Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
trud
Řidič

Re: Yaris HSD

Příspěvek od trud »

Vymena je jednoducha...vydrzia malo? ja neviem 45000km sa mi nezda malo..aj v inych autach som menil ziarovku priblizne tak isto.
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

No zalezi kolik svitite :D Vymena? Snadna jak facka, fakt jednoducha vec.

Ze servisu mi napsal, že stojí 750kč.
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Nazdar. Pomaly sa mi blizi vek 3 roky pre naseho Yarisa HSD. Slape OK ale zvazujem preventivne dokupenie zaruky na 5 rokov. Kupovali ste to niekto, ci uz hned pri kupe auta alebo neskor?

A funguje vam vsetkym dobre radio? Ja sa stale neviem zbavit sustania pri pocuvani radiovych stanic (plati pre akukolvek stanicu, naladene automatikou), hlavne pri jazde (prehravani z CD a USB je OK). Uz som to x-krat riesil v servise vo Zvolene ale nikam to neviedlo, ze to nepoculi, ze merali silu signalu atd.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Vo Zvolene si to riešil x krát ? Tak tam to nerieš vôbec... a ani v BB - je to tá istá firma! Ja som bol vždy spokojný s Nitrou. 100km tam a 100 nazad. Zatial všetko vyrešili čo som mal s čím problém na prvý šup. Nerobím reklamu! Sú to len roky skúseností. Je sice pravda že radio som tam neriešil, ale musí tam byť vadný tuner. Skús schválne zbehnuť do Nitry alebo tam rovno zavolaj (bližší servis vlastne ani nie je).Riešením by možno mohlo byť výmena antény so zosilnovačom. Ale to je už riešenie ako sa hovorí "na kolene robené". No píšeš, že je to hlavne pri jazde? Tam môže byť problém s "odrušovačom" alebo ako sa tomu hovorí.Ten, kto s tým pracuje, musí vedieť, o čo ide! Je to samozrejme otázka na autoelektrikára. Ovšem je to Hybrid, takže ešte vela ludí sa bojí do toho rýpať...A čo sa týka tej predlženej záruky, je to diskutabilné.. Ale ja by som si to predlžil. Nikdy nevieš, čo môže odísť. A čo mám info, je to normálna záruka akokeby si kupoval auto na novo ( samozrejme do určitých km...). Skúsenosti s tým sice nemám, ale informácie mám z dobrých zdrojov. A koniec-koncov vždy sa riešia veci "individualne" s daným zákazníkom. Je to také nepísané pravidlo.. :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

No primarne som veci riesil v blizkom okoli. Ale necham si poradit. Najprv do Nitry zavolam a mozno pojdem v marci na vystavu nabytku nieco pozriet, tak to ked tak spojim. Ten problem s radiom sa ukazuje hlavne pri jazde po hrbolatom terene, vtedy to registrujem (aj pri beziacom benzinovom motore) ako keby to bola zle naladena stanica. Ked stojim na parkovisku a bezi len elektromotor a je teda ticho, tak to neregistrujem. Preto sa mi zda, ze by mohol byt suvis s tym pohybom/drglotanim auta. Chapal by som, keby sa bal rypat do hybridu nejaky amater v garazi ale auto mam pomaly treti rok a predpokladam, ze nieco je podobne Priusu, ktory je tu dlho, takze od autorizovaneho servisu by som cakal profesionalny servis (ja viem, som naivny). Inak tusim som tu cital chvalu aj na Zilinu, takze uz som zlahka uvazoval o inom servise len sa mi zdalo 200 km dost.

Urcite dam vediet ak budem mat nejake novinky. Dakujem za rady.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

JAsné-logické, že si to riešil v najbliťšom servise....ale...ja som presedlal do Nitry 8)
V Ziline som nebol, ale chvália ju tiež.Dokonca tan chodia aj bratia z Čiech ! :) No cez ten šturec sa mi zasa nechcelo behať - a nehovoriac o tom panelovom tankodrome do Martina :mad:
Do Nitry ked som išiel na garančku, dali mi aj zlavu (ked už som meral takú cestu...). Viem, že na benzine trochu prerobíš, ale oni dobre vedia, že ak sa budú správať férovo k zákazníkovy, on sa im vráti ! Som živým príkladom. Yarisy som tiež kupoval v Nitre (2x) :)
A hlavne velké plus bolo v tom, že mi staré (teda staršie) auto som tam rovno nechal ako protiúčet. Kdežto v BB ti auto nezoberú, ale pošlú ťa do autobazaru na výpadovke na Zvolen (SK Auto s.r.o.), s ktorým majú nejakú zmluvu alebo čo -tak isto je na tom Suzuki alebo Hyundai - tiež s predajom posielaju do toho bazaru...

... to len na spestrenie preberanej témy 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

Ze se pripojuji do diskuse, mluvite oba o tom samem? Jedna vec je rozsirena zaruka (o 2 roky ci na 160kkm (?) dle toho co nastane drive), druhak je to nabidka za velice primereny baksis servis a garance celeho hybridniho systemu vcetne baterie vzdy na 1 rok s celkovou dobou prodluzovani tusim 10 let nebo kolik je v planu.

To prvni jsem poridil automaticky s vozem, to druhe mam cas do konce zaruky a mohu dokupovat.

Cena prvniho byla primerena (pod 2% z ceny vozu), cena druheho se ma pohybovat tusim kolem 1kkc - resit (= kupovat) budu na konci zaruky.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Ja hovorim o predlzenej zaruke zo standardnych 3 rokov na 5 rokov, resp. do 160000 km (cize predlzenie o dalsie 2 roky po uplynuti standardnej 3-rocnej).

z aktualneho cenniku:
Predĺžená záruka
Voliteľná predĺžená záruka Toyota Extracare 3+2/160 000 km
Predĺžená záruka na 5 rokov od dátumu prevzatia alebo do najazdenia 160 000 km a asistenčné služby na 5 rokov bez obmedzenia najazdených kilometrov - 199 €*
* cena už po 17 % zľave, platí pri kúpe s novým vozidlom alebo pri dokúpení počas prvých šiestich mesiacov od prevzatia vozidla

http://www.toyota.sk/service-and-access ... ranty.json
Cize hovorim o tom prvom co ty pises.

To druhe planujem riesit az ku koncu predlzenej zaruky (davnejsie mi k tomu prisiel letak, takze to registrujem).
http://www.toyota.sk/service-and-access ... rvice.json
...cenu nejak neviem narychlo najst ale na UK Toyota stranke som nasiel £39, cize pribl. 52€/1450CZK ale u nas moze byt cena ina a o par rokov sa moze tiez mierne zmenit hore/dole.
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

Myslím že ak si tú predlženu zaruku nekupil hnet s autom alebo do 6 mesiacov od predaja už to nepojde..
Toto ma toyota.sk na stranke
"Pri objednaní s novým vozidlom alebo pri kúpe najneskôr do 6 mesiacov od jeho odovzdania "

Mimochodom kolko mate na vasich yariskach HSD nabehane..ja sa bližim k 50000 (47500)
Obrázek

muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ale pôjde 8) Mala by to byť plnohodnotná záruka ako tie bežné 3 roky. Samozrejme rátaj s tým, že to nepokrýva veci, ktoré podliehajú bežnému opotrebovaniu !
Treba si ju uplatniť pred tým, než ti 3 ročná padne ! A malo by to stáť 240€. Stálo to aj pred 2-3 rokmi tolko. Neviem prečo dali teraz "zľavu" na 200€ ak si to predlžiš hned alebo do 6 mesiacov od kupy inak stojí nejakých 240€...... Marketingový ťah :?: :roll: Alebo išla cena hore?? To sa mi nezdá,veď boli by sami proti sebe a ako by reagovali ludia, čo už autá vlastnia skoro 3 roky napr. ako si ty? :evil:
http://www.toyota-zilina.sk/uploads/fil ... 6_2012.pdf
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 29.01.2015, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

Teraz som to kukol.. Áno máš pravdu, da sa doplatiť 5 ročná záruka aj na staršie ako 6 mesiacov. U hybridu však už od kúpy mam 5 ročnú na hybridný pohon..ten doplatok mohol byť u hybridu menší.
Obrázek

ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Nas Yaris HSD ma len okolo 17000 ale uz som dlho nepozeral. Auto pouziva primarne manzelka na cestu do roboty/skoly/skolky/domov a semtam dame nejaky vylet, takze velke kilometre nedavame.

Cena predlzenej zaruky po 6 mesiacov je pre Yaris HSD 240 € (nie 220 €, si sa asi len uklepol). Da sa dokupit aj ked nie si prvy majitel ale musi to byt v tej 3-rocnej zaruke. Zvazoval som kupit ju hned ale hovoril som si, ze co ked sa auto uplne rozbije alebo zmizne pocas prvych 3 rokov... a 240 € mi po troch rokoch pripadalo podobnych ako 200 € hned. Neviem ako u Toyoty ale tusim u Skody je to podobne pri domontovani prislusenstva, ze dodatocna montaz vyjde drahsie ako ked si to objednas rovno pri kupe auta. Je to sice nieco ine, predlzena zaruka nevyzaduje pracu technika ale obchodny model je rovnaky, kup hned za menej alebo neskor za viac.

Na hybridny pohon je 5 rokov ale videl by som to tak, ze oproti benzinu mas v aute hybridny pohon navyse, cize za zvysok (benzinak) platis ako pri klasickom benzinaku.

Asi skusim tu Nitru mozno az v juni s tym, ze pojdem na rocnu prehliadku, doplatenie prdlzenej zaruky a opravu radia. Uvidim, ci urobia nejaky balicek. A uvidim ci zmenim servis do buducna. Ak nie tak mozno dalsi rok si dam vylet do rodnej ZIliny.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

ace960 píše: Cena predlzenej zaruky po 6 mesiacov je pre Yaris HSD 240 € (nie 220 €, si sa asi len uklepol)..
opravené 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Na fejsbukovej stranke toyota.sk sa typek sťažuje, že má yaris hybrid mesiac a spotrebu má 6 litrov. Dajako veľa, nie? Možno mu zabudli nainštalovať kábel k akumulátorom. :blush:
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

To mam ted taky:-(, pote co jsem vymenil dodavatele PHM pac Benzina prestala std. N95 aditivovat se zda, ze ten novy benzin memu HSD nechutna tak jak puvodni, jenze tezko rici, kdyz je promenliva kosa...:-(

PS: Ten novy (stejny) benzin naopak velice svedci T27, clovek aby se v tom orientoval...:)
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Odpovědět

Zpět na „Yaris“