Avensis 4aFE-jede na dva válce.
Avensis 4aFE-jede na dva válce.
Dobrý den
Mám Avensis 1.6 81kw 4aFE.
Dnes mi za jízdy auto zemřelo,ztratilo výkon.Zkusil jsem vytahnout postupně zapalovací kabely,když vytáhnu 3 a 4 kabel,tak se chod motoru nemění,jakoby motor jel na 2 válce jen na první a druhý.Vyčistil jsem rozdělovač,byl dost zaoxidovaný na dvou kontaktech.Chod se nezmněnil ani po vyčištění.Praskl mi nedávno výfuk za Lambdou mezi Katem a středním tlumičem a dnes se to víc otevřelo,může to mít nějaký vliv?Kontrolky žádné nesvítí.Již před nedávnem mi auto špatně startovalo a čas od času hned po startu chcíplo.Svíčky a tlaky jsem zatím nezkoumal,přijde mi divné aby umřely dva válce najednou.Prosím máte někdo zkušenost?
Mám Avensis 1.6 81kw 4aFE.
Dnes mi za jízdy auto zemřelo,ztratilo výkon.Zkusil jsem vytahnout postupně zapalovací kabely,když vytáhnu 3 a 4 kabel,tak se chod motoru nemění,jakoby motor jel na 2 válce jen na první a druhý.Vyčistil jsem rozdělovač,byl dost zaoxidovaný na dvou kontaktech.Chod se nezmněnil ani po vyčištění.Praskl mi nedávno výfuk za Lambdou mezi Katem a středním tlumičem a dnes se to víc otevřelo,může to mít nějaký vliv?Kontrolky žádné nesvítí.Již před nedávnem mi auto špatně startovalo a čas od času hned po startu chcíplo.Svíčky a tlaky jsem zatím nezkoumal,přijde mi divné aby umřely dva válce najednou.Prosím máte někdo zkušenost?
Re: Avensis 4aFE-jede na dva válce.
Když prdne hlava právě mezi těmito dvěma válci.... proč ne oba najednou.
No a neprojevilo by se to na oleji či vodě?Odjel jsem s tím ještě cca 5 km a změna ve vodě či oleji žádná.
No ono by to bylo jednoduché vyměnit motor,jenomže motor by stál cca 10000,- a k tomu dost práce,auto má cenu tak 25000,-
To znamená,že by bylo v případě nákladné opravy auto lepší raději prodat/rozprodat.To by mě ale po těch šesti letech bez potíží mrzelo,jednou to ale přijít musí:)
To znamená,že by bylo v případě nákladné opravy auto lepší raději prodat/rozprodat.To by mě ale po těch šesti letech bez potíží mrzelo,jednou to ale přijít musí:)
Desitku za motor? Hm. OK. Tak to pojisti a Jed k macose zkouset smyk a brzdy (a nezapomen vcas vystoupit).
)))

Back in Czech.
a nie je to len cievka?
Tak jsem prošel válce ted v tom mrazu -9.Na prvním a druhém válci tlak 9,na třetím a čtvrtém 2/2,5.
Voda v oleji není,olej ve vodě taky ne.O víkendu zkusím těsnění pod hlavou a dál už nemá asi smysl zacházet
Voda v oleji není,olej ve vodě taky ne.O víkendu zkusím těsnění pod hlavou a dál už nemá asi smysl zacházet

Propouští to asi mezi válci, obvod chlazení nenarušen. Hlava, blok, těsnění.... jsou tu asi jiní borci přes motory, já to znám jen teoreticky.
Kolik má to auto najeto km??
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
Mám 1,6 81kW a měl jsem podobný problém.Ztráta výkonu a s vozíkem jsem nevyjel kopec. Měl jsem podpálené dva ventily asi výfukové. Voda ani olej neubývala,jen ztráta výkonu a horší start. To měl já, tak uvidíš,třeba to bude jiný problém. Zatím čau
rodriguez píše:Kolik má to auto najeto km??
Stav tachometru je 195000 km,ale minimálně kilečko bylo staženo při dovozu.
Ono už i ten tlak 9 na prvních dvou válcích je mizerný a 2 na třetím a čtvrtém,to je asi někde pěkná díra.