Chcem Vas poziadat o nazor. Kamarat robi v Belgicku a nasiel Celicu r.v. 96, 1.8, naj. 160 000 km, cena 4500 E. Mozete mi prosim poradit, na co si ma davat pozor pri kupe.......
Dakujem.
Rada pri kupe.
- Elvis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
to je dost malo km na toyotu
Hlavne nech kukne prevodvku - musi to ist lahko a pri prudkom podradovanie nesmu skrkat synchrony. Motor musi bezat kludne, nesmu behat otacky, ZIADNE pazvuky, nesmie tiect olej. Nech kukne aj podvozok, lubia sa vybuchat zadne stabilizatory. Inak za tu cenu je to zadara

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vždy jako první koukám zda je to auto bourané! Ať zkontroluje jak lícují plechy, zda není navazovaná barva, originální skla (boční a zadní) přední může být měněno kvůli šutrům.
Další je interiér. To je vždy dobré prohlédnout když ti nesedí počet KM se stářím vozu. Např. auto z roku 1985 s 15tis. km to evidentně tahá za vlasy, avšak stát se může a právě proto je nutné se o tom přesvědčit.
Motor 160tis. je opravdu na TOYOTy málo, bez větších problémů drží 400-500tis. je to pouze otázka psychiky a způsobu chování se k autu. Jak píše Elvis musí běžet klidně, na olejovém víčku ze spod nesmí být žádný bordel. Rozhodně otestovat studený start i teplý start. I kdyby k tomu autu měl přijet 2x.
Kontrola podvozku, nesmí být moc dolámaný, nikde žádný olej u takhle kvalitního a mladého auta ani rez! Tlumiče a stabilizátory neřeš! 160tis. je hodně a obě záležitosti jsou spotřební jako třeba brzdové kotouče a za 4500,- „tojro“ nekupuješ nové auto!!! Pozor na vůli v řízení, ložiska atd. TOYOTA dělá hodně kvalitní podvozky a hlavně je umí takže není důvod proč by tyto věci už ve 160tis. měly být opotřebené. Pokud budou zničené je to zase spotřebka, ale svědčí to o tom že s autem nebylo vždy zacházeno s láskou a bylo spíš užíváno jak se patří – díra nedíra, atd.
Na převodovce moc nevymyslíš, udělej to co ti psal Elvis má pravdu!
A to je asi vše. Poslední důležitá věc je celkový dojem! Sebemenší pochybnost jdi od toho! Je to jen auto, sice krásné, ale věř že je z čeho vybírat!! Těchto 1,8 bylo v Evropě prodáno hodně moc! Až budeš kupovat nějakou vzácnost tak budeš myslet také trochu jinak!
Kdyby tam tvůj kámoš potkal nějakou levnou GT-Four tak mám zájem, ale pouze o GT-Four, jsem ochoten i něco zaplatit za zprostředkování.
Další je interiér. To je vždy dobré prohlédnout když ti nesedí počet KM se stářím vozu. Např. auto z roku 1985 s 15tis. km to evidentně tahá za vlasy, avšak stát se může a právě proto je nutné se o tom přesvědčit.
Motor 160tis. je opravdu na TOYOTy málo, bez větších problémů drží 400-500tis. je to pouze otázka psychiky a způsobu chování se k autu. Jak píše Elvis musí běžet klidně, na olejovém víčku ze spod nesmí být žádný bordel. Rozhodně otestovat studený start i teplý start. I kdyby k tomu autu měl přijet 2x.
Kontrola podvozku, nesmí být moc dolámaný, nikde žádný olej u takhle kvalitního a mladého auta ani rez! Tlumiče a stabilizátory neřeš! 160tis. je hodně a obě záležitosti jsou spotřební jako třeba brzdové kotouče a za 4500,- „tojro“ nekupuješ nové auto!!! Pozor na vůli v řízení, ložiska atd. TOYOTA dělá hodně kvalitní podvozky a hlavně je umí takže není důvod proč by tyto věci už ve 160tis. měly být opotřebené. Pokud budou zničené je to zase spotřebka, ale svědčí to o tom že s autem nebylo vždy zacházeno s láskou a bylo spíš užíváno jak se patří – díra nedíra, atd.
Na převodovce moc nevymyslíš, udělej to co ti psal Elvis má pravdu!
A to je asi vše. Poslední důležitá věc je celkový dojem! Sebemenší pochybnost jdi od toho! Je to jen auto, sice krásné, ale věř že je z čeho vybírat!! Těchto 1,8 bylo v Evropě prodáno hodně moc! Až budeš kupovat nějakou vzácnost tak budeš myslet také trochu jinak!
Kdyby tam tvůj kámoš potkal nějakou levnou GT-Four tak mám zájem, ale pouze o GT-Four, jsem ochoten i něco zaplatit za zprostředkování.
- CelicaNR
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
nove auto
ToyotaMan aj Elvis ti zabudli povedat hadam tu najdolezitejsiu vec: Vela stastia, nech to auto je take, zeby si ho chcel !
Ono, ToyMan to dobre zhrnul, skus to poslat kamosovi, ostatne veci su fakt vecami spotrebnymi. Pokial nie je burane, tak motor je ta najdolezitejsia suciastka. Musi ist tichucko, pocut mozno len vstrekovace.
Takze este raz, vela zdaru, nech sa ti to podari !!!

Ono, ToyMan to dobre zhrnul, skus to poslat kamosovi, ostatne veci su fakt vecami spotrebnymi. Pokial nie je burane, tak motor je ta najdolezitejsia suciastka. Musi ist tichucko, pocut mozno len vstrekovace.
Takze este raz, vela zdaru, nech sa ti to podari !!!

Re: Rada pri kupe.
No dej si pozor na kurzTomas píše:Chcem Vas poziadat o nazor. Kamarat robi v Belgicku a nasiel Celicu r.v. 96, 1.8, naj. 160 000 km, cena 4500 E. Mozete mi prosim poradit, na co si ma davat pozor pri kupe.......
Dakujem.

Ty vole 4500E masakr co

"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80