fórech se uvádí, že Drive Link jde pouze na S3. Na S4 ani S5 nejde 

V tom pripade by meli k toyote davat zdarma S3, kdyz uz stoji ranec
mam lenovo vibe x2 a taky bez sance, co se tyce rozjeti drive linku :/

Tak jsem sehnal na pujceni S3 a zjistil jsem, ze v novym yarisu - nejnovejsi model mam jen toyota touch a ne dvojku...jak to, ze to nekdo ma a nekdo ne? :/
-
- Člen Týmu
Ahoj. V novem Yarisu je dvojka, mam ho a je tam... zajimave. Pokud jsi z Prahy, muzeme se domluvit a nekde to vyzkouset.
V novém, tey současném modelu Yarise s Xkem vepředu je Toyota Touch 2, bohužel mirrorlink je kompatibilní jen s minimem modelů telefonu. Mám S3 Neo a ten funkci nepodporuje. Kamarád má právě S3 a tam to plně funguje. Čekám na Windows 10, ptž Microsoft slíbil podporu Mirrorlinku na všech modelech s Windows phone 10, tak pak by se vyplatila koupit nějaká Lumie za pár korun a připojit jí nastálo pod sedačku a mít klid, jak s GPS, tak i s připojením na internet. Koukal jsem už i na aliexpress.com a je škoda, že se nedá koupit zařízení třeba s androidem, který bys připojil přes usb a mohl jsi to mít prakticky jako tablet. Prodávají pouze to, že se připojí zezadu do autorádia a to nechci.
Tak to som zvedavý, myslím že Win10 nepomôže. Toyota ospravedlňuje nefunkčnosť mirrorlinku s rôznymi modelmi z toho titulu, že nechce plnú kompatibilitu kvôli appkám ktoré povoľujú výmenu údajov s treťou stranou (jedna strana je užívateľ, druhá je toyota tretia je výrobca fonu prípadne appky) a aby to nebolo málo, nechcú povoliť využitie appiek ktoré môžu odvádzať pozornosť vodiča od šoférovania. Mne sa to tiež nepáči ale nedivím sa im. Nikdy nevieš kedy sa niekto vysype a bude sa vyhovárať že to preto lebo pozeral film na displeji alebo čítal mejly a že za to môže auto lebo to umožňuje. A potom sa budú ťahať po súdoch.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Tak mám teď nový mobil HTC Desire EYE (M910n) a s Toyota Touch 2 v Corolle (model 2014) mi to jede. Spustí se aplikace Car a v ním mohu ovládat a na displeji auta vidím základní funkce, včetně navigace. Aby to fungovalo, je nutné v mobilu přepnout v Nastavení > Další > Sdílení mobilní sítě > Nastavení sítě USB > Připojení MirrorLink. (Popravdě jsem to nezkoušel bez toho, třeba by se to zaplo i samo).
Pave
pave - byl bys ochoten natočit na video, jak je to s používáním navigace Waze přes mirror link? Jsou reakce dotykového ovládání a odezva displeje přes mirror link dostatečně rychlé, aby se to dalo příjemně používat?
Tak jsem chtěl natočit video, ale nakonec to shrnu bez něj. Má včerejší formulace "funguje to" (myšleno HTC Eye s Touch 2 přes Mirrorlink) byla dost optimistická, respektive jsem měl asi zrovna štěstí. Dnes to fungovalo asi 2x z tak asi 50 pokusů. Problém je, že HTC sice napíše, že se spustil Mirrorlink, ale nespustí se sama aplikace Car a na Touch 2 se neobjeví potřebná ikona auta s kablíkem, takže to prostě nefunguje. Ruční spuštění aplikace Car nepomůže. Zkoušel jsem všechno možné, různé postupy spouštění, zapínání, vypínání, vystoupení a nastoupení ale není v tom žádná logika.
Navíc v tom vzácném okamžiku, kdy to fungovalo, jsem si ověřil, že navigace HERE se nepřepne do režimu našířku, takže je na Touch 2 nepoužitelná - i když zobrazuje, jsou to jakési blechy na svislém obdélníčku uprostřed obrazovky Touch 2. Lze použít navigaci od Google, ale ta je v podstatě online, takže v cizině je s ní problém - i když si dopředu trasu stáhnete, jakákoli větší odchylka vás vykolejí.
Když to shrnu, i kdybych byl v zemi, kde se nedomluvím, doptal bych se na cestu rychleji, než bych spustil navigaci z HTC na Touch 2.
Takže zatím rozhodně nedoporučuji, v testech budu občas pokračovat, zvlášť pokud se vyskytnou nějaké aktualizace HTC/Car/Touch2.
Navíc v tom vzácném okamžiku, kdy to fungovalo, jsem si ověřil, že navigace HERE se nepřepne do režimu našířku, takže je na Touch 2 nepoužitelná - i když zobrazuje, jsou to jakési blechy na svislém obdélníčku uprostřed obrazovky Touch 2. Lze použít navigaci od Google, ale ta je v podstatě online, takže v cizině je s ní problém - i když si dopředu trasu stáhnete, jakákoli větší odchylka vás vykolejí.
Když to shrnu, i kdybych byl v zemi, kde se nedomluvím, doptal bych se na cestu rychleji, než bych spustil navigaci z HTC na Touch 2.
Takže zatím rozhodně nedoporučuji, v testech budu občas pokračovat, zvlášť pokud se vyskytnou nějaké aktualizace HTC/Car/Touch2.
Pave
Me je to prave divny, ale po spojeni bluetooth to hlasi "pripojeno toyota touch" jsem z brna, takze to budu muset vyresit samMossad37901 píše:Ahoj. V novem Yarisu je dvojka, mam ho a je tam... zajimave. Pokud jsi z Prahy, muzeme se domluvit a nekde to vyzkouset.

Tak jsem zkousel Mirror Link na Yarisovi rv.15 a Galaxy S3 (i9300) a ani tuk. Nainstaloval sem Samsung Link, zarizeni se v pohode spoji pres BT, telefon, MP3 atd jdou v pohode, ale mirror link ani napad. Zkousel sem to pripojit i USB kabelem a vysledek stejny.
Ne ze by to byla pro me nejak podstatna funkce, ale napr. na navigaci by to bylo docela fajn.
Ne ze by to byla pro me nejak podstatna funkce, ale napr. na navigaci by to bylo docela fajn.
VCDS 15 - diagnostika pro VW koncern, kódování funkcí, vyčtení skutečných km atd.
2010 Skoda Octavia II RS TDI DSG 125kW
2015 Toyota Yaris Trend 1.3VVT-i 73kW
Změny podsvícení interiérů http://www.white-styling.cz (prozatím VAG, brzy snad i Toyota
)
Změny podsvícení interiérů http://www.white-styling.cz (prozatím VAG, brzy snad i Toyota

Dve pripomienky:
- ak niekomu funguje mirrorlink na S3 tak práve len cez kábel
- ak funguje niekomu mirrorlink na S3 tak len s pôvodným androidom - nie s KitKatom či Lillopom.
Toto sú moje zistenia, ak ste zistili niečo iné - opravte ma.
- ak niekomu funguje mirrorlink na S3 tak práve len cez kábel
- ak funguje niekomu mirrorlink na S3 tak len s pôvodným androidom - nie s KitKatom či Lillopom.
Toto sú moje zistenia, ak ste zistili niečo iné - opravte ma.
Mám Jelly Bean (Android 4.3). presto stejne nejde
VCDS 15 - diagnostika pro VW koncern, kódování funkcí, vyčtení skutečných km atd.
)

Týpek tuto na fóre má Samsung S3 32GB Android 4,0 Ice crem sandwich procesor 4412 a mirrorlink mu šlape, fon nesmie byť rootnuty. Ale tuším ide na Aurise.
Tak uz jsem na to prisel. Je potreba aplikace Drive Link (nikoli Samsung Link).
No, cekal jsem, ze to bude rychlejsi...
No, cekal jsem, ze to bude rychlejsi...
)