D-cat páty vstřik v moci řidiče?
-
- Manager Týmu
Re: D-cat páty vstřik v moci řidiče?
Ahoj neni to špatný nápad,ale musíš sledovat pár hodnot,teplotu v dpf abys jsi ho nespalil,vstřik 5 bys musel odpojit od řídíci jednotky motoru abys do ni neposilal proudy a je ovládaný minusem ale už jsem to tu viděl,byllo to originál dělaný,verze pro jiné země
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
-
- Věčnej rejpal
Zaplať pán Bůh, že mám benzín.... 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
...DPF lze "spálit" ??? Bych tušil, že je to akorát železo a keramika, a pokud bych "topil" naplno, tak odhaduju že víc jak třeba 900°C to neudělá.... (nebo i kdyby víc, tak furt to ty materiály vydrží, pokud by nebyl zádrhel v jiných komponentech teda...?)
Otázkou je, pokud odpojím 5. vstřik od ŘJ, aby to nehlásilo nějakou chybu ???
Otázkou je, pokud odpojím 5. vstřik od ŘJ, aby to nehlásilo nějakou chybu ???
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
-
- Manager Týmu
Dpg vypaluje při 650stupních,pak už dochází k jeho destrukci a když ho odpojíš chybu to hlásit bude
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
To byla jen uvaha, myslel jsem, že diodou vysleduju třeba v rozmezí pár týdnů chování toho vstřiku respektive za jakých podmínek dochází ke vstřikům. Dalo by se i vyřešit odpojení od řj, jen na to samotné ruční vypálení a hned to zas vrátit na původní zapojení, ale vzhledem k těm čidlům a vlastně z neznalosti teplot to asi tak jednoduše nepůjde.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
No toho jsem se právě bál, že to bude s komplikacema. Ideální by bylo právě DPF pořádně "rozpálit", aby se usazený binec SPOLEHLIVĚ spálil / zuhelnatěl na suchý, jemný popel, který se následně přirozeně vyfoukne ven -a je uklizeno....
Právěže nerozumím elektrice / elktronice, ale bylo by fajn 5. vstřik nechat napojený na ŘJ (ať si to pracuje jak má) a NAVÍC připojit odbočku pro manuální ovládání řidičem, třeba tak, že se mezi 5. vstřik a ŘJ vloží nějaká elektronická součástka, která zamezí průchodu proudu do ŘJ (ale obráceným směrem, ke vstřiku, jej pustí). Teda pokud něco takového lze, jestli taková el. součástka vůbec existuje.
Právěže nerozumím elektrice / elktronice, ale bylo by fajn 5. vstřik nechat napojený na ŘJ (ať si to pracuje jak má) a NAVÍC připojit odbočku pro manuální ovládání řidičem, třeba tak, že se mezi 5. vstřik a ŘJ vloží nějaká elektronická součástka, která zamezí průchodu proudu do ŘJ (ale obráceným směrem, ke vstřiku, jej pustí). Teda pokud něco takového lze, jestli taková el. součástka vůbec existuje.
Dioda to umí. I vypínačem by to šlo. Než ručně vstříkneš, tak na chvíli přerušíš řj, vstřik a hned to zas vrátíš do normálu.
Pokud je na vstřiku stálé plus, tak by to bylo přesně takto. Ta dioda by se taky dala hodit přes vyp.
...no, jelikož by to teda mělo být ovládané mínusem, tak s trvale připojeným plusem počítám (i když je mi to divné, bych předpokládal že to bude obráceně). Asi bude nejlepší to prozkoumat "na místě". Ale teď v zimě u toho nemíním mrznout, takže zatím pouze teoreticky, a prakticky případně až na jaře nebo v létě.
U té diody v kabině být vypínač sice může (ale příjde mi tam zbytečný), a u té mezi ŘJ a vstřikem by byl asi k ničemu, ta je teda pouze aby nešel proud od tlačítka do ŘJ (a od ŘJ ke vstřiku ano, takže řízená regenerace dle ŘJ bude fungovat normálně).
U té diody v kabině být vypínač sice může (ale příjde mi tam zbytečný), a u té mezi ŘJ a vstřikem by byl asi k ničemu, ta je teda pouze aby nešel proud od tlačítka do ŘJ (a od ŘJ ke vstřiku ano, takže řízená regenerace dle ŘJ bude fungovat normálně).
Já myslel právě tu v motoru, aby se nemuselo tak laborovat, že vlastně jedním vyp přerušíš řj.-vstřik a druhým vstříkneš a pak ten první zas zapneš a je to v původním stavu. To je jen varianta bez té jednocestné diody. Ta tvoje je samozřejmě správně a jednoduše.
Tak právě že tam bude ta dioda (za ŘJ), tak se nemusí ŘJ odpojovat vůbec.
By se mohlo stát, že buď se člověk trefí do času kdy bude chtít vypalovat aj ŘJ, nebo to zapomene zase zapnout a pak by to mohlo zbytečně vyhodit chybu. Takto by snad nemusel být naprosto žádný problém a vše by mohlo fungovat úplně v poho, ...jako by to tam vykoumali sami Japonští inženýři
Jasně, leda by se místo té diody použil jednoduše vypínač, ale to bych měl právě obavy z výše uvedených situací.
By se mohlo stát, že buď se člověk trefí do času kdy bude chtít vypalovat aj ŘJ, nebo to zapomene zase zapnout a pak by to mohlo zbytečně vyhodit chybu. Takto by snad nemusel být naprosto žádný problém a vše by mohlo fungovat úplně v poho, ...jako by to tam vykoumali sami Japonští inženýři

Jasně, leda by se místo té diody použil jednoduše vypínač, ale to bych měl právě obavy z výše uvedených situací.
Jj. Presne tak. Clovek muze zapomenout a navic o dva draty navic. Ted to jen zmerit jestli tam je to stale plus a davam tam tu ledku a budu to nejaky patek sledovat. Pokud to pujde jak myslim tak hned potom ruco ovladani a uz zadne mestske nedokoncene vypalovani.
No, jak už jsem psal, teď v zimě to nebudu dělat určitě, tak díky kdybys pak dal vědět jak se povedlo nebo jak to vypadá....