Corolla verso, lpg, airbag

vše ohledně modelové řady Corolla
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Urcite bude efekt VVTI v prdeli? Ja myslim ze je jedno aka zmes je nasavana, rozne casovanie\zdvih ventilov ju rozne rozviri vo valci. :?:
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

no ja som skor myslel to vyrabanie LPG uz od prvovyroby automobilkami. S tym vvti sa mozem len domnievat ze je to zbytocne, hoci co vravi drgi je celkom suvisle a rozumne :))
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Nemá VVT_i plastové sání,jestli ano musí tam být zpětná zášlehová klapka.
toyota corolla 4E FE 65kW
RaJa
Člen Týmu

Příspěvek od RaJa »

No s tim LPG bych to tak spatne nevidel.Mam ho na svoji Corolle devet let, s LPG nalitano cca 250 000km, celkem pres 400 000km a zadny problem v tom nevidim, motor slape jako hodinky.Pokud je dobre zamontovano tak je to bezproblemove.Svicky menim cca po 70 000km, olej po 15000km, spotreba 7l lpg.Na druhou stranu to ma mensi vykon.Pri klasickym jezdeni to neni moc poznat, ale jak clovek zacne na to hamtat tak je to znatelne.Kopec na dalnici ktery na benzin vyjedu 130km/h tak na lpg 110km/h.Ja najezdim pres 30000 km za rok takze u me je navratnost prestavby do jednoho roku(mam karbec takze prestavba je levnejsi cca do 17 000kc).
corolla 1.3 XL 91 liftback, E9, 2E
Václav Navrátil
Člen Týmu

Příspěvek od Václav Navrátil »

Konečně kladný příspěvek na lpg. Karbec a VVTi motor je úplně něco jiného. Proto jsem se ptal zda v ČR neexistuje fy kde by uměli namontovat LPG i do relativně nové toyoty. Ona spotřeba 8l benzinu na 100km u nového auta není nijak převratná. Proto ten dotaz na LPG.
I v jiných zemích se běžně přestavují relativně nová auta na LPG.
Corolla verso se nám líbí a nevidím nic špatného na tom si dovézt havarovaný vůz ze zahraničí. Proto ten dotaz na airbagy protože jsou většinou po aktivaci. Netušil jsem že do tohoto fora koukají jen milionáři
který by si starší vůz nikdy nekoupili. Nám se corolla verso líbí ale na novou nemáme.
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

Václav Navrátil píše:Konečně kladný příspěvek na lpg. Karbec a VVTi motor je úplně něco jiného. Proto jsem se ptal zda v ČR neexistuje fy kde by uměli namontovat LPG i do relativně nové toyoty. Ona spotřeba 8l benzinu na 100km u nového auta není nijak převratná. Proto ten dotaz na LPG.
I v jiných zemích se běžně přestavují relativně nová auta na LPG.
Corolla verso se nám líbí a nevidím nic špatného na tom si dovézt havarovaný vůz ze zahraničí. Proto ten dotaz na airbagy protože jsou většinou po aktivaci. Netušil jsem že do tohoto fora koukají jen milionáři
který by si starší vůz nikdy nekoupili. Nám se corolla verso líbí ale na novou nemáme.
Václave, kdepak milionáři, to je jen normální uvažování. Pořidil jsem novou toyotu z toho důvodu, že chci do auta jen tankovat a max. dolévat vodu do ostřikovačů, o zbytek se postarají garanční prohlídky. U toyoty je relativně slušná šance, že mám na deset let pokoj od nějakých oprav na autě (i když výjimky existují).
S těma bouračkama je to trochu ošemetné. Já taky tak uvažoval a chtěl jsem koupit Volvo V40 s bouchlýma airbagama, říkal jsem si, že to dám do servisu a budu mít volvo za pakatel. Když jsejm pak zjistil, co by stála oprava (nejen nové pytle, ale i palubka, náboje do předpínačů pásů, čidla nárazu) plus samozřejmě předek bourané karoserie, aby to bylo plnohodnotné a bezpečné volvo, dostanu se na tu samou částku, ne-li vyšší jako u stejně starého, jetého a hlavně nebouraného volva. Tak jsem se na to vybodnul.
Jinak samozřejmě záleží, jak je auto bourané, ale často zánovní auto bouraný na předek s bouchlýma pytlema většinou pojišťovny totálně likvidují, proto se ty bouračky prodávají rádoby levně.

Verso je jinak moc hezký autíčko, možná časem, až bude corolla malá, bych se poohlídnul po nějaké starší sedmimístné, páč nás nějak pořád přibývá :P
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

to Václav Navrátil:
Benedictus má pravdu, jestli chceš šetřit, tak si kup raději diesela. Přestavba je drahá, bude někde mezi 30-50 tis. Kč, dále je otázkou jestli na tento typ existuje hromadná přestavba, pokud ne, tak to máš dalších cca 10tis. + přijdeš o kufr a veškeré výhody variability Versa. Taktéž s tím musíš každoročně na STK.
No a nakonec spotřeba, diesel ti bude jezdit tak za 6 litrů nafty, což při ceně 28,- Kč/litr znamená 168,- Kč/100 km, zatímco u LPG budeš někde na 9 litrech, což při cca 14,- Kč/litr propálíš 126,- Kč. Rozdíl je tedy cca 42,- Kč/100 km, takže jen cena přestavby se ti vrátí po 70.000 - 120.000 km.
Navíc nesmíš do podzemních garáží, tunelů a na trajekty, takže jsi omezen i v cestování na dovolenou.
Jinak ta návratnost bude mnohem delší, protože musíš jet i na benzín, takže hlavně při častých krátkých jízdách bude návratnost mnohem delší.
Podle mě jde tedy o neekonomickou úpravu.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Václav Navrátil píše:... nevidím nic špatného na tom si dovézt havarovaný vůz ze zahraničí. Proto ten dotaz na airbagy protože jsou většinou po aktivaci. Netušil jsem že do tohoto fora koukají jen milionáři
Tvá logika je trochu zarážející. To, že ti někteří z nás nedoporučují havarované auto, s vystřelenými airbagy a přestavbu na LPG, ještě neznamená, že se sem dívají jen milionáři (podívej se, jak staré auto mám auto já ;) ), navíc s podmínkou, že by si nekoupili starší vůz. Ani tě nikdo nenutí, kupovat si nové auto, ani zde nepanuje světonázor, že jen nové je dobré.

Proč si nekoupit ojeté, ale nebourané verso, či kterékoliv jiné auto? A bourané? Pokud si myslíš, že se ti vyplatí... Co se asi stane se skeletem auta, které nabourá tak, že mu vystřelí pytle? Veškeré spoje a hlavně jejich antikorozní úprava se "pohnou" a nějaká část z nich poruší. Deformační zóny budou porušeny a kastle bude snáze podléhat korozi. Chceš plyn? Proč ne, jen ti ho ne každý doporučí, viz. již uvedené důvody. Sám se občas dostanu k výsledkům rozboru vzorků LPG z plnicích stanic a žádná sláva to většinou není, občas se objeví něco, co LPG nepřipomíná ani omylem. Taktéž doba návratnosti není nejkratší, což vzhledem ke zvýšenému riziku koroze havarovaného auta...

Takže, buď chceš znát názory lidí ve fóru na danou věc, a jak s nimi naložíš, je na tobě, nebo se nás můžeš pokusit přesvědčit, že máš pravdu ty. Pak je ovšem tento thread zbytečný.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“