Chyba U0129
Chyba U0129
Dnes sa mi počas jazdy rozsvietili kontrolky P/S, motora, teploty vody a ABS a začali blikať. Po zastavení, vypnutí motora a opätovnom naštartovaní zostala svietiť už len kontrolka motora. Tak som pripojil diagnostiku a napísala mi, že je chyba U0129 - čo by mala byť prerušená komunikácia s riadiacou jednotkou brzdového systému. Auto ale išlo normálne, dobre brzdilo, keďže je aj trochu ľadu, tak funguje aj ABS. Neviete niekto, čo to mohlo spôsobiť? A ako to prípadne vyriešiť?
Re: Chyba U0129
Tu diagnostiku máš svou nebo jsi byl v servise?? Nejdřív bych vymazal chybu a pokud by se objevila znovu, pak řešil bych problém. Mohlo se stát že díky počasí se někde vysrážela a zamrzla vlhkost. Možná díky teplotním rozdílům atd. Řešil jsem problém kdy po nastartování se mi rozsvítilo VSC . Mohla za to vrstva sněhu na autě a ometání s nastartovaným motorem. Nepochopil jsem to ,ale mám vzduchový podvozek a jak napadl sníh zatížil auto, to kleslo a čidla vyhodnotily závadu??
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
Diagnostiku mám len takú obyčajnú. Vymazal som tú hlášku a zatiaľ nič, auto funguje ako pred tým, nič nesvieti. Tak dúfam, že to bolo len nejaké náhodné "zblbnutie" nejakého snímača.
Přesně tak. Kvůli těmto ptákovinám jsem si pořídil ELM 327-OBDII. Sem tam ,když např. měním gumy a nebo baterku. A v případě nějakého náhodného zblbnutí systému. Kdy počítač vyhodnotí náhodné chyby. Musel bych stále do servisu a platit za mazaní chyb. Myslím že u tebe , to bylo jen zakolísání v síti. Zmrzlá nebo zkondenzovaná voda či vlhkost. Ovšem pokud by to udělalo znovu asi bych to řešil.
Lexus LS 430. 2002
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A možná proto jsi ted opravoval motor? Protože jsi mazal zdánlivě banalní chyby. Ale jo,jen si tu diagnostiku kup a maž chyby. Já si pak to nepojízdné auto koupím. Většinou těmto diagnostikum samoukum učtuji trojnásobek bězné ceny,at ty ušetřené peníze mám já a ne oni.radohanno píše:Přesně tak. Kvůli těmto ptákovinám jsem si pořídil ELM 327-OBDII.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
No vidíš.. A to jsi mohl napsat hned, že mi fouklo těsnění pod hlavou po úniku vody v roce 2012 !!!!! A OBD mi načetlo chybu podvozku v roce 2015!!! jsem nevěděl že to má spojitost
. Kdyby jsi mi to napsal v roce 2010 nikdy bych si Lexuse nekoupil. Ovšem taky jsem napsal že náhodnou chybu lze mazat jen jednou. Podruhé to není náhoda. A jezdit do toyoty odtahem když po zvednutí auta vyhodí chybu podvozku to fakt nevím. Stojí to peníze a u mě z 90% Šlo vždy o planý poplach. OBD jsem použil až nyní na lambdu. Mám to chvilku.. Nesuď dne před večerem. A kolik mi za něj dáš. Máš li zájem je tvůj. Vše funguje jak má. Vyměním tu lambdu a je to 100%.

Lexus LS 430. 2002
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jsou závady,které ani jednou nejsou náhoda ani banalita. Chyba podvozku po zvednutí auta se nemusí mazat,zmizí po nekolika startech sama. Jaká byla ta chyba lambdy? P0172 a víš že tato závada směsi (bohatá) a jak si mnozí myslí že lambdy,muže být zpusobena nízkou kompresí - potažmo třeba fouknutým tesněním hlavy.radohanno píše:jsem napsal že náhodnou chybu lze mazat jen jednou. Podruhé to není náhoda
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Topení druhé lamda sondy před katem - říka kód - změřit odpor lambdy - špatné - vyměnit,dobré - zkontrolovat teploměr chladící kapaliny a proměřit zem okruhu sondy a motorove ecu.
Tohle nechám na Kennym. Vyřídím mu co má dělat
.Jinak Lambda je v záruce ,tak ji půjdu vyreklamovat. Teploměr chladící kapaliny ukazuje doufám dobře. Pokud ne musel s tím Kenny cosi dělat. Lambda se rozsvítila po jeho servisu-viz moje vlákno rozvody. I tak tu zasíráme cizí problém. Jen pro kontrolu. Lambda má čtyři kabely takže zem je kabelem?? Jak to může souviset s teploměrem vody a s ECU??

Lexus LS 430. 2002
Chci se zeptat k čemu máte všichni ty super diagnostiky
,to si pak ty auta i sami opravujete? 

yardale
To ani náhodou. Ovšem to ELM stojí cca 250kč a s mobilem to kromě čtení údajů jako teploty čehokoli, volty, zrychlení ,lambdy, spotřeby a jiných blbostí , načte chyby . To v Toyotě stojí 1000kč?? Pokud se dvakrát třikrát do roka něco přihodí. OBD ti to načte. Pak zjistíš co je za problém. Mobil ti to stáhne v aplikaci. A nakonec voláš svému opraváři. a 1- víš co se děje. 2-neošulí tě v Toyotě a neopravují co není třeba. 3- ušetříš za diag a jedeš přímo na opravu. Takže pro laika je to jen hračka ,která může někdy ušetřit pár korun za servis.............. https://www.youtube.com/watch?v=hNOVCZTmpcwyardale píše:Chci se zeptat k čemu máte všichni ty super diagnostiky,to si pak ty auta i sami opravujete?
Lexus LS 430. 2002
Určite pri najbližšom rozsvietení kontrolky chyby pôjdem do sevisu. Nemám takú odvahu, aby som sa mohol sám rýpať do niečoho, čomu na 100 % nerozumiem. Len ma zaujímalo, čo mohlo spôsobiť to rozsvietenie.