Yaris HSD
Re: Yaris HSD
V aurise by měla být růžová chladící kapalina, ta má dle Toyoty výměnný interval 10let/150 000 km. Ty čtyři roky výměnný interval byl pro zelenou chladící kapalinu, ale ta se už nepoužívá.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Nesouhlasím. A podívej se do témat o hlavách a těsnění a kapalině. Vše dávno používá G3* kapaliny a stejně se měly měnit po max 4-5ti letech bez ohledu na km.
Back in Czech.
výmena chladiacej kvapaliny nie je súčasťou servisnej kontroly! Ak to chceš skontrolovať,musíš im povedať, nech skontrolujú bod tuhnutia , popríp. podla toho aj vymeniť (i ked nepredpokladám). Ale máš ešte času a času na výmenu ...
Podla mňa stačí vymeniť pred prvou STK .
P.S. aj keby to bolo naozaj podla "odporúčania" tých 10rokov ( čo je aj podla mna už vela), nie je na zahodenie pred tou prvou STK dať všetky kvapaliny a filtre "vymeniť".

Podla mňa stačí vymeniť pred prvou STK .
P.S. aj keby to bolo naozaj podla "odporúčania" tých 10rokov ( čo je aj podla mna už vela), nie je na zahodenie pred tou prvou STK dať všetky kvapaliny a filtre "vymeniť".
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
2 Aczasa
Já se dřívější výměně chladící kapaliny nebráním, naopak považuji to za správné, podobně jako jako výměnu oleje v převodovce. Uvedl jsem pouze výměnný interval chladící kapaliny uváděný Toyotou.
Já se dřívější výměně chladící kapaliny nebráním, naopak považuji to za správné, podobně jako jako výměnu oleje v převodovce. Uvedl jsem pouze výměnný interval chladící kapaliny uváděný Toyotou.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Cepo, OK, já zas někde četl asi JPN a AUS Toyota jasneo říkala 4 roky. Proto tak nějak moc nedám těm českým obecným datům.. Jako že je něco na životnost auta nebo na doživotí nebo i na deset let a víc..
))

Back in Czech.
- huli
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
neviem ci viaceri mate taky problem ale uz sa to tu preberalo a je to zvuk suchania/trenia alebo neviem coho od kolies hlavne zadnych, predne su tichsie..... riesil to niekto? ked som bol na prehliadke v toyote tak som to tam spomenul a oni jasne to vycistime ze tam moze byt prach atd... ale aj v ten den proste ten zvuk pocujem stale.
Obecný nedostatek toyot. Musel bys totálně rozebrata zrenovovat zzadní brzdy včetně prasátek pistku a pruzinek. Odvzdusnit a pak ti to cca rok bude sloužit bez pazvuku.
Back in Czech.
Zdravím, po dvou letech mi praskla žarovka normální přední světla. Dá se to někde koupit? Co to vůbec je?
Prave som ju menil..vydrzala 2,5 roka..je to HIR 2 12V55W---stoji +/- 25 ejro.
- huli
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
coze? tak vela za ziarovku? a to si menil oboje ci iba jednu? uffff ale horsie bude ked skonci zivotnost ledkam... tie tipujem az do 200e
No tak to je drahé. Dával si zase philips nebo něco jiného? Je to tahle? http://www.autozarovky-philips.cz/hir-2/
Ano myslim ze je to ona..ja som to nekupoval ani nemenil..mal som zrovna servisnu 45000km tak som to nechal na nich...stala 23,90 eura...ale mal som ju v ruke a vyzera presne ako na obrazku a kedze je to HIR2 12V55W musi to byt ona. Vydrzala teda tych 45000km.
No ja měl náhradní od servisu, takže jsem vyměnil a teď pomalu sháním další já už mám najeto 57tis a ta druhá už taky asi brzy nebude ok, tak ať mám zas rezervu. Jinak ze servisu jsem tam měl Toshibu.
- huli
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
je mozne ze vydrzia tak malo? je jendoducha vymena alebo na to treba ist do servisu?