Výměna žárovky - osvětlení RZ Yaris 2006
Výměna žárovky - osvětlení RZ Yaris 2006
Zdravím, prosím o info, jak vyměnit žárovku - osvětlení reg. značky u Yarise r.v. 2006? Nemám k dispozici manuál a tady na fóru jsem nic nenašel
. Nebude to určitě složité, ale nerad bych něco urval, proto se ptám... Dík.

Re: Výměna žárovky - osvětlení RZ Yaris 2006
Tak už jsem na to přišel...Pavca píše:Zdravím, prosím o info, jak vyměnit žárovku - osvětlení reg. značky u Yarise r.v. 2006? Nemám k dispozici manuál a tady na fóru jsem nic nenašel. Nebude to určitě složité, ale nerad bych něco urval, proto se ptám... Dík.

Jde to v pohodě, až na to, že se musí nejdřív sundat RZ i s podložkou. Kterej chytrák tohle vymyslel? :

Na yarisovi 3 uz je to vymakanejsi, ze akorat odcvakas zadni plast na patejch dverich z vnitrni strany a vyndas celou lampu 

Musíš mať ale "odvahu" vylupnuť dekel s cvokmi, lebo je to dosť ohybné, až sa človek bojí to vypáčiť. No aj tak velmi lahko sa tie cvoky umelohmotné dajú odlomiť..
Potom musíš dať nazad tie cvoky (štuplíky) tak presne, aby sadli oproti dieram v plechu. Potom treba smelo do toho dlanou udrieť ( často nestačí len silno zatlačiť). Ak sa ale nepodarí nasmerovať ten kolík presne oproti diere, tak ho zničíš tým, že ho "rozpučíš"
No ešteže sa dajú dokupiť tie cvoky

No ešteže sa dajú dokupiť tie cvoky

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak ja jsem to mel dole dvakrat a asi stesti, ale slo to jak dobre sundat i nacvaknout do posledniho cudliku zpet
poprvy jsem daval do oavetleni RZ no name ledky, ale po zjisteni, ze blikaji obcas jak se jim chce byla nutna znovu vymena za neco lepsiho i kdyz jsem koukal, ze na aliexpressu jsou primo led panely pro vymenu kus za kus.