Zadní pružiny
Zadní pružiny
Ahoj zajímalo by mě prosím jak jste spokojeni ze zadníma pérama u kombíku. Mě osobně u mého avíka příjdou hodně měkké. Při natankování plné nadrže si sedne. Neví někdo jestli stačí vyměnit pružiny za origo nové nebo zesílené. Díky
Avensis T25 2.0 D4D 93kw kombi 2007
Zadní pružiny
tlumiče jsem měnil hned po tom co jsem avíka koupil, takže tam problém nevidím. A když plně naložíš kufr a posadí se do zadu ještě 3 posažéři máš to ok? Já totiš při této situaci na nerovnostech drcám tažným o vozovku 

Avensis T25 2.0 D4D 93kw kombi 2007
Zdravím. Řeším stejný problém. Když mám plnou nádrž nevidím v podstatě žádný pokles. Ale když vezu v kufru 2 psy a na zadních sedačkách 2 lidi + nějaké to zavazadlo, při nerovnostech drncám tažným o zem... Tlumiče měněny před 20ti měsíci. Jak jste to vyřešili, výměna zadních pér - cena ?
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
Taky se na to vykašlu, dá se s tím existovat. Protože nemám auto nové, nemůžu porovnat stav před x lety. Mám na mysli to, jestli ten podvozek už není tak navržen právě pro jakože jejich chloubu "podvozek který vyžehlí každou nerovnost vozovky" sem někde četl. Má tedy někdo zkušenost se stavem zadní nápravy fungl nového vozu ?
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
moja kara bola fungl nova v roku 2008, cca 3 mesiace po kupe dovolenka. plny kufor (odhadom 100kg), dvaja ludia na zadnych sedackach, plna nadrz. pokles v klude oproti stavu bez zataze mozno o 2cm - sotva pozorovatelne. za jazdy ziadne "skrtanie" taznym o zem na nerovnostiach, pocitovo spravanim auta som ziadny pokles nezaznamenal.bensonn1 píše:Má tedy někdo zkušenost se stavem zadní nápravy fungl nového vozu ?
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Re: Zadní pružiny
Zdravim, ako riesite tento problem? Nasli ste nejake tvrdsie pruziny kde ten pokles neni az tak velky? Jazdim sem tam nalozeny aj s cca 400 kg pri rozlozenych sedackach aby sa vaha trosku rozlozila, taznym nenarazam na vozovku ale pri prechodoch na dialnici napriklad spoje z mostom citim ako zadna naprava naraza na dorazy. Ak by boli nejake tvrdsie pruziny bolo by to fajn...
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
do pruzin se daji dat PU dorazy a tim je "ztvrdnout".
Myslim ze nekdo z RAFANU to pouziva i casto.

Back in Czech.
Vies napisat kde by som to mohol najst?
Nejak sa mi to nedari nikde najst tie PU dorazy, pripadne nejake tvrdene pruziny, vie mi niekto s tym poradit?
Nejak sa mi to nedari nikde najst tie PU dorazy, pripadne nejake tvrdene pruziny, vie mi niekto s tym poradit?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
- flowerpower
- Navigátor
Zdar všichni.
Dovolím si to tu trošku oživit.
Nevím, jestli je to stářím vozu, únavou materiálu, nebo jen nadváhou uživatelů, ale začal jsem na T25 kombi při naložení prakticky tahat zadek po tažném.
Nejsem si vědom, že by něco prasklo, nebo že by se jednalo o náhlou změnu.
V podstatě se jedná o stále se zhoršující stav.
V servise jsem 2x ročně na předsezóních prohlídkách a zatím nikdo nic o výměně nenaznačoval.
Nejezdím do Toyoty ...
Asi to budu muset začít nějak řešit.
Tuším, že to asi bude chtít nové (lepší?) zadní pružiny.
Už to tu někdo řešil?
Má někdo zhruba představu o ceně za materiál na výměnu?
Pomůžou vůbec jen nové pružiny, nebo to bude chtít něco víc?
Předem díky za reakce.
Dovolím si to tu trošku oživit.
Nevím, jestli je to stářím vozu, únavou materiálu, nebo jen nadváhou uživatelů, ale začal jsem na T25 kombi při naložení prakticky tahat zadek po tažném.
Nejsem si vědom, že by něco prasklo, nebo že by se jednalo o náhlou změnu.
V podstatě se jedná o stále se zhoršující stav.
V servise jsem 2x ročně na předsezóních prohlídkách a zatím nikdo nic o výměně nenaznačoval.
Nejezdím do Toyoty ...
Asi to budu muset začít nějak řešit.
Tuším, že to asi bude chtít nové (lepší?) zadní pružiny.
Už to tu někdo řešil?
Má někdo zhruba představu o ceně za materiál na výměnu?
Pomůžou vůbec jen nové pružiny, nebo to bude chtít něco víc?
Předem díky za reakce.
2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
JAPAN FOREVER 
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra

Připadalo mi, že mám auto nějaké čoplé (T25), zadek aj předek. I napadlo mě vyměnit pružiny za nové (neorigo), bylo to v létě 2013. Takže jsem je objednal (Monroe, MOSP3599 a MOSP3602), doma vyměnil, a změna naprosto žádná... Furt je to to samé.... 

Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback