Ravka - záchranca

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
VonSatrapold
Navigátor

Ravka - záchranca

Příspěvek od VonSatrapold »

Na Nový rok 2015 moja Ravka ukázala, že právom patrí medzi málo SUV-iek, ktoré to ešte vedia aj v ťažšom teréne. V zasneženom kopci (les/lúka), ktorý bol naviac miestami zľadovatelý som s ňou zachránil starú pani, ktorá sa vracala z chaty a zlomila si nohu. Bola už tma, sedela tam na zemi, bola jej už poriadna zima a okolo štekali líšky. Nebola sa schopná postaviť. Bez auta by bolo mimoriadne ťažké ju dostať dolu. Museli by sme hľadať niekoho s traktorom alebo terénnym autom. Mal som dosť stresy, či to Ravka zvládne, ale musím povedať že sa to podarila na 100% a som s jej výkonom mimoriadne spokojný.

Dva postrehy t toho dňa:

1. Keď chcete s Ravkou ísť do takých náročnejších podmienok do kopca, kde nieje cesta a je zasnežený, vypnite si oboch elektronických asistentov a samozrejme zapnite natvrdo 4x4.

2. Po 5 rokoch som prvý krát použil tlačidlo zjazdu z kopca a konečne som zistil, že toto tlačidlo má veľký význam. Na zjazde z prudkého zasneženého kopca Vám to udrží auto v priamom smere a nestáča ho do strany (čo môže byť niekedy osudné) Je to výborná vec.

Ravka je vynikajúce auto.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Ravka - záchranca

Příspěvek od Beaver »

:banana:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
dusta
Člen Týmu

Re: Ravka - záchranca

Příspěvek od dusta »

Zabudol si na 3. postreh - spravil si dobrý skutok.
Pripájam sa, v 11/ 2014 som kúpis svoju prvú 4-kolku - ravku, bol som ju vyskúšať na snehu a iné auto už nechcem :bigups:
dusta
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“