Je 7a-fe až taká zlá volba ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Alan323
Člen Týmu

Je 7a-fe až taká zlá volba ?

Příspěvek od Alan323 »

Nazdar. Nebudem tu chodiť okolo horúcej kaše, chcem si kúpiť Celicu T20 1.8 a podľa toho čo som sa dočítal tu na fóre je to také nechcené dieťa. Najčastejšie omielaná vec je spotreba oleja, tak sa chcem spýtať či sa s tým dá žiť alebo aspoň to opraviť. preto chcem vedieť ako vám si žije s týmto motorom ači je to vážne až taký čajíček ako ho tu ľudia prezentujú. Je pravda že 2.0 gt má toho výkonu viac ale vážne je to taký priepastný rozdiel ? :?
Kubrt
Věčnej rejpal

Re: Je 7a-fe až taká zlá volba ?

Příspěvek od Kubrt »

Dneska uz najit tezko motor ktery bude uplne ok. Pokud ano tak bez sporeby oleje a s poradnyma kompresema. Jinak to nema smysl a motor driv nebo pozdeji skonci na koze. A komu by se chtelo jezdit s motorem u ktereho je velke riziko ze me nekde necha na ceste?

Co se tyce pomeru vykon a auta. Je treba si uvedomit, ze je to auto vesmes z roku 95 takze je treba se na to divat trosku zpetne. Porad, ale dostacuje na bezny provoz na bezne predjizdeni a obcasne vyblbnuti jak z kopce tak dokopce. Me se osobne libi jak je udelana trojka. Pekne ji tam lupnu v 80 a jedu sni do 130. Srovnavat to auto z jinyma je nesmysl jako srovnavat jine auta s timle.

Ma svuj projev, je nejak nalazene a mnoho ridicu nikdy ani necuchne jak k limitum motoru tak k limitum auta.

Samozdrejme zalezi co clovek od auta chce, uz je to prece jen stare auto, ktere i s tim motorem ma svoje kouzlo.

Me osobne dokaze zabavit a to mam radove vykonejsi auta.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

Kubrt píše: ... a to mam radove vykonejsi auta.
...toz to se tesim az me svezes, uz jdu shanet pampers :D
CiFO
Navigátor

Příspěvek od CiFO »

Ještě jeden dotaz kolem T20 a T23 lepší T20 1.8,2.0 nebo T20 1.8 a opravit mazací problém, pokud to jde nebo to je prostě chyba konstrukce motoru a nic s tím nejde udělat?
Toyota Avensis 2.0 D-4D - 93kw 10/2006
Mám poptávku, hledám Yaris, Celica
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Po 20 letech je takřka nemožné najít ok 7afe v dobré kondici,ono koupit 20let staré auto a čekat,že bude bez investic,je trošku naivní představa. Tyhle auta většinou prodávají vylítávači. Koupí,sveze se,zjistí že žere olej a jde o dům dál. Srdcaři jako kubrt si ty auta mazlí a starají se o ně,ale takový člověk ti auto neprodá. Já jsem za 6g v 1.8 nebo 2.0 motorizaci doplněnou vstřikováním N20. :twisted:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
CiFO
Navigátor

Příspěvek od CiFO »

Nemám problém se starat o auto, jde mi o to že ročník 99/00 v obsahu 1.8 je téměř ve stejné cenové kategorii jako 94/99 1.8/2.0 takže váhám,a než design řeším právě motor, aby byl spolehlivý. To že kupuji auto 15 až 20 let staré počítám s náklady, jen bych rád jakožto denní uživatel, krátké vzdálenosti věděl co by mohla být pro mě lepší volba. Dík
Alan323
Člen Týmu

Příspěvek od Alan323 »

Kamoško hovoríš presne to čo si myslím. Celicu som si vybral preto ako vyzerá ale keď už idem do niečoho vraziť peniaze chcem aby som vedel o všetkých rizikách.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

3sge je přeci jen spolehlivější a leccos si nechá líbit.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Tak pak asi nejlepe vychazi 3sge, chce to jen najit tu spravnou a v takovem stavu, aby to stalo za to. Coz bude trosicku tezsi ale pujde to.

Ja bych si asi denni auto stare 20 let nekoupil at ma jakykoli motor, nejspis by slo prvne na spalky tak jako tak, protoze vetsina dnesnich Celic uz neni na beznou udrzbu, ale na poradnou opravu, pak mozna i na to dojizdeni jo. Denni auto u me znamena spotrebni jakekoli auto splnujici dopravu tam a zpet, jistou spolehlivost jak konstrukcni tak motorovou s beznou udrzbou a hlavne levnyma dilama, ktery sem schopnej okamzite zaplatit a vymenit, bez toho abych v servise krooutil penezenku ze nemam na tlumice ...
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
CiFO
Navigátor

Příspěvek od CiFO »

Děkuji za vyčerpávající odpověď, tohle sem chtěl vědět...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor 12> třebas i Lidl oil 15w 40 a jak jí chutnal :-) ani si nevšimla že to nebyl 10w40 :wink: no pak to teda vyplivla všechno počůrala celou ulici když prdlo někde těsnění.... a zase jede na 10w 40, když to vykape, rožne se orange kontrolka, doleje se litřík noname to neřešim :-) hlavně že to šlape kape a nežere.... :biggrin: jen si kapej...
faktem je že 3SGE yamaha motory si nechaj líbit dooost... já sem až moc hodnej.... vydržej víc než tyhle srandičky s olejem,,, třeba ject z plzně do prahy bez chlazení a bez požáru... atd.... :biggrin: jen air cooling... bez zniční motoru... atd...
Co mě zarazilo včera sem slyšel v radiu že nějakej jeliman naboural a jeho motor letěl 150 m od auta a hořel... tak sem se tak zasmál a řikám si tak to muselo bejt dobrý prdítko... a teď čumim že Porsche Cyane... wtf? takže porsche má nějakou novinku- katapultační motor... většina výrobců co jsme se tak v práci shodli tak to dělá tak že motor za A má zůstat tam kde je, a nebo za B má se dostat pod auto jako u subaru... ale porsche to má jinak...

ty vystřelujou motor nahoru :-) 150m WOOOOWWWW hořící motor co toto?????!!!! mělo jako bejt na Evropský jo dobře 190-200km/h je kurva že dost, ale vymrštit motor celej komplet, to je jak disciplína na olympiadu 150m !!!!!!!!! coooože to neni možnýýýýý V6
jako novou disciplínu bych dal na olympiádu hod motorem... porsche ale podle mě má první místo... tohle je dooost drsný---- 150m wooooow podle mě má rekord... v hodu do dáli motorem... do guinesovy knihy... tohle se nepovede jen tak :-) posmrtně... jako tahle vzdálenost je celosvětovej unikát---porsche tak kdo dá 200m :biggrin: tenhle byl borec ale lidstvo chce víc.... 200m hod motorem a ideálně přeživšího... rekordmana :biggrin:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Alan323
Člen Týmu

Příspěvek od Alan323 »

Kámo trochu dooosť si odbočil od témy ;)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Alan323 píše:Kámo trochu dooosť si odbočil od témy ;)

To je celej Micron, on je prostě takovej nějakej... "odbočenej".. :D
Alan323
Člen Týmu

Příspěvek od Alan323 »

Ale príbeh o majstrovstvách sveta vo vymrštení motora je zaujmavý :D
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WTE-greenfa »

7A-FE najdes v normalnim stavu mozna v nejaké carina E, výmena možná - jinak sání, jinak uložený motor trošku, nejaká bižu kolem a jde to. ale i tam málokterá má mín nez 150K, spíše 200K +.zase ji v carine "nehoni" jako v sport káře celica.
celica 97 super black&white edition
Odpovědět

Zpět na „Celica“