ztrava vykonu motoru
ztrava vykonu motoru
zdravim,ma problem s autem,po rovince auticko jezdi svizne ale jak jedu do kopce tak ztrati hodne vykon a dusi se,muzete nekdo poradit co stim?

Toyota yaris 1.0(50 kw) r.v.1999

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ztrava vykonu motoru
Málo informací. Chtělo by to na diagnostiku. Ztrátu výkonu může zpusobit od filtru přes senzory po mechanické poškození motoru.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

Na diagnostice jsem byl,ukazalo to malo chuda smes,byla vymenena lamdasonda,svicky i filtr. Docetl jsem se,ze by to mohl delat katalyzator,nebo striky,ze muzou byt ucpany,

U benzinu? To send me. Co to mas za totalku. Takovych nevidanych spatnosti. Auto hod ze skaly..

Back in Czech.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A do prdele! Ty jsi byl na diagnostice u měniču že?   
   Zkus tam dojet ještě jednou a požádat je aby ti natočili EKG
 Zkus tam dojet ještě jednou a požádat je aby ti natočili EKG   ne at ti natočí log realtime data běhu motoru kdy se to špatně chová,exportují soubor do formátu .csv a ten mi sem nahraj. Zapoměli taky že čerpadlo v nádrži má vlastní filtr a ten ač toyota uvádí tuším 300000km v našich podmínkách s našimi palivy docela zlobí a taky bych se podíval na váhu vzduchu  - máš "hot wire" a ta je na pořadu dne jako druhá,ale to vše na co šáhnout lze právě vyčíst z toho logu. Pokud to ovšem není domácí kutil s.r.o co si koupil notebook,sw s obdII klíčem a myslí si že když bude chytře chodit okolo auta tak se to spraví. Mužeš ho ujistit ze ne.
  ne at ti natočí log realtime data běhu motoru kdy se to špatně chová,exportují soubor do formátu .csv a ten mi sem nahraj. Zapoměli taky že čerpadlo v nádrži má vlastní filtr a ten ač toyota uvádí tuším 300000km v našich podmínkách s našimi palivy docela zlobí a taky bych se podíval na váhu vzduchu  - máš "hot wire" a ta je na pořadu dne jako druhá,ale to vše na co šáhnout lze právě vyčíst z toho logu. Pokud to ovšem není domácí kutil s.r.o co si koupil notebook,sw s obdII klíčem a myslí si že když bude chytře chodit okolo auta tak se to spraví. Mužeš ho ujistit ze ne. 

Zkus tam dojet ještě jednou a požádat je aby ti natočili EKG
 Zkus tam dojet ještě jednou a požádat je aby ti natočili EKG   ne at ti natočí log realtime data běhu motoru kdy se to špatně chová,exportují soubor do formátu .csv a ten mi sem nahraj. Zapoměli taky že čerpadlo v nádrži má vlastní filtr a ten ač toyota uvádí tuším 300000km v našich podmínkách s našimi palivy docela zlobí a taky bych se podíval na váhu vzduchu  - máš "hot wire" a ta je na pořadu dne jako druhá,ale to vše na co šáhnout lze právě vyčíst z toho logu. Pokud to ovšem není domácí kutil s.r.o co si koupil notebook,sw s obdII klíčem a myslí si že když bude chytře chodit okolo auta tak se to spraví. Mužeš ho ujistit ze ne.
  ne at ti natočí log realtime data běhu motoru kdy se to špatně chová,exportují soubor do formátu .csv a ten mi sem nahraj. Zapoměli taky že čerpadlo v nádrži má vlastní filtr a ten ač toyota uvádí tuším 300000km v našich podmínkách s našimi palivy docela zlobí a taky bych se podíval na váhu vzduchu  - máš "hot wire" a ta je na pořadu dne jako druhá,ale to vše na co šáhnout lze právě vyčíst z toho logu. Pokud to ovšem není domácí kutil s.r.o co si koupil notebook,sw s obdII klíčem a myslí si že když bude chytře chodit okolo auta tak se to spraví. Mužeš ho ujistit ze ne. 

Jedu tam znova v patek tak jim to reknu a hodim to sem,zatim diky a vpatek to sem dam
Pan z Litomysle neumi poradit,ale kritizovat,dik,kdybych to chtel hodit ze skaly tak to hodim

Pan z Litomysle neumi poradit,ale kritizovat,dik,kdybych to chtel hodit ze skaly tak to hodim

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kolik to má najeto? Pokud je tam 1szfe tak at změří i komprese.

libor12 ma pravdu. Pokud to hlasi chudou smes, muze byt na vine lambda, nebo vaha vzduchu....lambda musi ukazovat smes stridave nad a pod hodnotou tusim jedna...pokud je permanentne nad, je chuda smes a neco je spatne. Bohatost smesi je prave ovlivnovana i vahou vzduchu, ktera by mela mnozstvi nasavaneho vzduchu regulovat podle udaju ridici jednotky prave z lambdy...na katalyzator bych az tak nesazel uz kvuli pozici lambdy pred nim...

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak dopadlo diagnostika? Zřejmě už jarda lítá 5cm nad zemí ne?   

Tak diagnostika ukazuje na civky ze jsou spatny,tak jsem zvedavej po vymene co to udela

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jaký civky? Zapalovaci?  Komprese jste měřili?  Vyměn toho dementa co si říká automechanik a ne cívky

Pry zapalovaci civky. Komprese se bude merit v pondeli. Pry motor bezi na tri valce,ze je jedna zapalovaci civka spatna,tak ty civky nemam menit?

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A jak zjistil,ze je špatná?  Našel chybovy kod P030x kde x je pořadí válce?  pokud bude špatná cívka tak at ji vymění. Jenže to,ze některý valec nepali nemusí být zpusobeno vadnou civkou,ale ztrátou komprese treba. Vzhledem k signalizaci chudé směsi bych ale i zkontroloval vstrik. 3ti návštěva a ten idiot jeste neví co je závada. Pokud to nedělá zadarmo, jdi jinam.

Platim az kdyz neco vymeni jinak zadarmo. Poznam sam jestli je nejakej vstik spatnej nebo to musi zkontrolovat mechanik?

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A to že tam jedeš nějaký čas a benzín sice zlevnil ale taky to nějaký sežere. Ten čas a peníze  ztracený u toho idiota,jsi mohl investovat do svých koníčků,rodiny... v domácích podmínkách změříš jen odpor vstřiku,pokud je špatná cívka máš viníka a lambda se měnila zbytečně. Doufám,že tam dal originál denso a ne nějaký druhovýrobový bosch uni???? To jestli přes vstřik teče správné množství paliva,udělá jen specializovaný servis.